covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»

Cand propriul corp iti ofera o dieta de succes!

De în Sport 31 aug 2009
Arunca un ochi in organismul tau si desluseste secretele unui combustibil eficient catre o "dieta" de succes! Nu ai inteles nimic, nu-i asa? Nu trebuie sa cauti aici o dieta, si nici un program strict pe zile, cu portii bine definite si cantitati infime de mancare cu care nu ai satura nicio pasare. Daca asta cauti, nu este locul potrivit aici, dar daca vrei sa descoperi cum propriul tau corp poate fi o "dieta" de succes, si cum poti accelera arderea grasimilor, stimuland diverse functii ale organismului tau, atunci este cazul sa ramai conectata la acest material!
Am cautat mereu sa gasesc metode si procedee de slabit rapide, eficiente, practice si la-ndemana! Si tu, nu-i asa? Suna ca un vis frumos ce s-ar putea asterne in calea ta: sa slabesti 5 kg in 2-3 zile! Este foarte greu sa stapanesti secretele "sanatoase" ale unei astfel de metode destul de extreme, care sa-ti ofere satisfactia unui astfel de rezultat si este de asemenea neverosimil sa crezi ca numai daca manani anumite alimente sau...nu mananci deloc vei slabi. uneori trebuie sa aruncam un ochi spre organismul nostru si spre componentele din care suntem plamaditi pentru a descifra un mecanism care merge ca uns (cu putina atentie) si te indreapta spre ceea ce iti doresti de ceva timp...cateva kilograme in minus.

Insa nici aceste functii si solutii eficiente direct din interiorul corpului tau nu dau "randament" fara stimulente eficiente care sa le indemne sa lucreze la cote maxime si cu toate "panzele sus"! Trebuie sa tii cont de unele trucuri care te-ar putea face sa pierzi si din grasime, dar mai ales din celulita incapatanata, care cu greu se lasa indepartata. Descopera unde trebuie sa "umbli" pentru a nu-ti mai bate capul cu astfel de probleme.

Sistem limfatic?! - Ce? Cum? De ce? Cu ce se "mananca" in dieta?


Stiti ce este un sistem limfatic? Dar ce rol are el in organism? Credeti ca v-ar putea ajuta in procesul de slabire? La o prima vedere si la o prima analiza, as spune ca nu prea cred ca ar avea vreun rol definitoriu in "dieta" mea, pe care o car in carca zi de zi si careia incerc sa ii adaug mereu cele mai noi si eficiente trucuri spre rezultate cat mai bune.

Ei bine, sistemul limfatic este format din totalitatea ganglionilor si vaselor limfatice, acestea avand un rol circulator (conducerea limfei catre sange), dar si de aparare a organismului de factori externi nocivi. Nimic nou sub soare, as spune, printre minimele informatii pe care le-am studiat prin scoala am invatat si eu cateva lucruri despre legatura dintre sistemul sangvinic si cel limfatic si la rolul lor in organism. Si ce daca, ce treaba are cu posomorarea mea de zi cu zi, cu cele 5-6 kilograme care-mi atarna prin toate partile, nemaizicand de celulita. E si el o parte din organism, dar nu cred ca are vreo legatura cu slabitul.

M-am inselat, si inca foarte tare, subminand puterea unei componente importante a functionarii organismului meu in procesul de slabit. Printre rolurile pe care le-am spus in definitia acestui sistem, il mai putem regasi si pe acela care ne relationeaza automat cu slabitul si eliminarea celulitei. Sistemul limfatic curata organismul de toxine si alte deseuri, care de obicei au "rolul" de se depune pe cele mai nefaste parti ale corpului, dar mai ales de a da nastere celulitei. Asadar, trag eu concluzia, dupa analiza atenta a acestui sistem, aparent insignifiant in ochii mei, ca trebuie sa imi indrept atat dieta, cat si eforturile mele catre stimularea acestui proces si catre impiedicarea lenevirii lui, pentru esteticul corpului meu.

8 moduri prin care sistemul limfatic se transforma intr-o dieta


Peste 80% dintre femei au un sistem limfatic lenes, relateaza un studiu realizat in 2009. Cum iti dai seama? Este foarte simplu: daca esti supraponderala, obeza, ai straturi "generoase" de celulita, te simti balonata destul de des, inseamna ca acest sistem nu functioneaza normal, deci trebuie sa iei cele mai rapide si eficiente masuri, pentru ca realizarea lor conduce catre atenuarea acestor efecte pe care le enumeram mai sus.

"Condimenteaza" sistemul limfatic!


Propulseaza acest sistem direct in cele mai "ilegale" viteze pentru a indeparta cat mai repede grasimi si celulita nedorite de pe corp. poti face acest lucru si cu ajutorul unor condimente, precum rozmarin, cuisoare sau oregano, care pe langa faptul ca sunt detoxifiante, eliminand impuritatile, regleaza procesul digestiv si "impinge" digestia la capacitate maxima.

