sport

Câte ore pe zi ar trebui să stai în picioare, să faci...

Citeste mai mult»
Paul Auster

Romancierul american Paul Auster, autorul ''Trilogiei New...

Citeste mai mult»
yumi

Japoneza Yumi Katsura, o renumită creatoare de rochii de...

Citeste mai mult»
Gérard Depardieu

Actorul Gérard Depardieu a fost eliberat după opt ore de...

Citeste mai mult»
Raluca Turcan

Raluca Turcan, despre cineaşti la gala Premiilor Gopo:...

Citeste mai mult»
Salma Hayek

Salma Hayek s-a alăturat Madonnei pe scena din Mexic,...

Citeste mai mult»
shakira

Blackstone oferă aproape 1,6 miliarde de dolari pentru...

Citeste mai mult»
Gérard Depardieu

Gérard Depardieu a fost reţinut de poliţie pentru...

Citeste mai mult»
Eminem

Eminem anunţă noul album "The Death of Slim Shady (Coup...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan revine în rolul de spion, într-un film...

Citeste mai mult»
Malala Yousafzai

Malala, criticată pentru un musical produs împreună cu...

Citeste mai mult»
Harvey Weinstein

Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea pentru...

Citeste mai mult»
Laurent Cantet

Regizorul Laurent Cantet, premiat cu Palme d'Or pentru...

Citeste mai mult»
smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»

Afla cum te influenteaza Luna Plina

Parcurgem o perioada pe care am putea-o numi unica daca ne gandim si numai la ce aglomerare de planete era pana nu demult in Scorpion, si logic, aceasta buluceala era, si insa simtim asta, concentrata pe tot ceea ce insemna relatie. Si asta nu datorita Soarelui, lui Mercur sau a lui Saturn care a luat in picioare, in peregrinarea lor celesta, semnul Balantei,  sau a lui Venus care este retrograda - recent iesita din conjunctia cu Marte, ci pentru ca la toate acestea se adauga fenomenul de Luna Plina, de pe axa Berbec - Balanta, cu Soarele si Luna la 29 grade 32 in Balanta, respectiv Berbec.

Luna Plina se produce atunci cand intre Soare si Luna exista o opozitie perfecta. Cand cei doi astri sunt in opozitie, Luna primeste lumina solara in plenitudinea ei. In timp de Luna primeste lumina astrului diurn, acesta se afla in spatele ei,  amplificand natura acesteia: pe cand Soarele este fierbinte si uscat si, aparent, stationar, Luna este rece si umeda si, aparent, in miscare constanta. De fapt, natura noastra lunara este capabila sa absoarba inflxuruile care ii sunt complet straine si sa le foloseasca pentru a crea ceva frumos si adevarat. Altfel spus, semnul in care se afla Luna natala arata cum sau cat suntem de deschisi unul fata de celalalt, fata de locuri si idei dar si felul cum ne reflcetam in toate acestea.

Pe Luna Plina tindem sa devenim mai constienti de aceste doua forte conjugate, de energia lor complementara, nu trebuie decat sa o integram in viata noastra. Subconstientul si latura feminina sau emotionala a fiecaria este mai receptiva in toata aceasta perioada. Deci, bazati-va pe intuitie, pe sentimetele si emotiile voastre si invatati sa spuneti acest si aceasta si nu acest sau aceasta, adica impreuna nu dispersat. Balanta pretinde de la noi sa invatam sa cumpanim lucrurile si sa nu scapam din vedere, nici impartasirea acestora, nici distributia, nici chiar compromisul. Cam mult pentru latura nestiuta si activa a subconstientului nostru care lucreaza si ea si care, de obicei, ori reprima ori respinge ceea ce este altfel decat ego-ul propriu.

Iata ca vine Luna Plina sa trezeasca aceste sentimente si emotii si sa ne ajute sa integram toate aspectele tulburi ale inconstientului nostru si ale celui colectiv. Acum putem invata sa proiectam aceasta parte ascunsa din noi asupra altei persoane. De exemplu, reprimam sentimentele pentru cineva si brusc constientizam acest fapt iar daca ne uitam in calendar, precis este Luna Plina. Smecheria pentru a reechilibra relatia este sa nu vezi aschia din ochiul vecinului inainte de a scapa de barna din ochiul tau, adica mai intai sa te analizezi pe tine, abia apoi reactiile celuilalt.

