Aşa te asiguri că-ţi iei cele 5 porţii de fructe şi legume pe zi

De în Diete 7 mar 2019

Toate lumea știe că ar trebui să mănânce cel puțin cinci porții de fructe și legume pe zi, dar pentru unele persoane, acest lucru este mai greu decât pare.

Fructele și legumele sunt bogate în vitamine, minerale și antioxidanți, care te fac să te simți sătulă pentru mai mult timp și sunt bune pentru sistemul digestiv, iar ca să te ajute să le incluzi în regimul tău alimentar, nutriționiștii îți recomandă următoarele lucruri.

Înlocuiește carbohidrații

Înlocuiește carbohidrații precum pestele și orezul cu fructe și legume sau bucură-te de amestecuri. De exemplu, conopida poate fi mărunțită și gătită în așa fel încât să semene cu orezul, morcovul poate fi ras astfel încât să arate a spaghete și frunzele de salată pot înlocui cu succes lipiile, iar cartofii dulci se pot tăia sub formă de chipsuri și făcutți în cuptor. Secretul constă în asezonarea acestora cu ierburile potrivite și însoțirea lor cu un mare pahar de apă.

Adaugă extra legume

Adaugă felului tău de mâncare preferat mai multe legume. Poți chiar înlocui carnea cu o serie de legume, iar ardeii grași, vinetele și ciupercile sunt perfecte pe post de garnitură pentru fripturi și adaosuri în supe. Pentru extra fibre și energie poți adăuga mazăre și fasole în aproape orice preparat culinar.

Amestecă

Adaugă morcovi sau orice altă legumă în bolul de cereale de la micul dejun, deoarece este un mod foarte ușor de a încorpora mai multe legume în dieta ta zilnică. În plus, consumul de fructe și legume proaspete la micul dejun este un mod excelent de a-ți îmbogăți meniul cu preparate naturale.

Smoothies

Fă-ți un shake sau smoothie pe post de mic dejun sau gustare de după amiază, în care să încorporezi o selecție delicioasă de fructe și legume, precum castraveți, spanac, kale, morcovi, lime sau mere.

Snacksuri

În loc să te înfigi în chipsuri sau ciocolată, asigură-te că ai mereu la îndemână mici porții de fructe și legume proaspete și în acest sens, cel mai bine merg baby morcovii, feliile de castravete, fâșiile de ardei gras sau capia și țelina, pe care le poți mânca cu tzatziki, salată de sfeclă, brânză feta, cottage, făgăraș sau hummus.

Tag-uri: , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Diete
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
13 noi