Tot ce trebuie să știi despre echinocțiul de toamnă Wicca

Îți vorbim astăzi despre ce înseamnă Echinocțiul de Toamnă, privit ca și un festival mistic ce se petrece înaintea Halloween-ului.

Echinocțiul de toamnă este prilejul celui de-al doilea și ultim festival al recoltei din an, fiind totodată și cel mai abundent. Acesta este sărbătorit anual între 21-24 septembrie sau când soarele trece de Ecuator, iar anul acesta va avea loc pe data de 23. Astfel se recunoaște apropierea iernii, prin scurtarea zilelor și răcirea vremii, în timp ce recoltele sunt adunate și se fac pregătiri pentru lunile ce vor urma. În unele tradiții, echinocțiul poate fi observat chiar și timp de șase zile.

Una dintre cele mai cunoscute povești care circulă în jurul acestui eveniment este cea a lui „Persefona și semințele de rodii”, cunoscută și ca „Violul Persefonei”. Este vorba despre legenda grecească a lui Zeus și fiica lui Demetrius, care este luată în adâncuri de către Hades, timp în care tatăl ei refuză să lase plantele să crească. În cele din urmă, fiica lui a fost adusă înapoi, dar cum Hades o păcălise deja să mănânce semințe de rodie, aceasta a fost forțată să se întoarcă timp de cel puțin 3 luni în fiecare din următorii ani.

Acest moment mai este cunoscut în alte țări și religii sub denumirea de Mabon sau Modron și este ocazia de a sărbători instalarea toamnei. Numele de Mabon însă este o trimitere către mitologia din Țara Galilor, care are o poveste similară cu ținutul sub pământ, iar Modron era numele unei zeițe celtice care și-a botezat fiul Maponus și cei mai mulți adepți wicca sunt încă de părere că Zeița Soarelui se odihnește și acum în Lumea de Dincolo.

Echinocțiul de toamnă este momentul în care mulțumim Pământului pentru abundența lui, drept pentru care se cade o perioadă de post înainte, alimentele asociate acestei perioade fiind dovleceii, dovlecii, strugurii, merele, porumbul, rodiile și nucile. Tradițiile ce înconjoară acest eveniment sunt mai puține decât cele cu alte ocazii, deoarece nu toată lumea sărbătorește ocazia, dar chiar și așa se organizează din ce în ce mai multe festivaluri în această perioadă, datorită spectrului de culori pe care le oferă acest anotimp și a faptului că toată lumea îndrăgește aromele de plăcintă sau diverse preparate cu dovleac.

Galerie foto
Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Astrologie & Numerologie
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
21 oct