Cum poate un SMARTPHONE să ajute la vindecarea CANCERULUI

De în Sanatate 23 oct 2017

Te-ai gândit vreodată că poţi găsi tratamentul eficient pentru orice tip de cancer in somn? Ei bine, tot ce trebuie să faci este să îţi porneşti telefonul şi să îl conectezi la Wi-Fi.

Identificarea soluţiei împotriva cancerului poate fi făcută, în prezent, în timp ce dormi. Nu te costă nimic, nu ai nevoie de studii de specialitate, ci doar să laşi telefonul la încărcat peste noapte, să îl conectezi la Wi-Fi şi să oferi acces celor de la Garvan Institute la resursele telefonului tău.

Întrucât cercetările ce vizează cancerul trec dincolo de studiile tradiţionale efectuate în laborator, evoluând către lumea complexă a genomului uman, este necesară o vastă putere de procesare pentru a stabili cauzele şi tratamentul potrivit pentru această boală.

Practic, pentru a analiza genomul unui singur individ pentru a identifica dacă există mutaţii ce vor determina cancerul să răspundă la un anumit tip de tratament sunt necesari aproximativ 300GB, echivalentul a peste 1.5 milioane de coli A4. Din acest motiv, specialiştii au încărcat în cloud un proiect care compară genomurile a diferite tipuri de cancer, pentru a găsi asemănări şi deosebiri în codul genetic. Aplicaţia Dreamlab ajută prin îmbinarea puterii de procesare a telefonului tău cu a altor utilizatori din întreaga lume, dând naştere astfel unui supercomputer virtual ce poate rezolva probleme complexe ce ţin de genomul uman. Când îţi conectezi telefonul la Dreamlab, aplicaţia downloadează câteva calcule ce necesită a fi procesate şi le efectuează în timp ce tu dormi, folosind resursele telefonului tău.

Astfel, cei de la Garvan Institute vor putea crea o ""bibliotecă" pe care doctorii o vor putea folosi pentru a recomanda tratamente bazate pe genomul cancerului, mult mai eficiente decât cele recomandate în funcţie de tipul de cancer şi zona în care acesta a apărut.

"Dacă toată lumea care are un smarphone s-ar conecta, m-ar ajuta să elucidez misterele cancerului. Cu cât mai multe telefoane se conectează, cu atât mai multă putere de procesare va fi folosită. Ţintim către un milion de utilizatori ai acestei aplicaţii", arată Dr. Samantha Oakes, de la Garvan Institute.

Galerie foto
Tag-uri: , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 2

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

...către un milion de utilizatori ai acestei aplicaţii”, arată Dr. Samantha Oakes, de la Garvan Institute.   sursa .fb_iframe_widget span{width:460px !important;} .fb_iframe_widget iframe {margin: 0 !important;} .fb_edge_comment_widget { display: none !important; }...
...folosită. Ţintim către un milion de utilizatori ai acestei aplicaţii”, arată Dr. Samantha Oakes, de la Garvan Institute, conform feminis.ro. ...
Spune-ţi părerea

Opera

17 iun 2019

Poza cu pisicuta

17 iun 2019
Alte articole din Sanatate
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
17 iun