Eminem

Eminem anunţă noul album "The Death of Slim Shady (Coup...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan revine în rolul de spion, într-un film...

Citeste mai mult»
Malala Yousafzai

Malala, criticată pentru un musical produs împreună cu...

Citeste mai mult»
Harvey Weinstein

Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea pentru...

Citeste mai mult»
Laurent Cantet

Regizorul Laurent Cantet, premiat cu Palme d'Or pentru...

Citeste mai mult»
smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»

Cine termina conversatia?

De în Tu si ceilalti 26 feb 2011

Mi s-a intamplat adesea in conversatii, la telefon, pe net sau live, ca ceilalti sa nu ma lase sa termin eu conversatia. Si daca foloseam cuvintele de despartire, tot mai aveau ceva de adaugat, numai sa fie ei care au ultimul cuvant. Am fost tentata sa cred ca barbatilor le place treaba asta, pentru ca vor ei sa se simta in control. Dar am vazut ca e valabil si in cazul femeilor. M-am gandit ca sefilor (sau celor care nu se simt suficient de sefi) le place sa aiba ultimul cuvant. Si, nu-i asa, nu e frumos sa te pui cu sefu’. Si nici bine. Oricum, nu pentru tine. Stiti regulile acelea: Nr.1 Seful are intotdeauna dreptate. Nr. 2 Vezi regula nr. 1.

Primele dati cand mi s-a intamplat lucrul asta am simtit cumva ca sunt provocata. Parca faceam scandenberg si era musai ca unul sa castige. M-am intrebat ce, mi-am dat seama ca nimic, asa ca am cedat. Nu Cezarului ce e al Cezarului, ci stafeta ultimului alergator frustrat. Dupa care am respirat usurata. Cata energie irosita aiurea!

Acum nu fac decat sa ma amuz cu astfel de oameni, care vor ei sa aiba ultimul cuvant. In momentul in care simt ca au “castigat” (tot nu m-am lamurit ce), zic repede inca ceva. Sa vezi disperare pe fata lor! Iar cedez, le dau senzatia ca si-au redresat pozitia si au avut ultimul cuvant, spun ceva fara echivoc, dupa care sigur, orice om de bun simt nu mai adauga absolut nimic, pentru ca nu mai are ce. Dar un om disperat sa nu isi piarda “puterea” e capabil de o imaginatie si energie inepuizabile. Si cand ii vad mai infocati, sufocati si disperati, dispar rapid din conversatie, brusc si la “obiect”. Ei, nici asa nu e bine. Ca ala ultimul cuvant sau gest pe care l-au avut de spus sau de facut n-a fost suficient de satisfactor pentru partea “adversa”. N-a cantarit la fel de mult ca ultimele mele cuvinte. Dar sa se descurce fiecare cu frustrarile si nemerniciile lui, nu?!?

Tin minte ca am avut un sef caruia ii mai faceam asa. Dar el stia de gluma si era sef de-adevaratelea, nu trebuia sa scriem pe el ca e sef, ca sa stie toata lumea. Asa ca, atunci cand ma "prindea” cu de-astea, inainte sa zambeasca ma intreba: “Comentezi?”. Dupa care ne pufnea pe amandoi rasul, se destindea atmosfera si se ducea fiecare la treaba lui, cu zambetul pe buze si fruntea descretita. Hai ca asa e ceva mai bine, nu?!?

Caraghios mi se pare cand fac treaba asta persoane mult mai mici ca varsta decat mine. Mi le si imaginez incercand sa sara la inaltimea cosului de baschet, ele avand pe undeva pe la 1 metru 40. Si sa vezi chin, si sa vezi tragedie!

Am si prietene adevarate zic eu, cu care treaba asta nu se intampla niciodata. Am zis fiecare pa si pa a ramas. Ne mai vedem si mai vorbim data viitoare. Ce-am avut de spus am spus, de auzit am auzit, gata. Si nu conteaza care se hotaraste sa plece prima si care zice ultima la revedere. Asa e cel mai bine si…firesc cred eu.

Cuplurile mai fac treaba asta cand se cearta. Ala care e mai pornit vrea sa aiba ultimul cuvant de zis. Sau de zbierat. Sau ultima intrebare la care de fapt nu asteapta raspuns, pentru ca il stie deja, dar asa, sa fie cat mai enervanta discutia/cearta, si sa se stie sigur cine are ultimul cuvant. In cazul asta, cel “in culpa” da sonorul mic de tot, tace si inghite. Asta fireste, daca are bun simt si realizeaza ca a gresit. Daca nu, atunci sa vezi lupta la cutite! Sau, ma rog, la cuvinte. In cele din urma cedeaza cel care isi pierde primul vocea dupa atata urlat. Si atunci oricum nu mai conteaza care e primul “la pamant”.

