Citeşte ce se întâmplă cu organismul tău dacă mănânci în fiecare dimineaţă 4 migdale

De în Sanatate 13 aug 2018

Migdalele sunt printre cele mai sănătoase alimente pe care le poți consuma. Sunt bogate în minerale și vitamine, printre care zinc, magneziu, calciu, vitamina E și acizi grași nesaturați omega-3.

Când sunt uscate, ele au foarte multe enzime ce protejeaă sămânța de încolțire, dar când sunt ude, acești inhibatori sunt neutralizați și devin bogate în compuși ce ajută la digestie.

Beneficiile migdalelor înmuiate în apă

1. Scad colesterolul

Conținutul ridicat de vitamina E și calciu scad nivelul colesterolului.

2. Îmbunătățesc activitatea cerebrală

Migdalele sunt bogate în nutrienți benefici în special pentur creier, precum L-carnitină și riboflavin, care previn boala Alzheimer.

3. Îmbunătățesc sănătatea inimii

Migdalele înmuiate au foarte multe proteine, potasiu, grăsimi mono-saturate și vitamina E, toate acestea ajutând la scăderea riscului de boli cardiace, iar magneziul, protejează împotriva atacurilor de cord.

4. Cresc nivelul de energie

O doză zilnică de migdale înmuiate în apă îți va oferi suficientă energie pentru o zi întreagă și va alunga oboseala. De asemenea, ele sunt bogate în cupru, mangan, riboflavin și de aceea, accelerează metabolismul.

5. Întăresc oasele

Numărul mare de nutrienți, printre care fosfor, întărește oasele și dinții, prevenind osteoporoza.

6. Tratează constipația

Migdalele ude sunt o sursă importantă de fibre insolubile, care luptă împotriva constipației.

7. Reglează presiunea sângelui

Datorită faptului că sunt sărace în sodiu și bogate în potasiu, ele reglează presiunea sanguină.

8. Ajută în procesul de slăbire

Consumul regulat de migdale te ajută să scapi de kilogramele în plus, deaorece au o cantitate mare de grăsimi monosaturate, care creează senzația de stomac plin și previn poftele.

9. Excelente în timpul sarcinii

Acestea hrănesc atât mama cât și fătul, iar acidul folic conținut le ajută pe doamne să aibă aibă o naștere mai ușoară, fără complicații sau defecte ale copilului la naștere.

10. Previn cancerul de colon

Migdalele îmbunătățesc funcționarea colonului și scad riscul cancerului la colon.

În plus, migdalele înmuiate în apă seara și consumate dimineața, pe stomacul gol, îmbunătățesc aspectul pielii, deci ar fi bine să începi să le consumi cât mai curând dacă îți dorești o stare de sănătate mai bună.

Tag-uri: , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
21 sep