chef florin dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu, adevărul despre motivul pentru...

Citeste mai mult»
dus

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a face duș

Citeste mai mult»

Beyoncé, vedeta pop de culoare din Texas, îşi lansează...

Citeste mai mult»
Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»

Anca Artimon: Cum se mentine in forma o pofticioasa

De în Sport 4 iun 2010
Iti da startul fiecarei dimineti vesele pe TVR 1 odata cu inceperea emisiunii "Trezirea la apel!". Usor nonconformista, dar constienta totodata de actiunile si consecintele lor in toate planurile, Anca recunoaste ca isi traieste viata cu dezinvoltura si umor. In ceea ce priveste regulile alimentare impuse de sanatate, ea recunoaste ca le incalca destul de des si ca ii place sa manance putin, dar bun si foarte bun. Sa aflam un jurnal culinar "programat" sa inceapa in jurul orei 5:30, de luni pana vineri.

Anca Artimon

N-am stat niciodata sa-mi urmaresc programul unei saptamani. Nu m-am considerat niciodata un model pentru ceilalti, poate la capitolul “asa NU!”.Sunt un om obisnuit, cu un program incarcat, care stie toate regulile pentru o viata sanatoasa, dar nu reuseste intotdeauna sa le respecte. Nu beau cafea, mananc putina carne, nu fac sport si nu-mi plac restrictiile de niciun fel. Nu cred in diete minune, nu reusesc sa tin o cura de slabire pentru ca sunt foarte pofticioasa. Urasc fast food-ul, imi place sa mananc putin, dar bun si foarte bun. Traiesc fiecare clipa la maxim, cu surprindere si bucurie.

Nu cred ca poti judeca pe cineva doar dupa aspectul fizic si stiu ca echilibrul interior ne aduce schimbari  exterioare. Imi plac ochii ce stralucesc de bucurie si oamenii carora atunci cand intra intr-o incapere le vezi mai intai frumusetea sufletului si apoi forma fizica. Va doresc ca armonia sufleteasca sa va modeleze si forma corpului, dar pana acolo, mai avem drum lung, asa ca aveti grija de voi, mai mult decat mine!

Luni

Ora 5.30 am- un nou inceput de saptamana! Ceasul suna disperat, dar nu ma las asa usor, il conving sa revina peste 10 minute! Baiat bun, ceasul asta (e unul dintre motivele pentru care se afla la mine pe noptiera!) ! Imi vine sa-mi schimb parerea atunci cand trebuie sa ma ridic din pat, dar…gata! Dus! Imbracarea! Ceaiul de plante! Geanta pe umar si pornim! Mihai, colegul meu, ma asteapta si-n aceasta dimineata, mergem impreuna la televiziune. Aici lucrurile sunt simple: citim ziarele, apoi urmeaza machiajul, coafura si la 8 fix intram in direct. La pauza mai beau un ceai, iar dupa emisiune, ma intalnesc cu prietenii si colegii in barul institutiei pentru a ajunge la numarul fix de 3 ceaiuri baute pana-n ora 12.00.

Pranzul il iau astazi in oras, cu Claudia, buna mea prietena. Un muschi de vita mediu, cu salata verde si foccacia (stiu, trebuia sa renunt la ultima, dar e atat de gustoasa!!!). Clatim cu apa plata si lamaie,  imi iau ramas bun de la Claudia si pornesc spre magazine (trebuie sa gasesc un cadou potrivit pentru un bun prieten), unde ma descurc repede si bine, iar apoi ma indrept spre o alta intalnire. Inca un ceai (plus o apa plata).

S-a facut ora 19.00! Ajung acasa, hranesc pisica, imi pregatesc si mie o salata de rosii cu ton si multa ceapa rosie, putin ulei de masline si …paine prajita (da, stiu!...dar e foarte buna!). Pana mananc se face 20.30, dar poate maine imi reuseste altfel! Caut un film bun, nu gasesc , asa ca stau o ora in cada, imi pregatesc cate ceva pentru maine si pe la miezul noptii, ma asez in pat! Nopate buna!

Marti

Ora 5.30- daca ati vazut filmul “Ziua Cartitei” intelegeti de ce n-o sa mai scriu ce se intampla pana la ora 10. Culinar vorbind, e doar o alta dimineata. Cele 3 ceaiuri raman valabile. Azi nu am timp sa iau pranzul la restaurant. Ma grabesc sa ajung la dublaje (adica la studioul unde imi imprumut vocea diverselor personaje din desene animate). Am mancat in TV un pilaf de orez cu salata de varza, plus un fresh de mere. Dupa 4 ore de pus voci, as manca prima persoana pe care-o intalnesc. Soferul de taxi e destul de firav, mi se face mila si renunt la pornirile mele. Ma indrept spre casa, dar pe drum opresc la supermarket. Spanac! O mancare de spanac cu ou ochi ! Dar pana e gata… Rascolesc frigiderul si imi pregatesc un sandwich: cas de oaie si ardei gras. Peste vreo ora vine si spanacul si uite asa azi am reusit sa mananc pana la 19.00. Mail-uri, verificarea programului si gata! Dupa ritualul de seara, ma asez in pat uitandu-ma chioras la ceasul ce ma va trezi dimineata.

