prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish, Nicki Minaj, Stevie Wonder, REM şi alţi...

Citeste mai mult»
canabis

Canabisul în scop recreaţional, legalizat în Germania, în...

Citeste mai mult»
scortisoara

Metoda cu scorţişoară care te ajută să slăbeşti mai repede

Citeste mai mult»
Dan Bittman

De ce preferă Dan Bittman transportul în comun față de...

Citeste mai mult»
ibacka

Andreea Ibacka, adevărul despre silueta ei. Cum se...

Citeste mai mult»
fasting

Legătura dintre „fasting“ și anxietate. Ce au descoperit...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Problemele de sănătate, scandalurile şi neînţelegerile...

Citeste mai mult»
alla

Alla Pugaciova, 'regina muzicii pop sovietice', ar putea...

Citeste mai mult»
Alessandro Michele

Designerul Alessandro Michele, ex-Gucci, va crea...

Citeste mai mult»
nolan

Regizorul Christopher Nolan va fi făcut cavaler de regele...

Citeste mai mult»

Cat de usor cadem in capcane calorice vara?

De în Sport 27 iul 2009
Inghetata este cel mai bun desert in dieta? Trebuie sa bem foarte multa apa si sa mancam cat mai multe fructe si legume? Trebuie sa mancam cat mai multe salate pentru ne racori organismul de fierbanteala vremurilor pe care avem ghinionul sa le traim? Produsele eco trebuie sa fie o alegere primordiala? Par sa fiu de acord cu astfel de idei si par satisfacuta de aceste recomandari! Dar ce faci cand toate acestea se intorc impotriva ta si a siluetei tale? Deja nu mai intelegi nimic! Ei bine, desluseste misterele ascunse ale unor mici capcane de vara in silueta ta!

Uneori sunt atat de bucuroasa ca unele alimente din dieta sunt permise si nu dauneaza atat de mult pe cat li s-a dus vestea, incat am tendinta sa exagerez in a le consuma, iar rezultatele nu sunt tocmai pozitive, din pacate. Nu te lasa dusa de val de caldura excesiva si nici de bunatatile pe care acest sezon le ofera. Eu asa am facut si am constatat ca rezultatele nu sunt chiar cele mai dorite.

Nu mica i-a fost surpriza unei femei sa constate ca, ceea ce slabise prin multiple sedinte de a forta corpul sa transpire prin tehnici dintre cele mai ciudate, cica pentru a da jos mai repede kilogramele in plus, nu era decat surplus de apa si nu strat adipos propriu zis. Intr-adevar greutatea ei era in continua scadere, odata cu impachetarile multiple cu diverse lotiuni miraculoase, care sa le ajute sa "stearga" cat mai multe calorii din corp. Dar de fapt ea nu slabise in adevaratul sens al cuvantului, ci doar eliminase foarte multa apa. Cand s-a dus la un cabinet pentru a-si masura indicele de masa corporala, a aflat ca stratul adipos de care dispunea inaintea excesului de transpiratie este identic.

"Daca transpiri in exces nu inseamna ca slabesti cu adevarat"


Una dintre capcanele sezonului torid in care am putea cadea pentru un corp mai frumos este transpiratia. Traim cu falsa impresie ca transpiratia in exces inseamna eliminarea stratului adipos din organism, adica cel care ne deformeaza cu adevarat silueta.

Si stim ca vara totul "curge" pe noi ca sa zic asa, in sensul in care nu exista zi in care sa nu transpiram din cauza caldurii. Dar acest lucru nu inseamna ca pierzi kilograme. Nu putine femei sunt cele care se aventureaza in tot felul de impachetari cu folii de plastic pe tot corpul si alearga pentru a grabi procesul de transpiratie.

Total gresit: tranpiratia inseamna apa, minerale, vitamine si ceva toxine, ceea ce ofera senzatia sa slabire. Nu este exclus ca la finalul unui proces intensiv de transpiratie sa constati ca greutatea ta a luat-o la vale, dar acest lucru se remediaza imediat ce vei completa "pierderile" cu apa si alte alimente.

"Fructele sunt bune in dieta: dar nu oricand si oricat!"

Daca inca nu ti-a intrat bine in cap faptul ca fructele si legumele trebuie cel mai mult bagate in seama in orice fel de dieta atunci este timpul sa te dezmeticesti. Dar trebuie sa te mai trezesti si din visul frumos pe care ti l-ai creat si in care aceste alimente sunt permise oricand, oricum si oricat, pentru ca nu este chiar asa.

Asa cum spune Dr. Mihaela Bilic la un moment dat, nu este cazul sa ne imbatam cu apa rece in privinta fructelor, pentru ca nu avem nimic de castigat. Tot ea spunea ca daca vrei sa mananci ciocolata si o inlocuiesti cu fructe, nu faci altceva decat sa amani pofta, care-ti va ramane in creier mereu, amagindu-te pana in momentul in care vei degusta acea bucata de ciocolata, plus celelalte fructe "pansament" pentru pofta ta excesiva. Si ce ai rezolvat? Nimic!

Mai mult chiar, sa stii ca fructele nu sunt scutite de calorii, ba chiar au destule, spune dr. Bilic si uneori se poate une semnul egal inter caloriile dintr-o bucata de ciocolata si o banana de exemplu.

Stiu ca este vara si ca fructele sunt la mare cautare, insa nu face exces de ele; niciodata in cantitati mari si in niciun caz seara tarziu.

