Metoda simplă prin care iei cele mai bune decizii

Te afli la o răscruce de drumuri şi nu ştii pe ce cale să o iei? Samuel McCree, specialist în dezvoltare personală, îţi spune ce metodă trebuie să foloseşti pentru a lua cea mai bună decizie, pe care mai mult ca sigur nu o vei regreta!

Se întâmplă adesea, mai ales atunci când trebuie să iei decizii importante, să fii confuză. Ei bine, pentru a fi sigură că ai luat cea mai bună decizie, specialistul de origine americană Samuel McCree te învaţă o strategie eficientă.

Pasul 1

Ia o foaie de hârtie şi un pix. Imaginează-ţi că ai ales una dintre cele două variante. Gândeşte-te la modul în care va arăta viaţa ta în următoarele 6 luni odată ce ai luat această decizie. Descrie totul până în cele mai mici detalii. Scrie atât aspectele pozitive, cât şi pe cele negative.

Nu uita că scrisoarea este făcută pentru tine, cea din prezent. Nu uita să punctezi şi aspectele emoţionale, cum te simţi după ce ai luat decizia cu pricina, dacă îţi faci griji sau dacă ai regrete.
Încheie scrisoarea către tine cu un mesaj prin care te feliciţi pentru decizia luată. Împătureşte scrisoarea şi pune-o într-un sertar.

Pasul 2

Ia o foaie de hârtie şi un pix. Imaginează-ţi acum că ai luat cealaltă decizie. Scrie, la fel ca în scrisoarea anterioară, ce impect a avut această decizie asupra vieţii tale pe termen scurt, dar şi mediu (6 luni). Detaliază situaţia.

Încheie scrisoarea către tine cu un mesaj prin care te feliciţi pentru decizia luată. Împătureşte scrisoarea şi pune-o în acelaşi sertar.

Pasul 3

După câteva zile, ia ambele scrisori şi citeşte-le. Cum te simţi când le citeşti? Îţi place mai mult prima sau a doua scrisoare?

După ce vei citi ambele scrisori, mai mult ca sigur vei lua decizia potrivită. Nu există decizii corecte aşa cum nu există decizii greşite. Citind scrisoarea după ceva vreme vei avea senzaţia că este scrisă de un străin, aşa că îţi va fi mult mai uşor să fii obiectivă.

Tag-uri: , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dezvoltare personala
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
23 aug