Află și tu cum poți menține prospețimea alimentelor din frigider

De în Casa & Gradina 8 apr 2019

Există mai multe trucuri ce te ajută să economisești timp și să faci mai puțin efort în bucătărie, dar acest articol îți aduce în plus și cum să menții alimentele proaspete pentru mai mult timp.

Toată lumea adoră să încălzească în mod egal porții fixe de mâncare în cuptorul cu microunde sau să depoziteze sticle într-un fel în care să nu ocupe prea mult loc și să decojească legumele imediat, deci cu siguranță îți va face plăcere să citești ce urmează.

1. Păstrarea ouălor

Poți face ca ouăle să rămână proaspete pentru mai mult timp dacă le dai cu puțin ulei de măsline înainte de a le pune în frigider.

2. Decojirea ouălor

Există mai multe moduri în care poți decoji ouăle fierte și unul dintre cele rapide este: crapă un pic fiecare coajă de ou și pune oul în apă rece, ca să se răcească.

3. Cum să extragi câteva picături de zeamă de lămâie

Ca să nu fii nevoită să arunci toată lămâia, pentru că ai avut nevoie de doar câteva picături de suc de lămâie, înțeap-o cu o scobitoare și împinge, apoi după ce ai scos câtă zeamă ai vrut, pune o bucată de bandă adezivă peste gaură și bagă lămâia la frigider.

4. Scoate uleiul sau apa din chipsuri

Dacă ai lăsat chipsurile afară și acestea s-au umezit sau pur și simplu ți se par mult prea uleioase când le scoți din punga lor, pune un șervețel curat pe o farfurie și chipsurile pe șervețel. În plus, pentru ca procesul să fie și mai eficient, le mai poți acoperi cu încă un șervețel sau prosop de bucătărie și să le bagi timp de 30 secunde la microunde, pentru a deveni din nou crocante.

5. Ouă ochiuri perfecte

Pentru a prăji ouăle ochiuri perfect rotunde ai nevoie de un capac de borcan decupat sau de inele de ceapă, în interiorul cărora să spargi oul direct în tigaie.

6. Depozitarea corectă a sticlelor

Pentru a fixa sticlele în poziție orizontală ai nevoie de un clips pentru hârtii, pe care să-l pui pe grătarul din frigider, pentru a permite aranjarea sticlelor, care e mai bine să fie puse cu gâtul spre spatele frigiderului.

7. Păstrarea feliilor de roșii pe cea de pâine

În primul rând, feliile de roșii trebuie să fie foarte subțiri, ca să le poți împături în feliile de șuncă tăiate și ele, de asemenea, foarte subțiri, pentru că vei avea nevoie de 4, câte una care să blocheze fiecare posibilă ieșire.

8. Gătirea la grătar a peștelui delicat

Pentru a face un file pe grătar fără a-l descopune de tot, ceea ce trebuie să faci este să-i pui dedesubt un pat format din felii de lămâie. Astfel, peștele nu se va lipi de grătar și va avea o aromă delicată de lămâie.

9. Cum să te descurci cu folia alimentară

De obicei, când încerci să înfășări ceva în folie alimentară strech aceasta se curbează și se lipește imediat de orice, dar pentru a evita această problemă, o poți ține la frigider, nu în dulap.

10. Păstrarea mirodeniilor

Folosește-te de cutiile de la tic tac pentru a depozita eficient mirodeniile. Acestea sunt ieftine, transparente, mici și ușor de manevrat.

11. Îngheață o felie de bacon

Dacă ai prea mult bacon și nu vrei să-l arunci, atunci îngheață-l. Ia o bucată de hârtie de copt și pliaz-o sub formă de acordeon sau evantai, apoi între falduri pune câte o felie de bacon și la sfârșit dă totul la congelator.

12. Păstrează prospețimea și culoarea legumelor verzi

Întâi spală și usucă produsul, apoi pune-l într-o pungă de plastic, dar nu evacua aerul, ci doar strânge punga la gură. Această metodă te va ajuta să ai legumele verzi proaspete pentru mai mult timp.

13. Ascuțirea unui cuțit

Dacă nu ai o ustensilă specială cu care să-ți ascuți cuțitele, atunci poți folosi fundul unui vad de ceramică. De exemplu, întoarce o cană invers și freacă de câteva ori cuțitul de marginile pe care de obicei stă cana. Desigur, dacă ai un cuțit scump și de calitate, este mai bine să nu riști ci să investești într-o ustensilă pe măsură.

14. Împiedică tocătorul să mai alunece

În bucătărie este foarte imprtant să ai totul stabil, ca să nu te accidentezi, așa că pentru a împiedica alunecarea tocătorului, poți pune sub el un șervețel umed.

15. Încălzește-ți mâncarea în mod egal la microunde

Pentru a-ți încălzi în mod egal mâncarea, trebuie să faci un cerc în mijlocul acesteia, ca să permiți căldurii să se distribuie uniform.

16. Secretul găurii din tocător

Cu siguranță ai observat găurile dintr-una din părțile tocătoarele. Ei bine, acestea nu sunt doar simple mânere, ci și zone prin care poți pune legumele tăiate cubulețe într-un alt recipient, fără să-ți cadă toate pe jos.

Tag-uri: , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Casa & Gradina
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
25 iun