chef florin dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu, adevărul despre motivul pentru...

Citeste mai mult»
dus

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a face duș

Citeste mai mult»

Beyoncé, vedeta pop de culoare din Texas, îşi lansează...

Citeste mai mult»
Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»

Cei mai sexy sportivi te mentin in forma vara asta!

De în Sport 20 iul 2009
Apaaaaaaa. Ce altceva poti sa-ti doresti atunci cand temperatura din termometru urca cu o viteza ametitoare? Vrei sa te mentii in forma, dar sportul si orice alta activitate care "te face sa transpiri" ti se par de neacceptat? Feminis.ro a gasit solutia. Descoperiti bucuria oferita de apa alaturi de componentii echipei de polo Steaua Bucuresti!
Trupuri sculptate, desprinse parca dintr-o opera de-a lui Michelangelo. Brate puternice, muschi perfect conturati, spate dezvoltat intr-o armonie perfecta cu restul corpului. Priveste-i pe inotatorii de performanta si vei intelege la ce ma refer... Componentii echipei de polo Steaua Bucuresti ne-au aratat cum se mentin in forma, iar doi dintre ei, Matei Bogdan si Giuclea Mihai  ne-au impartasit cateva dintre secretele unui corp perfect. Nu conteaza stilul. Fluture, crawl, spate sau bras toate dau rezultate senzationale, iar inotul este obligatoriu in vara aceasta.

In Romania nu sunt recunoscuti pe strada, deoarece nu sunt fotbalisti, insa nicio femeie nu rezista sa nu intoarca capul dupa ei. Elevii lui Vlad Hagiu, poate cel mai titrat antrenor de polo din Romania, nu fac exceptie. Desi toti ar putea sa apara pe coperta celor mai stralucitoare reviste sau sa faca sute de mii de euro aparand in calendare dedicate doamnelor cu dare de mana, ei se antreneaza cum pot, in bazine cu gresia ciobita, alaturi de juniori si copii, cu ochii in soare, in asteptarea celor 70 de bazine promise de Ministrul Dezvoltarii si Guvernul Romaniei de cativa ani.  

Sub privirea lui Vlad Hagiu, fost selectioner al lotului national de polo, stelistii continua sa se antreneze, desi campionatul national de polo se reia abia in septembrie. Profita de zilele calde de vara si de faptul ca se pot antrena in liniste, departe de agitatia de la Floreasca, unde urmeaza sa se inghesuie alaturi de celelalte echipe, de indata ce vremea din Capitala nu va mai fi la fel de generoasa. Pentru moment se antreneaza im bazinele de la Stadionul Tineretului, asta pana cand vreun influent om de afaceri, mana-n mana cu cei care ne guverneaza atat de bine, vor gasi o cale sa puna mana si pe una dintre cele mai ravnite zone ale Bucurestiului. Si daca este sa ne luam dupa zelul firmei care asigura paza complexului in a opri sedinta foto, pentru ca "presa nu are voie" este clar ca nu este vorba doar de un scenariu fantezist.

Dar sa lasam asta pe seama unui alt articol. Acum ne bucuram de inot si aflam de la instructorul de inot al juniorilor clubului Steaua, Matei Costin, cateva dintre secretele stilurilor de inot bras, spate, crawl si fluture si cum ne ajuta sa ne mentinem in forma.

Stilul bras, pentru un corp de zeita!


Stilul bras este cel mai usor de executat si preferatul doamenlor. Corpul este intins pe apa, iar umerii fac un unghi de 20 de grade cu apa in momentul inspiratiei. Pe burta cu picioarele indoite lateral se executa miscari circulare. Bratele se duc in fata, cu palmele apropiate, intoarse spre exterior, apoi se indeparteaza spre lateral, urmand o apropiere in forta a coatelor. Intre miscarile bratelor si picioarelor trebuie sa existe o foarte buna coordonare.

Este numit si stil broasca, deoarece pozitia de inot este asemanatoare celei ale broscutelor. Miscarile se realizeaza concomitent, iar corpul este propulsat de forta acestora, solicitandu-se la maximum muschii picioarelor.

Ajuta la intarirea cutiei toracice, a plamanilor si este eficient in reglarea respiratiei, tensiunii arteriale, ameliorarea astmului si problemelor respiratorii. Foarte util pentru intarirea musculaturii corpului feminin, stilul bras tonifiaza fesele, picioarele, abdomenul si are rrezultate senzationale cand vine vorba de ameliorarea durerilor lombare si ale coloanei vertebrale. De asemenea stilul bras este recomandat femeilor insarcinate, deoarece intareste musculatura pelviana si dezvolta muschii abdonimali.

Stilul spate si spui adio durerilor!

Corpul este intins pe apa, iar capul este scufundat pana la nivelul umerilor; barbia este coborata. Se duc mainile intinse alternativ pe langa corp, in miscare circulara. In momentul atingerii apei, se indoaie bratul. Cotul intra primul, iar palma se face caus. Talpile picoarelor se indoaie sus-jos cat mai rapid.

Este recomandat persoanelor care sufera de probleme cu spatele sau au o conditie fizica scazuta.Sunt folositi toti muschii fixatori ai posturii, nu apare nicio tensiune dorsala, ceea ce previne aparitia durerilor. Insa avantajele acestui stil nu se opresc aici. Acest stil ajuta atat bratele, cat si pieptul si abdomenul.

Stilul Crawl, inamicul caloriilor!

Corpul este intins pe suprafata apei, bratele in prelungirea trunchiului, picioarele sunt mentinute usor sub apa, pentru a asigura o buna plutire, umerii se mentin cat mai aproape de suprafata apei, bazinul este usor ridicat.

Miscarea bratelor este alternativa. Viteza de aruncare a bratului inainte trebuie sa fie continua si uniforma. Un brat trebuie sa intre in apa, inainte ca celalalt sa-si termine vaslitul sub apa.

Piciorul usor indoit din genunchi, cu laba piciorului orientata spre interior se executa o lovire a apei, printr-o miscare de biciuire. Miscarea se face din sold, picoarele sunt intinse, genunchii intinsi, varfurile intinse, doar calcaiul este afara.

Stilul crawl este folosit mai mult de barbati, insa asta nu inseamna ca femeile nu pot sa-l practice. Presupune forta in brate si implicit dezvoltarea musculaturii spatelui si a bratelor.

Este recomandat pentru cei care vor brate puternice si spate bine conturat. De asemena la acest stil de inot se lucreaza foarte bine si muschii picioarelor, muschiul croitor in special. Este stilul care consuma cele mai multe calorii.

Stilul Fluture pentru a fi mereu in forma!

Cu picioarele lipite intindeti mainile deasupra capului. Miscati din picioare in sus si in jos, creand o miscare ondulatorie, pornind de la solduri si indoind la genunchi. Trageti ambele brate simultan si simetric prin apa, pe sub corp, impreuna cu miscarea din picioare.

Ridicati capul si respirati pe masura ce scoateti ambele brate din apa si le duceti in fata.
Bratele se duc concomitent in fata, cu palmele paralele cu nivelul apei; picioarele sunt drepte, apropiate, iar gleznele se indoaie in sus si in jos, in acelasi timp; bratele si picioarele se misca alternativ.

Incercati sa exersati miscarea picioarelor fara a misca mainile, pentru a vedea cum va folositi intreg corpul. Intindeti mainile si ondulati-va corpul prin apa, veti simti cum acest stil pune in miscare muschii spatelui, pieptului, umerilor pentru o forma de invidiat.

Tag-uri: , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sport
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
29 mar