Vezi cum poți face din social media un loc mai pozitiv

De în Relatii 26 apr 2019

Social media poate fi amuzant, dar și epuizant, de aceea ai în continuare câteva modalități prin care îl poți face un loc mai pozitiv.

Aproape jumătate din populația planetei are cel puțin un cont de Facebook și datorită telefoanelor inteligente a devenit foarte ușor să ai acces la diverse alte platforme de socializare. De exemplu, peste jumătate dintre utilizatorii de Facebook își accesează contul de pe telefonul mobil, față de doar un sfert care intră de pe laptop și 1 din 7 care se folosesc de calculator. Diferența este și mai frapantă când vine vorba despre Instagram, pe care aproape o treime de utilizatori îl accesează de pe telefon și doar 4% de pe laptop.

În ciuda răspândirii, socail media nu este mereu un loc unde toată lumea are parte de experiențe pozitive și de aceea experții de la e2save au alcătuit un scurt ghid pentru a putea oricine să se bucure de rețelele de socializare.

Începe cu tine însăți

Conform YouGov, mai mult de o treime din utilizatorii de social media sunt preocupați de imaginea lor în online. Scriitoarea Fiona Thomas a spus despre acest lucru că: „Lumea online este tărâmul comparațiilor, dar dacă te concentrezi pe ceea ce te face pe tine fericită, atunci nu vei fi distrasă de ceea ce fac alți oameni. Am dat uitării foarte multe legături online, dar am fost binecuvântată cu prieteni reali și când cele două lumi se contopesc, iese la iveală utilitatea social media și impactul pe care îl are asupra vieților noastre.

Selectează pe cine urmărești

Dacă urmărești persoane care creează o imagine falsă despre sine, acest lucru te va face să simți că ești inferioară, dar dacă dai unfollow vei simți imediat o îmbunătățire în viața ta. Kirsty Marrins, specialist social media te sfătuiește în felul următor: „Urmărește-i doar pe aceia care nu se tem să-și arate imperfecțiunile și frustrările, care vorbesc despre viață și atunci când aceasta este grea și lucrurile nu merg conform planului. Dacă urmărești doar persoanele care par să aibă vieți perfecte da, te poți simți motivată să faci ceva anume, dar e important să fii realistă și să găsești un echilibru în viață.

Distrează-te

Ține minte că social media ar trebui să fie amuzantă deci distrează-te când o folosești. „Social media este un mod extraordinar de a interacționa cu oameni care au oarecum aceleași interese ca și tine, chiar dacă aceștia trăiesc în cealaltă parte a lumii. Poți răspândi gândirea pozitivă postând comentarii pozitive, făcând complimente și împărtășind experiențe plăcute. Social media este despre a crea rețele de cunoștințe online, pe care să le extinzi apoi offline, dar cel mai important este să te simți bine în tot acest proces.

Ia în considerare deconectarea

Dacă site-urile de sociealizare te agită, atunci ia în considerare să lași un pic deoparte online-ul. Rob Weatherhead, un alt expert social media spune că: „Cel mai important lucru este să fii conștient de întrebuințările social media și care dintre interacțiuni îți aduc mai multă energie pozitivă decât negativă. De altfel, s-ar putea să fie momentul să iei o pauză și să-ți îngheți contul sau să faci curat printre prieteni”.

Urmărește conturile pozitive

Există foarte multe conturi de social media pozitive, cu povești reale, care prezintă atât experiențele pozitive cât și cele negative ale unor oameni obișnuiți care au reușit să depășească obstacolele din viața lor.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Relatii
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
16 sep