"Misca" din plin sistemul limfatic
!


Nicio zi fara miscare, nicio dieta fara sport, niciun sistem limfatic fara ajutorul acestei acrtivitati. In mod cert, daca nu ai invatat pana acum, miscarea si in  general sportul este cheia oricarei dorinte a ta: fericire, viata sexuala "orgasmica", sanatate, corp frumos, etc.! Redirectionandu-mi atentia spre ultima dintre cele mentionate mai sus, "problema" care ar genera si celelalte impliniri, atunci putem spune ca fara sport nu exista un trup cu adevarat estetic. In drumul catre acest corp fara kilograme in plus, apare sistemul limfatic care face subiectul articolului nostru, si acesta fiind "miscat" din plin de sport, si mai ales de o anume activitate: trambulina. Aceasta este "sora" buna cu sistemul limfatic, sariturile pe aceasta plasa elastica fiind un exercitiu foarte eficient care ajuta in procesul de slabire. Nici aerobicul sau stretchingul nu sunt de neglijat.

Cromoterapia invadeaza "limfomania"!

Stiam ca aceasta terapie poate avea efecte psihologice remarcabile, culorile fiind parte din viata noastra si tradand de cele mai multe ori starile emotionale pe care le avem, dar legatura in sistemul limfatic, pur fiziologic al organismului si aceasta "poveste" frumoasa despre culori si beneficiile ei mi se pare un paradox demn de Russel si teoriile lui. Dar exista, si aceasta terapie colorata ne poate ajuta sa avem un astfel de sistem invincibil si sa oferim o sansa mai amre corpului sa scape de kilograme si straturi de celulita. Asadar foloseste culoarea galben pentru rezultate eficiente si o detoxifiere pe masura.

Galbenul stimuleaza nu numai sistemul limfatic ci si  sistemul nervos central, energia mentala si intensifica energia digestiva. Beneficiati de aceasta culoare si in alimentatia voastra: lamai (binecunoscute ca un intensificator al sistemului limfatic), banane, ananas, mere galbene, dovleac, ardei,  rosii galbene, fasole galbena si tot ce se poate manca si este galben si natural.

Apa din belsug curata celulita si kilogramele!

Apa este unul dintre cele mai bune detoxifiante si curata eficient corpul, eliminand toxinele. Fara o cantitate suficienta de apa, organismul se resimte, iar lichidul limfatic nu este drenat adecvat, deci ingreuneaza functionarea intregului sistem limfatic, deci eliminarea dusmanilor siluetei. Deshidratarea conduce la formarea celulitei si la depozitarea grasimilor in organism pe solduri, abdomen, coapse, picioare...exact, acolo unde nu iti place deloc cum arata! Pentru efecte si mai mari, adauga suc de lamaie in apa inainte sa o bei!

Fitoterapia - un plus de energie si "curatenie" in organism


Credeai ca ai scapat de natura? Nu, aceasta este binevenita si poftita cu placere si interes in orice particica a corpului nici sistemul limfatic nescapand acestei invazii de natural in organism, dar daca vrei sa adaugi un plus de "energie" motorului sistemului limfatic. atunci foloseste plantele in favoarea ta, iar in acest caz sanzienele galbene si dragaica sunt ingredientele perfecte pentru a te detoxifia, avand proprietati depurative, diuretice si laxative, si mai ales intareste sistemul imunitar.

Sistemul limfatic a intrat la apa!


O bem cu siguranta si ne bucuram de beneficiile ei, dar o folosim si pentru a ne revigora atunci cand facem baie si pentru a ne reimprospata si inmiresma corpul! Daca la interior am aflat deja cum serveste sistemului limfatic, atunci este timpul sa vedem si cum poate fi ajutat din exterior, cu ajutorul aceluiasi lichid al vietii. Daca vrei sa oferi un si mai mare imbold sistemului limfatic atunci cand te speli respecta o regula simpla: alterneaza jeturile de apa calda cu cele de apa rece de cateva ori timp de mai multe minute. (Atentie insa la cei care sufera de tensiune arteriala si la gravidute, pentru ca nu este recomandat)

Masajul sau "drenajul limfatic"!


Drenajul limfatic poate fi realizat la salon prin diverse sedinte care accelereaza procesul de parcurgere a lichidului limfatic in organism. Insa nu este neaparata nevoie de salon pentru a face acest lucru: te poti masa singura in diverse parti ale corpului (dar usor, nu la modul agresiv, anti-celulitic), dar pentru efecte mai bune acesta se face sub supravegherea si priceperea atenta a unui specialist.

Nu rata articolul saptamanii!

Ai aflat de flexitarianism, ortorexie, „dieta pantofilor motivationali”, hipnodieta si altele? Inca nu? Ei bine, nu poti sa nu stii despre ele, acestea trebuie, fara doar si poate sa faca parte din cultura ta "dietetica”, de aceea te invitam sa Vorbesti aceeasi limba cu „diet addicts”!

Tag-uri: , , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sport
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
23 apr