Cum să ții sub control tensiunea arterială prin intermediul dietei

De în Diete 18 iun 2019

Înainte, erai considerat hipertensiv dacă aveai 140/80 mm Hg, dar conform noilor reglementări, deja dacă depășești 130 intri în primul stadiu la hipertensiunii. Deși noile indicații nu trebuie să te sperie, acestea sunt pretextul perfect pentru a merge cel puțin la medicul de familie.

Dacă se dovedește că ai într-adevăr tensiunea mare, vestea bună e că poți face multe lucruri pentru a o combate, printre care renunțarea la fumat, sport, slăbit și o dietă alimentară echilibrată, așa că mai jos ai 5 moduri în care îți poți îmbunătăți alimentația, pentru a fi mai sănătoasă.

1. Dietă echilibrată

Cercetările arată că cel mai eficient mod de a preîntâmpina tensiunea mare este o dietă echilibrată, bazată în principiu pe plante, bogată în pește, fasole, nuci, cereale integrale și lactate slabe, dietă care trebuie să fie săracă în alimente procesate, zahăr rafinat, sare și carne roșie, dar bogată în fibre, minerale, calciu, magneziu și potasiu.

2. Consumă mai puțină sare

Chiar dacă, în general, dieta ta este deja una sănătoasă, dacă ea cuprinde prea mult sodiu, acesta este un risc pentru hipertensiune și dacă deja ai tensiunea prea mare, starea ți se va îmbunătăți vizibil imediat ce nu mai adaugi sare în mâncare.

3. Mănâncă mai multe alimente cu potasiu

Potasiul este un nutrient foarte important în ceea ce privește scăderea tensiunii, pentru că echilibrează efectul nociv al sării. Consumă așadar în mod regulat multe fructe și legume proaspete, lactate slabe, pește, nuci și produse din soia.

4. Bea mai puțin alcool

Un bărbat trebuie să consume cel mult 2 pahare de alcool pe zi, iar o femeie cel mult 1, unde un pahar obișnuit are în jur de 300 ml de bere, 140 ml vin sau 30 ml spirtoase.

5. Ai grijă la sănătatea stomacului

Studiile au scos la iveală faptul că paraziții intestinali au un rol foarte important în ceea ce privește menținerea sub control a tensiunii. Consumă așadar multe alimente bogate în prebiotice și probiotice, cum ar fi iaurtul și legumele bogate în fibre, care echilibrează balanța de bacterii bune și rele.

Tag-uri: , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Diete
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
20 sep