Tag-uri: , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 7

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cristina Marioglou (28.02.2011, 23:43)
Maria, am si eu o prietena asa, care e destul de telegrafica la telefon. Foarte rar se mai intinde ea la o convorbire si asta pentru ca ne vedem foarte rar, eu nefiind in tara. Pentru mine e o usurare si ma simt bine cand vorbesc cu ea la telefon; ne spunem scurt ce avem de spus si restul, discutam cand ne vedem. Deci nu cred ca e cazul sa-ti faci probleme. Asta cu lungitul inutil al convorbirilor e ca si lucrul de la serviciu. Daca nu reusesti sa termini ce ai de facut in 8 ore, ori nu stii sa-ti faci treaba, ori lucrezi pentru mai mult de o persoana odata.

Lucia, vad ca esti tare transanta. Imi place de tine. Desi cred ca o putem face si fara sa ne enervam. De cele mai multe ori, cei care ne raspund cu totul altceva decat i-am intrebat, fie le este teama de raspuns, fie rusine, ori pur si simplu nu stiu. Am observat si eu stilul asta pe la cativa. La inceput m-am infuriat, a tine, dar acum rad in sinea mea, de penibilul lor.
Răspunde-i
Lucia Petrescu (27.02.2011, 16:24)
La cit vorbesc eu la telefon, chiar nu stiu cine termina conversatia. Mi se intimpla frecvent intr-un dialog face to face ca dupa o intrbare de-a mea sa mi se raspunda cu totul altceva, paralel cu intrbarea mea. Deja ma enervez si spun "ok, mai vorbim, pa".
Răspunde-i
Maria Magdalena Danaila (27.02.2011, 15:14)
E perfect adevarat :)) , m-am gandit si eu adesea de ce oare mai lungesc vorba atatunele persoane cu care stau de vorba. E drept ca , in cazul meu, nu lungesc vorba de felul meu, nu stau prea mult la taclale, nici pe mess, nici la telefon...poate persoanele cu care vorbesc lungesc vorba de dragul meu, sa ma mai tina de vorba, respectiv sa imi mai auda vocea. nU e vorba de zgarcenie in a nu consuma minute atunci cand vorbim la telefon, dar in afara de ceea ce au sa imi transmita, de o confirmare si de un la revedere ... foarte, foarte rar cand stau mai mult la telefon ca sa ma fixez un pic pe detalii... Cei care ma cunosc sunt incantati de felul meu de a pune rapid lucrurile la punct, dar cei ce nu ma cunosc ... ma gandesc ca poate vor sa se sigure ca nu au lasat o impresie proasta, sau ... nu m-am suparat... nu stiu sigur.
Răspunde-i
Cristina Marioglou (27.02.2011, 13:35)
Bianca, tu o iei ca pe o scuza, dar de fapt e o realitate. Nicio mamica nu mai sta sa o lalaie la telefon cand ii plange bebelusul. Asta e ceva firesc si de bun simt. Tocmai asta ziceam, ca nu avem nevoie de scuze ca sa spunem celeilalte persoane ca nu mai vrem sa continuam conversatia.
Răspunde-i
bianca curalea (27.02.2011, 09:39)
cristina, de prea multe ori mi s-a intamplat sa fie adevarata scuza asta. poate si atunci cand vorbeam cu cineva drag. poate stii si tu ce inseamna sa ai copil mic. si mi-a intrat in instinct sa zic asta cand vreau sa termin o conversatie.
Răspunde-i
Cristina Marioglou (26.02.2011, 18:42)
Pai da, ca tu Bianca ai copil si te folosesti de scuza asta. Dar nu cred ca e totusi o solutie sa apelezi la o minciuna, fie ea si nevinovata. Si apoi, de ce trebuie noi sa ne scuzam ca ne-am pierdut rabdarea si interesul? Sau ca nu mai avem nimic de adaugat si nici timp de ascultat?
Răspunde-i
bianca curalea (26.02.2011, 17:41)
mare dreptate ai. mai sunt si cei care odata ce incep sa vorbeasca nu mai tac si schimba subiectele de nu mai stii de ce u sunat de fapt. sau cei care suna sa te intrebe ce faci si tot ei se apuca sa-ti spuna ce fac. eu cand ma satur de vorbit spun repede " hai ca se trezi copilul, te pup, pa" si inchid.
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Tu si ceilalti
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
27 apr