7 motive pentru a-ţi face abonament la Biblioteca Metropolitană

De în Dezvoltare personala 1 mai 2019

Cititul este fundamental în societatea de astăzi deoarece dezvoltă mintea, care este precum un mușchi ce trebuie antrenat pentru a putea face și alte lucruri. Cărțile, revistele, ziarele și chiar internetul sunt ustensile bune pentru îmbogățirea limbajului și imaginație, iar înacest sens te va ajuta dacă apelezi la o bibliotecă locală.

Iată de ce este important să-ți faci abonament la biblioteca locală:

1. E mai ieftin

Cu siguranță ai o serie de cărți care așteaptă să fie citite sau chiar cumpărate când vine salariul și aceasta crește pe zi ce trece dacă ești o împătimită a lecturii, iar până la urmă ajunge să te coste o mică avere. Dacă te duci și-ți faci abonament la biblioteca ta locală vei economi banii de pe transportul coletului și pe cărțile în sine, pentru că, de obicei, acesta este gratuit și poți lua acasă mai multe materiale sau accesul în bibliotecă se face contra unei sume modice.

2. Folosește-te de bibliotecă sau o vei pierde

Bibliotecile se închid pe măsură ce localnicii nu mai par interesați de serviciile oferite și zic servicii deoarece aici ai acces nu numai la cărți ci și la internet, DVD-uri, anumite jocuri de societate și câteva cursuri.

3. Ai un termen limită

Dacă îți cumperi o carte s-ar putea s-o citești la un moment dat sau nu, dar nu vei fi penalizată dacă nu o faci și astfel se formează grămezile de cărți care strâng praf. Însă când ai o carte de la bibliotecă, te simți cumva presată de timp să o citești, deoarece la o anumită dată trebuie să o înapoiezi în aceeași stare și pentru că tot ai făcut efortul de a o alege din raft consideri că trebuie măcar să o răsfoiești.

4. Poți rezerva cărți

Dacă biblioteca ta nu are cartea pe care o vrei sau dacă aceasta este deja împrumutată, unele filiale oferă serviciul de rezervare, care ar trebui să fie gratuit și fie o poți lua data viitoare când returnezi ceva fie chiar primești o alertă care te anunță că este disponibilă cartea.

5. Cunoști oameni noi

Dacă îți comanzi toate cărțile de pe internet, nu ai nici o interacțiune cu nimeni, dar dacă te duci la o bibliotecă iei contact măcar cu bibliotecara și apuci să schimbi două vorbe. Acest serviciu este benefic mai ales pentru femeile însărcinate, care în ciuda faptului că vor da naștere unei noi ființe, nu apucă să iasă prea mult în societate.

6. Te ajută să diminuezi „grămada de citit

Mulți oameni recunosc că au un maldăr de cărți cumpărate din impuls, dar pe care nu le-au citit niciodată și de care nici nu se descotorosesc. Dacă îți faci abonament la bibliotecă, poți avea un sistem bazat pe citirea a câte o carte odată, astfel încât noptiera ta să fie mereu liberă și pentru alte lucruri.

7. Este soluția perfectă dacă îți place minimalismul

Minimalismul este foarte la modă acum și cei cărora nu le place să aibă multe rafturi și biblioteci pline de cărți, pot apela cu încredere la o bibliotecă. Astfel vei putea citi în continuare, câte o carte pe rând, iar dacă ai o colecție de cărți de care oricum vrei să scapi o poți dona unei biblioteci, ce-i drept, după ce completezi câteva formulare, dar măcar astfel știi că ele vor mai fi citite și de altcineva și scapi de vina că ai arunca părți de cultură.

Tag-uri: , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dezvoltare personala
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
16 ian