Miercuri

Ora 5.45- n-am auzit ceasul! Noroc cu cel biologic, inca mai functioneaza! Iau ceaiul pregatit de aseara si un mar din care mananc jumatate pana ajung la masina. Totul decurge ca de obicei: 1 ceai, doua ceaiuri,trei ceaiuri…

Azi avem in meniu pranz “De afaceri” . Ma intalnesc cu cineva pentru a discuta un proiect. Restaurant Italian, un pollo al limone e binevenit, stingem cu un ceai verde si ma indrept catre urmatoarea intalnire. As putea contoriza astfel: 1 intalnire, un ceai. Azi au fost 3 ceaiuri (dupa amiaza). Ajung acasa si imi pregatesc o salata de fructe, dar nu apuc s-o mananc, ma suna prietenii si iesim in oras. Inca un ceai si o supa crema de ciuperci cu crutoane. Asta-i cina! Ajung acasa pe la ora 21.00, cand mai beau un pahar de lapte in timp ce vad finalul unui film relativ…bun. S-a mai terminat o zi!

Joi

Ora 5.30- trezirea! La 6.15 vine Mihai si am pornit! Azi nu beau decat doua ceaiuri la televiziune, plec repede acasa unde mananc salata de fructe pregatita aseara, apoi pregatesc ceva de mancare (ciuperci gratinate si salata de fasole verde). Pana termin de gatit, nu-mi mai este foame asa ca mananc pe la 15.00. Trag un pui de somn, apoi ies in oras, la teatru. Dupa spectacol, mananc un tiramisu cu fructe de padure, beau un ceai si ajung tarziu acasa.

Vineri

Ora 5.30 - incepe week-end-ul ! Cum stiti: cu trei ceaiuri dimineata, un pranz cu papricas de pui si supa rece de visine la desert (nu spuneti nimic, azi e vineri si nu puteam sa mananc piept de pui cu salata la un restaurant unguresc, era pacat!). Dupa un pranz copios, putina odihna, la trezire iaurt cu cereale si pe la  19.30, rosii cu branza (telemea adevarata, de Sibiu). E week-end maine nu ma tresc devreme asa ca ma duc in club, sa ascult blues! Voi bea putin vin si multa apa plata, dar voi fi alaturi de prietenii mei , ascultand o muzica buna, deci seara reusita este garantata!

Sambata

Ora 5.30- nu suna ceasul, iar eu nu ma trezesc! Fac ochi pe la 7.30, realizez ca e sambata si mai dorm trei ore…Nu mai mult, caci Frisca,pisica mea, vrea sa manance. Pun de ceai, fac un dus si ma asez la calculator, unde pierd vreo ora,afland noutatile si raspunzand la mesaje. Azi iau micul dejun la pranz (oua fierte, cas de oaie, rosii, ardei si paine prajita cu unt). E vreme frumoasa, asa ca ies la plimbare in parc . Stau vreo ora, timp in care beau si o sticla de apa, apoi ma intalnesc cu Dana si hotaram brusc sa plecam din Bucuresti. La Valea Doftanei ajungem pe la 16.00. Monica si Calin, prietenii mei ne asteapta cu masa pusa: Cirba de perisoare, pulpe de pui marinate in sos de miere sfaraind de pe gratar, iar salata verde cu ridichi e minunata! Incheiem ospatul cu clatite cu dulceata de visine si ne linistim cu un ceai verde cu iasomie.

Dupa o asemenea masa o plimbare pe jos pana la marginea padurii e binevenita (desi la intoarcere as fi facut autostopul, noroc ca nu treceau masini). Ne intindem la povesti si mai mancam niste clatite (pe la 22.00…), iar undeva dupa miezul noptii ne retragem in camera si dormim neintorsi).

Duminica

Ora 9.00- m-am trezit cu o foameee! Lapte propaspat, cascaval afumat preparat in casa, oua fierte, paine prajita, ardei gras, rosii, unt, miere…Am mancat din fiecare! Apoi m-am jucat cu Balan, cainele gospodariei, si am stat pe iarba in curte ascultand linistea. Parca se oprise timpul in loc! La pranz, am mancat o ciorba de cartofi cu afumatura, dreasa ca-n Ardeal si un peste la gratar cu mujdei si mamaliga! Uau! Sa nu mai pleci de la Valea Doftanei! Dar era déjà ora 16.00 cand ne-am ridicat de la masa, asa ca ne-am pus la drum! Si cum era destul de aglomerat ne-am facut provizii: apa si ursuleti de jeleu. La 19.30 eram acasa, dar nu-mi mai ardea de mancat. Am luat un iaurt din frigider si m-am facut ca-l mananc, asa, ca sa nu sar masa de seara si sa ma apuce foamea pe la 22.00. Dupa toate pregatirile necesare unui nou inceput de saptamana, am incheiat seara in fata televizorului, cu un ceai de urzica pe masa si o pisica alba si foarte cuminte in bratele mele.

Tag-uri: , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sport
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
29 mar