Cum să-ți recapeți pofta de viață

De în Dezvoltare personala 1 noi 2017

Cu toții avem, câteodată, o zi sau chiar o perioadă mai proastă, când suntem negativiști și totul ne pare mult mai greu decât în mod normal, dar nu trebuie să ne speriem, pentru că nu suntem singuri.

Sunt foarte mulți factori care contribuie la starea de neliniște, printre care un somn agitat, schimbări hormonale, dieta alimentară precară sau chiar lipsa de activitate fizică, însă uneori pur și simplu nu-ți poți da seama de ce te simți într-un anume fel, dar pentru că nu poți fi tot timpul numai un zâmbet, astfel de zile mai puțin bune fac parte din viața ta și a oricui.

Vestea bună este că te poți reprograma mental, fie pentru a te ajuta să-ți revii și să fii mai optimistă fie pentru a fi pur și simplu mai înțelegătoare cu tine însăți și a accepta felul în care te simți ca pe o parte integrantă din tine.

Reprogramarea mentală este o tehnică ce poate fi practicată de către oricine, oriunde, dar deși a fost folosită de ani de zile în diverse culturi din toată lumea, ea a fost recunoscută oficial abia de curând de către societatea modernă, ca fiind un instrument util în combaterea afecțiunilor psihice și a îmbunătățirii vieții.

Cum funcționează

Această tehnică se folosește pentru a ajuta persoanele aflate la o răscruce de drumuri să înțeleagă cum funcționează mintea proprie și a celor din jur. Ajută omul să recunoască tipare de activitate, să-și recunoască și accepte sentimentele și gândurile și chiar să învețe câte ceva despre propria persoană. În principiu, această tehnică folosește două concepte:

1. Conștientizarea - trebuie să conștientizezi ceea ce se întâmplă în acest moment, într-o primă instanță prin observarea a ce se întâmplă în jurul tău, apoi prin a-ți însuși ce simți în legătură cu aceste lucruri.

2. Acceptarea - trebuie să înveți cum să accepți ceea ce simți și gândești, deci în loc să lupți cu tine însăți, învață să te accepți așa cum ești, ca să poți să te calmezi singură când este cazul.

Programarea mentală a fost folosită ca tehnică motivațională în companii de renume, precum Apple, Google, Yahoo și HBO, deoarece pe măsură ce devii mai conștientă ajungi să fii mai capabilă și să te motivezi singură către o direcție mai bună în viață.

Această ustensilă foarte puternică este percepăută și ca o abilitate, adică trebuie practicată și cu cât mai mult o încerci cu atât mai naturală devine, permițându-ți să te bucuri mai mult de fiecare clipă.

Tag-uri: , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dezvoltare personala
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
17 aug