Primele semne ce indică o GLICEMIE crescută - Află de ce NU trebuie să le ignori

De în Sanatate 15 mar 2016

Glicemia este un termen ce înseamnă prezenţa glucozei în sângele din organismul uman sau cantitatea de glucoză - o substanţă zaharoasă - care se găseşte în organism, implicit în sânge.

glicemie

Dacă credeai că doar persoanele care suferă de diabet zaharat au motive de îngrijorare în ceea ce priveşte glicemia, ei bine, te-ai înşelat.

Astăzi îţi prezentăm care sunt primele semne ce indică o glicemie crescută şi îţi explică de ce nu ar trebui să ignori niciodată aceste semne, chiar dacă nu suferi de diabet zaharat.

Dacă ai foarte des multe pofte, ai luat în greutate, dar nu mănânci prea multe calorii şi ai dureri de stomac, cel mai probabil explicaţia este aceasta: nivelul zahărului din sângele tău este mai mare decât ar fi normal. Şi prin acest nivel de zahăr ne referim la glicemie.

Nivelul ridicat al zahărului din sânge nu afectează doar diabeticii. Reţine că noi toţi suntem susceptibili de a avea o glicemie crescută, după ce mâncâm anumite alimente, în special alimente bogate în carbohidraţi şi zaharuri rafinate.

Atunci când glicemia rămâne la un nivel crescut pentru multă vreme, aceasta poate cauza probleme serioase de sănătate şi poate avea anumite consecinţe asupra organismului tău.

Factorii care influenţează glicemia crescută sunt: o dietă săracă, stresul, sedentarismul, unele medicamente şi unele boli.

Simtomele care îţi indică faptul că ai glicemia crescută sunt: uscăciunea gurii (ai senzaţia că gura ta este foarte uscată), simţi tot timpul că îţi este sete, urinări foarte frecvente, în special în momentele în care dormi, ţi-e foame tot timpul, oboseala cronică, pielea uscată şi mâncărimi la nivelul pielii, creşterea în greutate şi excesul de grăsime abdominală, incapacitatea de a te concentra, vedere înceţoşată, infecţii frecvente, stomac deranjat, probleme ale sistemului nervos, răni care nu se vindecă repede şi impotenţă.

Dacă ai observat că ai aceste simptome, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să începi să scazi indicele glicemic al alimentelor din dieta ta, aşa că nutriţioniştii şi experţii în boli metabolice îţi recomandă să consumi ouă, broccoli, morcovi, cireşe, iaurt, suc de mere, roşii, struguri verzi, suc de ananas, portocale, ceapă, fasole, orez brun şi miere. Aceste alimente vor ajuta la reducerea nivelului de zahăr din sânge. Sursa.

Tag-uri: , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
29 oct