Aceasta a doua Luna Plina din Berbec, dupa cea din martie, poate insemna inceptul unei noi identitati - Berbec, care recunoaste si calitatile celuilalt - Balanta, atat interioara cat si exterioara. Optiunea noastra pe aceasta Luna Plina este de a alege intre dragoste - Balanta / Venus sau razboi - Berbec / Marte. Mi-aminteste de mottoul miscarii New Age - make love don't war, faceti dragoste nu razboi. Eu una, cel putin, consider ura, bigotismul si cruzimea o prostie. Din pacate, el traiesc si in noi si rabufnesc cand te astepti mai putin, dar si in afara noastra. Trebuie sa invatam sa le stapanim, ba chiar sa le tratam cu umor si sa mergem mai departe. Pai, da, daca opozitia ne ofera propria imagine, atunci cum am putea dialoga cu aceste aspecte ale naturii noastre interioare decat astfel? Gingas dar ferm, rational dar cu afectiune, si sa mai adaugam la toate acestea, umorul.

Luna Plina in Berbec ne va da energia necesara sa privim adanc in noi, sa mergem la radacina relatiilor noastre ca prin analiza acestora sa invatam cum sa acceptam ideea ca si cel de alaturi poate avea o parere personala sau ca si ceilalti au propriile pareri si idei. Acceptarea acestora este un salt spiritual pentru fiecare dintre noi.

Sa ne oprim o clipa asupra semnelor in care sunt Soarele si Luna, Berbec si Balanta,  prima opozitie din zodiac ceea ce inseamna ca ea este concentrata pe axa Eu si Ceilalti, cum ma percep eu si cum ma percep ceilalti. Daca nu vrem sa stim cine suntem, cum putem sa relationam cu alte persoane, in adevaratul sens al cuvantului? Daca acestea sunt parintii, prietenii, partenerii de viata, sefii sau colegii de serviciu, multi dintre noi se tem sa-si exprime adevaratele sentimente, multi nu indraznesc sa-si sustina punctul de vedere. Grea problema, nu e asa? Nu am fost bine inteleasa? Atunci haideti sa o luam altfel: barbati sau femei, multi dintre noi inteleg gresit si resping, diferitele puncte de vedere ale celuilalt referitoare la politica sau la religie, de exemplu, in timp ce diferentele dintre bogati si saraci se adancesc de la o clipa la alta. Economia insa nu este construita numai de cei bogati, ci si de cei saraci. Putem atinge un nivel de trai mai ridicat sau avem perceptii diferite asupra uneia si aceleiasi probleme? Putem depasi propriul ego - Berbec si sa muncim impreuna - Balanta asa cum ne-o cere agenda de lucru a realitatii - Saturn?

Nu este prea greu sa observam ca ne aflam la mijlocl unei lectii de viata avand ca subiect relatiile dintre noi. Poate ca relatiile noastre functioneaza cu scurt-circuitari dar nu sunt cu nimic mai deosebite decat cele din anii 60 cand parintii nostri nu intelegeau ce ar trebui sa incerce sa faca pentru a realiza viziunea lor legata de pace si de iubire, asta ca tot pomeneam de perioada New Age!  Acum, noi si cei care ne reprezinta, leaderii lumii, suntem scosi la rampa si ni se cere sa rezolvam problemele omenirii. Si aceasta, probabil din cauza ca in subconstientul colectiv inca opereaza modelul patriarhatului sub forma paradigmei universale - divide et impera, care domina lumea noastra in care informatia si puterea sunt valori intriseci.

Poate ca fiecare dintre noi are nevoie sa se descopere pe sine - si abia apoi lumea, prin celalalt, un model relational care sa se bazeze pe ideile de egalitate, de fraternitate, pe spiritul de compasiune si dragoste. Deci, daca ne oprim cateva clipe si privim mai atent aceasta Luna Plina, vom stii, intr-o anumita masura e drept, ce fel de parteneri vom fi. Este momentul sa ne asumam resaponsabilitatea - Saturn faptelor noastre care ii implica pe ceilalti - Balanta.

