smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»

Descoperă cum trebuie păstrate alimentele perisabile

De în Diete 23 apr 2020

Cum în această perioadă încerci să mergi cât mai rar la magazin, probabil că te întrebi cum să tragi mai mult de alimentele pe care deja le ai în cămară și a arunca cât mai puțină mâncare.

Iată câteva lucruri despre ce înseamnă toxiinfecțiile alimentare și cum să depozitezi alimentele perisabile pentru a le preveni.

Ce este o toxiinfecție

Dacă alimentele sunt stocate incorect, acestea se contaminează cu microorganisme precum bacterii, viruși și paraziți, iar consumarea acestora duce la toxiinfecții alimentare.

Cum se păstrează alimentele

Curățarea suprafețelor - spală-te adesea pe mâini cu apă caldă și săpun, dar spală și ustensilele și suprafețele cu soluții dezinfectante.

Bagă la frigider sau congelator cât mai repede posibil - nu permite să treacă peste 90 de minute în care să-ți lași cumpărăturile deoparte, iar dacă este o zi călduroasă și mai puțin.

Spală produsele - când revii de la cumpărături, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să te speli pe mâini timp de 20 secunde, dar fă-ți un obicei și din a spăla toate fructele și legumele proaspete și a curăța ambalajele înainte de a le depozita, chiar dacă în mod normal n-ai fi făcut așa ceva.

Asigură-te că ai temperatura corectă în frigider - optează pentru 5 grade Celsius și încearcă să ții termostatul la temperatură constantă, dar adapteaz-o în funcție de temperaturile de afară.

Depozitează corect carnea și peștele - sucurile și sângele din carne contaminează alte produse depozitate sub ele, deci este important să ai un compartiment special doar pentru carne. Acesta este, de obicei, raftul cel mai de jos, sub crătițile cu mâncare gătită.

Păstrează toată mâncarea acoperită - ține mereu mâncarea gătită în containere acoperite, chiar sigilate, și departe de alimente crude sau fructe și legume nespălate.

Dezgheață la temperatura camerei - gândește-te din timp ce anume vrei să gătești și asigură-te că ai toate ingredientele la îndemână, inclusiv carnea să fie dezghețată din timp, pentru a evita acumularea bacteriilor. În acest sens, permite ca fiecare 2.5 kg de carne să se dezghețe în frigider (sau cel mult la temperatura camerei) timp de măcar 24 de ore.

Gătește la temperaturile corecte - o regulă generală este să te asiguri că mâncarea ta este pregătită la cel puțin 70-75 de grade Celsius și în acest caz te poate ajuta un termometru de bucătărie. Dacă nu ai un termometru special, dar observi că în special carnea este nefăcută, nu o consuma. Carnea de pui trebuie să fie albă, nu roz, restul tipurilor să nu mai fie de un roșu aprins, iar peștele trebuie să fie opac.

Dacă ai îndoieli, aruncă mâncarea - bacteriile de pe carnea crudă, pește sau fructe de mare se răspândesc cu ușurință, deci dacă suspectezi că ceva s-a stricat sau n-a fost depozitat din start corespunzător, mai bine arunci de la început decât să guști și să te îmbolnăvești.

Tag-uri: , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Diete
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
25 apr