5 probleme pe care le pot rezolva bananele

De în Sanatate 9 mai 2019

Poate că ești una dintre acele persoane care mănâncă fructe zilnic de dragul sănătății sau poate că nu, dar te-ai întrebat ce fruct ar fi cel mai bun pentru tine. Oare poate un fruct să ajute în cazul mai multor afecțiuni? Poți mânca fructe în loc să iei pumni de pastile? Ei bine, cu bananele acest lucru este posibil.

Bananele te ajută să tratezi mai multe afecțiuni datorită faptului că au trei tipuri diferite de zahăr și conțin fibre ce oferă energie. Iată 5 probleme distincte în privința cărora bananele chiar te pot ajuta.

1. Tensiune

Ceea ce-ți influențează în mod negativ tensiunea este cantitatea mare de sodiu și mică de potasiu, deci bananele, care sunt pline de potasiu sunt foarte bune în această problemă. Tot ceea ce trebuie să faci pentru a menține tensiunea în parametrii optimi este să mănânci câte o banană în fiecare dimineață.

2. Balonare și constipare

Dacă vrei să îmbunătățești digestia și să îndepărtezi toxinele și metalele grele din organism, atunci mănâncă o banană, deoarece conține pectine ce ajută în astfel de probleme. În plus, bananele acționează pe post de pro-biotice ce stimulează intestinele și toți acești factori reduc balonarea în timp ce prezența fructului în sine acționează ca un laxativ împotriva constipației.

3. Sindromul premenstrual

De asemenea, bananele sunt bogate în vitamina B6, care are un efect pozitiv asupra glucozei din sânge și a sindromului premenstrual. Complexul de vitamine B reduce durerile menstruale din abdomen, dar și durerile din piept și astfel nici nu mai ai schimbări bruște ale stării de dispoziție. În plus, se echilibrează și acumularea de apă din organism.

4. Stres

Stresul are foarte mare influență asupra sănătății și accelerează metabolismul în timp ce nivelul potasiului din organism scade. Datorită conținutului ridicat de potasiu, bananele te ajută să normalizezi bătăile inimii și să trimiți mai mult oxigen către creier, echilibrând astfel cantitatea de fluid din organism.

5. Depresie

Datorită triptofanului conținut, bananele stimulează eliberarea de serotonină și o singură banană este suficientă pentru a te calma și a fii mai fericită.

Tag-uri: , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
23 iul