Energicul Berbec ne deschide drum spre experiente inedite vis-a-vis de propria persona, dincolo de ceea ce dorim noi sa facem sau cum am vrea sa evoluam in lume.  Daca nu ne gandim la noi, ne putem pomeni ca jucam exact rolul pe care nu l-am dorit pe scena vietii. Rolul Lunii Pline in Berbec este de a ne descoperi propria identitate in niciun caz de a o juca pe a altora.

Tipologic, caracteristicile Berbecului includ initiativa, nelinistea, incapatanarea, deloc empatic, inconstanta ideatica si dorinta de auto-determinare. Cat Luna este in Berbec aceste caracteristici devin mai putin vizibile si de multe ori se manifesta spontan. Este foarte important pentru fiecare dintre noi sa canalizam aceaste energii pe calea construirii propriei identitati fara a ne lasa dominati de vreuna dintre ele. Revenind la Berbec mai trebuie spus ca odata energia stapanita si adjudecata ne invata si sa distingem intre momentul cand vrem sa luam o decizie si momentul cand suntem gata sa facem un compromis.  Aflati unde este locul lui Marte in tema astrala si veti intelege cum veti putea lucra cu aceste energii.

Balanta este expresia experientei de viata dobandita in mod constant si pe o cale neutra, chiar de mijloc as spune, in raport cu celelalte semne. Fiind un semn de aer Balanta raspunde, la nivel mental si spiritual de echilibru, prin ponderarea si cintarirea reactiilor sau a deciziilor pe care le luam vis-a-vis de celalalt. Cu Balanta experimentam, de ceea este foarte important sa gasim calea de mijloc in conflictul dintre doua persoane si sa pastram echilibrul prin armonie si nu prin conflict. Aceasta cere diplomatie nu ne da mai multa putere!

Tipologic, carcteristicile Balantei presupun o reala nevoie de armonie si de gasirea unei structurii apte sa echilibreze lumea noastra interioara si lumea exterioara - dragostea de frumos si arta; necesitatea de a spune da in cele mai multe situatii; incapacitatea de a lua decizii bazandu-ne doar pe propriile noastre dorinte; abilitatea de a pune pe acelasi taler omul, idea si viziunea asupra vietii. Cand o Balanta o ia pe un drum gresit, ceea ce este de evitat, pericolul consta tocmai in ambivalenta ei, in cameleonismul ei, deoarece adaptarea de moment si teama de  sentimente o fac sa nu-i pese de celalalt si nu face decat sa-si destabilizeze partenerul. Cu Soarele in Balanta , acum este momentul sa va analizati, sa descoperiti unde este dezechilibrul si sa actionati pentru refacerea acestuia.

Cu Saturn tranzitand Balanta pentru urmatorii doi ani, vom invata aceasta lectie a echilibrului si armoniei pe langa cel al limitarii si a frustrarii. Cu aceasta a doua Luna Plina in Berbec  de anul acesta, avem inca o sansa sa intelegem cum ne putem pastra unicitatea personalitatii, pe care o da Berbecul, fara a inceca sa il dominam pe Celalalt. Acceptarea propriei personalitati conduce la acceptarea altei persoane alaturi, a altor idei, ia altor sentimente, este o lectie necesara atat Berbecului cat si Balantei.

Cand ne uitam la cele doua planete care stapanesc semnele implicate in fenomenul de Luna Plina, Marte pentru Berbec si Venus pentru Balanta, putem vedea cum asimileaza Balanta, noile influxuri. Venus in Balanta exprima frumusete si eleganta, comunicatia elevata, calmul si angajamentul diplomatic si stradania pentru implinirea sufleteasca. Ea este ceea ce am numi Conectorul. Marte are caracteristici opuse, el poate fi agresiv, violent, nelinistit si plin de pasiune. El ne ajuta sa ne afirmam prin initiativa si talentul de a stabili care sunt problemele si sa le rezolvam.

Venus si Marte au o poveste de dragoste care se pierde in negurii mitologiei. De fapt, semnifica femeia puternica care apartine siesi (Venus) care poate face dragoste si sa duca in acelasi timp un razboi (Marte). Marte si Venus au avut patru copii - Frica, Teroarea, Eros (dorinta) si Armonia. Doar cu Venus din tema natala putem aduce un razboi deloc martian, transformandu-l pe Marte in aparatorul si protectorul nostru decat intr-un agresor.

