Cele mai mari mituri despre migdale, demontate

De în Diete 6 mar 2019

Migdalele au câștigat foarte mult în popularitate în ultimii ani și sunt îndrăgite de oameni din toată lumea, dar în același timp au apărut și diverse mituri care le înconjoară.

Deși nu sunt chiar „alimentul minune”, aceste mici nuci nu merită blamate, pentru că au foarte multe beneficii.

Cultivarea de migdale necesită mai multă apă decât orice alte culturi

De fapt, cerealele necesită mult mai multă apă decât migdalele, care au nevoie de irigații la fel ca orice alte fructe sau nuci. De fapt, până în 2025, cultivatorii de migdale își doresc să reducă și mai mult cantitatea de apă pe care o folosesc pentru a produce 1 kg de migdale, adică să scadă consumul de apă cu cel puțin încă 20%, pe lângă cei 33% de care au reușit să scape.

Albinele nu se aleg cu nimic din florile de migdal

Fără albine, nu ar mai exista deloc migdale, deci se poate înțelege de ce unii oameni consideră că fermierii aduc albinele la migdali doar pentru propriul profit, însă albinele la început de an își extrag nutrienți tocmai de la acești arbori. Florile acestora oferă toți cei 10 amino acizi esențiali de care au albinele nevoie pentru a supraviețui.

Arborele de migdal poate crește oriunde

Teoretic este adevărat, dar nu peste tot cresc la fel de bine și de frumoși. Există doar 5 locuri cu clima mediteraneană perfectă care permit migdalilor să crească în voie, respectiv California, zona centrală din Chile, Bazinul Mediteranean, partea de S-V a Africii și partea de S-V a Australiei.

Crescătorii de migdali sunt egoiști

Se crede că fermierii care cultivă migdali sunt în această afacere doar pentru bani și nu le pasă de nimic altceva, dar pentru mulți, aceasta este o afacere de familie, care i-a învățat ce înseamnă să creadă în valorile tradiționale, să fie respectuoși și muncitori. Patronii ajung astfel să își cunoască fiecare lucrător în parte și să participe la acțiuni sociale pentru comunitate și vorbesc cu pasiune despre ceea ce fac.

Îngrijirea migdalilor duce la un număr foarte mare de gunoaie

Până în anul 2025, comunitatea internațională de crescători de migdali a făcut un pact prin care se dorește ajungerea la zero deșeuri rezultate de pe urma obținerii migdalelor. Nu numai că migdalele sunt scoase din carapacele lor, ci aceste coji sunt refolosite în loc să fie imediat aruncate. La ora actuală, cercetătorii caută noi modalități de a folosi fiecare parte din migdale și s-a putut chiar crea un fel de plastic format în proporție de 40% din migdale.

Tag-uri: , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Diete
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
16 sep