Cum să faci față stresului din luna septembrie

De în Dezvoltare personala 24 sep 2019

Când erai mică și trebuia să te întorci la școală după vacanța mare, probabil că te simțeai deja extenuată și sentimentul este asemănător cu acela când ești adult, doar că acum trebuie să te reîntorci la programul de muncă aglomerat, după o perioadă de vară relativ lejeră.

Conform American Psychological Association, simptomele de anxietate și stres între anotimpuri se manifestă prin pierderea apetitutului, oboseală, schimbări ale stării de dispoziție și somn neodihnitor. Stresul de toamnă vine pentru tine din mai multe motive, amintirile neplăcute ale copilăriei, începutul anului școlar pentru copii, sensibilitate la schimbările de temperatură, anxietate față de scurtarea zilelor și apropierea sfârșitului de an.

Iată de ce la sfârșitul verii ești mai stresată decât oricând și cum să rezolvi problema:

Problemă: Copiii se întorc la școală

Deși această perioadă mai este denumită „cea mai frumoasă perioadă din an”, pentru părinți, numai ideea de a se ajusta din nou programului copiilor este obositoare, pentru că trebuie să facă pachețelul pentru școală, să aibă grijă ca cel mic să-și fi luat toate cele necesare în ghiozdan, să-l ducă la școală și să facă temele cu el.

Rezolvare: Relaxare

Dacă te afli în această situație, găsește acele momente ale zilei când poți să-ți organizezi măcar mental timpul, astfel încât să-l folosești cu folos pe tot. În acest sens, după ce copilul ajunge la școală, du-te la yoga, masaj, psiholog sau practică orice activitate ce te poate binedispune, astfel încât să ai grijă și de tine, nu numai de cei din jur.

Problemă: Compania la care lucrezi acumulează prea multe proiecte

Cele mai multe ramuri ale industriei au perioade aglomerate diferite, dar după ceea ce au părut a fi câteva luni mai lejere, respectiv iulie august, majoritatea companiilor parcă se trezesc la viață și acest lucru este stresant pentru cei mai mulți angajați, care în curând, după ce nici nu se obișnuiesc bine cu acest program, vor trebui să intre din nou în liniștea sărbătorilor.

Rezolvare: Mindfulness

În timpul zilei găsește mai multe momente, cât de scurte, pentru a te concentra doar pe momentul respectiv și ce faci atunci, fără a te gândi mai departe. Antrenează-ți mintea pentru a se îndrepta doar către prezent și a lăsa să treacă restul grijilor. Stai în liniște la birou și închide ochii puțin, iar în acele momente încearcă doar să te concentrezi asupra respirației și a ceea ce ești tu și ce ai atunci asupra ta.

Problemă: Urăști zilele scurte și întunecate

Mai sunt câteva săptămâni până va trebui să pierzi din nou o oră de somn, dar nimic nu semnalizează de fapt mai bine trecerea verii decât scurtarea efectivă a zilelor. Lipsa luminii solare și a vitaminei D este asociată cu depresia și alte afecțiuni psihice.

Rezolvare: Sport

Pentru că avea cât mai multă energie și a profita de toată ziua, cercetătorii au descoperit că trebuie să faci sport dimineața, înainte de muncă sau în timpul pauzei de prânz, deoarece exercițiile și terapia cu lumină tratează eficient depresia și îmbunătățesc starea de dispoziție prin eliberarea de chimicale din creier, care ajută la reglarea somnului.

Tag-uri: , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dezvoltare personala
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
21 oct