Pe aceasta Luna Plina, atat Venus cat si Marte sunt in Scorpion. Aceasta pozitie este un avantaj pentru Marte fiind in domiciliu, in timp ce pentru Venus este o pozitie destul de ingrata. Lucrurile insa se vor schimba curand, datorita mersului aparent retrograd al ultimei care va reveni in Balanta, dar mai intai va face o conjunctie cu Soarele, pe 28 octombrie, reatrezind rani ascunse chiar furie reprimata  dar va reveni curand la sentimente mai bune, dupa 4 noiembrie, cand intrata in Balanta devine iar  Luceafarul de Dimineata.

Venus in Scorpion, mai ales cand este retrograda, accentul cade pe autocunoastere, pe introspectie, in special asupra propriei vieti emotionale si psihologice. Ea vrea sa se inteleaga pe sine, menirea ei si de ce face lucrurile asa cum le face. Ceea ce probabil invata in aceasta perioada este nevoia de reflexie asupra propriilor probleme si odata identificate acestea, purcede la vindecarea lor. Ea invata sa-si vindece ranile prin propriile puteri dar invata, in acelasi timp, si cum sa se apere, isi protejeaza afectivitatea nu doar de lovituri, ci si de teama si respinge orice tentativa de destabilizare emotionala. Expresivitatea ei este un dar al Iubirii.

Se spune ca atunci cand alegem painea pe care o consumam zilnic, de fapt, alegem viata. Probabil Venus ne ajuta sa ne reamintim tiparul ancestral, si anume ca orice emotie, daca este traita fara a fi impartasita nu se valorizeaza ca atunci cand aceasta este impartita cu cineva.

Toti vom retrai in aceasta perioada, la nivel emotional si afectiv, experiente din trecut fie ca vorbim despre dominare si inechitate, fie de durere sau dezamagire in dragoste. Trebuie sa relationam toate aceste amintiri vechi si sa le rezolvam printr-o noua abordare, cu un altfel de atitudine, dar mai ales cu detasare.

Marte este vechiul stapan al Scorpionului si, in acelasi timp, stapaneste si semnul Berbec in care se produce Luna Plina, modul cum relationam cu pozitia lui Marte din tema noastra astrala, cu natura dorintelor noastre, vor defini felul in care vom stii sa controlam schimbarile din viata noastra. Marte in Scorpion este concentrat pe impulsul sexual si teama de intimitate, lectia pe care ne-o da este de a invata sa sublimam aceasta energie in nevoia de a stapani si a controla momentul pana cand se ajunge la fuziunea profunda cu Celalalt. Marte poate actiona intuitiv de aceasta data si il poate calauzi, il poate ajuta sa lupte pe celalalt spre finalitatea asteptata.

In aceste conditii deci, Luna Plina ofera oportunitatea sa facem lucrurile asa cum trebuie atunci cand partenerii sunt gata sa o faca. Neptun si Chiron in Varsator infuzeaza si ei cu o noua perceptie asupra puterii de face o schimbare in intimitate.
 
Uranus in Pesti ne aduce in cale destinul sau sortitul, dupa caz, dar ne da si acea intelepciune de care avem nevoie ca sa mergem mai departe. Mare atentie insa, la ce anume va doriti, deoarece omenirea are viziuni apocaliptice in aceasta perioada, deoarece la nivelul subconstientului colectiv, Trecutul trebuie sa moara ca sa poata sa se nasca Viitorul si frecvent se va pune intrebarea clasica: incotro?

Mercur, numit adesea si Luceafar de Dimineata, isi reia si el pe 1 noiembrie, luminozitatea. Dupa conjunctia cu Soarele in Balanta din 16 octombrie, Mercur si-a pierdut stralucirea pentru urmatoarele doua saptamani. Deci, fiti atenti la reactiile voastre, si ganditi-va bine inainte sa spuneti tot ce va trece prin minte.
Tag-uri:
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 2

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

geanina (26.10.2010, 19:53)
multumim pentru aceste informatii.sunt foarte reale.doamna minerva este intuitiva si are har.
Răspunde-i
nina (23.10.2010, 18:06)
ce se va intimplain veata mea
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din www.astrologiecuminerva.blogspot.com; www.cal
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
02 mai