Această poveste îţi va deschide ochii - De ce să fii mereu recunoscătoare

De în Dezvoltare personala 1 mai 2019

A fost cândva un om foarte generos, care ajuta pe toată lumea fără să se aștepte la ceva înapoi ci doar pentru că așa voia și îi plăcea s-o facă.

Într-o zi când se plimba pe un drum întunecat, bărbatul a văzut pe jos o poșetă și a ridicat-o, dar a observat că aceasta era goală. Din senin, o femeie a apărut însoțită de un polițist și aceasta l-a întrebat pe bărbat unde a ascuns banii, dar el a răspuns doar că geanta era goală când a găsit-o. Femeia însă a țipat la el zicându-i că erau banii pentru taxa școlară a băiatului ei și că este disperată acum. Bărbatul a observat cât de tristă era femeia și i-a dat acesteia toți banii pe care îi avea asupra sa, deoarece știa că aceasta este o mamă care se chinuie să-și crească singură copilul. Dându-i banii, acesta i-a spus: „Uite, ia acești bani, îmi pare rău pentru neînțelegere.”, iar femeia a plecat și polițistul l-a reținut pe bărbat pentru mai multe investigații.

Femeia a fost ușurată că și-a recuperat banii, dar când i-a numărat a rămas șocată, deoarece banii ei erau acum de două ori mai mulți. Bărbatul îi dăduse chiar mai mulți bani decât avusese ea vreodată în poșetă.

Într-o zi, când se ducea să plătească taxele școlare ale băiatului său, ea a observat în spatele său un bărbat amărât și foarte slab și a crezut că aceasta o va jefui, așa că s-a apropiat de un polițist, care s-a dovedit a fi același care o ajutase data trecută. Femeia i-a spus de cel care o urmărește, dar pe care imediat l-au văzut că se prăbușește la pământ. Au alergat către acesta și au fost mirați când au observat că este același om pe care cu câteva zile în urmă îl arestaseră cu suspiciunea de a fi furat poșeta. Bărbatul era atât de transfigurat încât femeii nu i-a venit să creadă, dar polițistul i-a spus că acesta nu-i dăduse înapoi banii ei ci ii dăduse pe toți ai lui. El nu fusese hoțul ci doar i-a fost milă de ea. Ei l-au ajutat pe bărbat să se ridice și acesta a încurajat-o pe femeie să se ducă să plătească taxa fiului, explicându-i că a urmărit-o doar pentru a se asigura că nu o mai jefuiește nimeni... femeia a rămas fără cuvinte...

Morala: Viața îți oferă experiențe ciudate, uneori te surprinde și alteori te șochează cu adevărat. Ajungi adesea să judeci greșit oamenii din cauza furiei, disperării și frustării, dar dacă ai o a doua șansă, îndreaptă-ți greșelile și fă un bine. Fii bună și generoasă, învață să apreciezi ceea ce ai.

Tag-uri: , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dezvoltare personala
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
21 sep