De asemenea, dr. Bilic te sfatuieste sa alegi fructe care nu produc aciditate. In concluzie, nu ai voie sa te "scalzi" in universul fructelor dupa bunul plac, daca nu vrei ca silueta ta sa aiba de suferit.

"Inghetata - cel mai pozitiv dulce din lume"

Aceasta a fost fraza care a lasat masca audienta atunci cand a iesit de pe buzele faimoasei nutritioniste Mihaela Bilic. Unele tipuri de inghetata chiar ajuta la arderea grasimilor, aici fiind vorba de inghetata cu un continut bogat de calciu.

Este mai sanatoasa si mai putin calorica decat multe alte deserturi si daca mai este si facuta in casa, pentru o mai mare siguranta asupra ingredientelor folosite, atunci cu atat mai bine.

Toate ca toate, dar ceea ce stim cu siguranta este ca inghetata a devenit desertul principal in mainile oricarui om care traverseaza acest sezon torid de vara. Daca auzi de ceva dulce sau ai pofta de un desert, inghetata este prima care-ti traverseaza gandurile. Totusi, incearca sa nu pici fara revenire in capcana "sacului fara fund" consumand inghetata cat cuprinde fara a le contabiliza numarul. Nu uita ca unele tipuri de inghetata mai au pe ici, pe colo o bucata de ciocolata, o cantitate de excesiva de frisca sau diverse topping-uri, adevarate surse de strat adipos.

"Nu toate salatele sunt adjuvante in dieta"

Auzim peste tot acest sfat: vara este bine sa mancam salate! Eeee, pai daca e bine, atunci salata sa fie: si pe langa cele trei fire de legume, o sa pun si maioneza, si un sos din ulei cu alte mirodenii, dar si niste sunca si niste cascaval, eventual cateva oua fierte, putin bacon, o lingura sau poate doua de smantana si iata salata de sezon. Ha??? Nu, asta nu este salata de vara, ai spune! Pai eu spun sigur ca se numeste salata, pentru ca are toate ingredientele si respecta intocmai retetele de salata. Si atunci ce e gresit, intreb eu?

Ok, atunci ar trebui sa se specifice ca numai anumite salate iti asigura o silueta fara transformari drastice, pentru ca daca spunem generic "salata este prietena oricarei diete" inseamna ca si reteta mea delicioasa intra in aceasta categorie, ceea ce, conform specialistilor nu este deloc realist si indicat: pai maioneza, cascavalul, sunca sau baconul nu are ce cauta in nicio dieta, fiind mari surse de grasimi nocive.

Asadar, nu iti impopotona salata cu tot felul de alimente calorice, doar, doar sa mananci salata pentru ca e mai sanatoasa, pentru ca o poti tranforma in echivalentul caloric al unui hamburger. Respecta totusi primul principiu al salatei: legume in proportie de 80%.

Acelasi lucru este valabil si cu salatele de fructe. Nu amesteca fructele combinate cu frisca din plin si ciocolata rasa sau topping-uri si inghetata langa pentru ca s-ar putea sa nu iti mai creeze acea senzatie de "light" pe cat de dietetic suna.

"Nu te racori cu credinta ca iaurtul de fructe este mai sanatos si mai putin caloric"


In sezonul fierbinte vrem alimente foarte reci, cat mai reci pentru a scapa de toropeala specifica anotimpului si adesea, pe langa fructe si legume apelam la iaurturi refrisante, care sa ne "cada" bine la stomacelul si asa afectat de canicula.

Orice, dar nu iaurturile cu fructe, spune dr. Mihaela Bilic: acestea sunt cel mai mare rau inventat pana acum, pentru ca, spune ea, combinatia dintre lapte si fructe ingreuneaza procesul de digestie extrem de mult si au adaos excesiv de zahar, ceea ce inseamna o cale mult mai usoara catre obezitate.

Asadar, sfatul este sa mananci fructele separat, iar pe iaurt sa il integrezi intr-o altfel de combinatie, daca nu il consumi simplu, spre binele tau!

"Pentru binele siluetei tale, evita consumul excesiv de... apa!"


Ha? Ramai perpelxa citind subtitlul acesta. Auzim la toti medicii, nutritioniostii, istructorii: Beti apa cat mai multa! Apa sa devina prietena voastra cea mai buna in dieta!, etc. Dar stiai ca nici consumul excesiv de apa nu este recomandat in dieta? Se stie ca orice incercare de a potoli foamea prin apa este o reteta esuata, insa excesul de apa poate chiar provoca apetitul sa isi ceara drepturile.

Mai mult chiar, excesul de apa poate conduce la intoxicatie cu apa, care in medicina de specialitate de mai numeste Hiponatremie, avand simptome asemanatoare cu deshidratarea. Asadar, nu mergeti pe principiul ca mai multa apa va ajuta sa slabiti mai mult; per medie este recomandat un consum de aproximativ 8 pahare de apa zilnic - daca beti aceasta cantitate este mai mult decat bine!

Este clar: cadem foarte usor in astfel de capcane; poate ca influentate de vremea de afara, de presiunea atmosferica sau de starea psihologica pe care o avem, dar cu siguranta aterizam direct in ele cel putin o data! Stiti vorba aceea, macar o data in viata, nu? Dar silueta ta cum arata?

Nu rata articolul saptamanii!

Cand mantrele te guverneaza, succesul este garantat! Atunci, zic eu, este timpul sa le introducem in cea mai dificila provocare a vietii: dieta de slabit! Lasa cele 12 mantre de dieta in functie de zodie sa te conduca in demersul tau!

Tag-uri: , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sport
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
18 apr