7 acțiuni care distrug o relație

De în Dragoste & Sex 12 iun 2020

Adevăratul test al iubirii începe după primii ani de îmbrățișări, dragoste pasională și complimente. Iubirea adevărată înseamnă să încerci mereu să păstrezi romantismul și intimitatea.

Monotonia și frustările unei ralații de lungă durată pot face pe oricine să acționeze nesăbuit și astfel, multe relații aparent perfecte ajung să se încheie. Cu timpul însă, dragostea devine mai matură, chiar dacă relația este mai fragilă. Dacă vrei totuși să nu ajungi la despărțire, ia aminte ce trebuie să eviți.

1. Nerespectarea granițelor personale

Pe măsură ce partenerii se apropie, contopirea vieților personale vine de la sine și oamenii se simt îndreptățiți să se amestece în treburi care de fapt nu sunt ale lor. Aceste comportamente includ comentariile despre machiaj sau jocurile jucate pe calculator, dar indiferent cât de uniți vă simțiți, e foarte important să păstrați totuși fiecare un grad de intimitate și independență.

2. A trăi în trecut

Multe relații se sfârșesc devreme, deoarece unul dintre parteneri nu uită de fapt o greșeală a celuilalt, dar trebuie să ții cont de faptul că dacă aduci tot timpul în discuție greșelile trecutului nu realizezi nimic și iertarea este o parte integrată a oricărei relații sănătoase. Așadar, dacă spui că l-ai iertat, atunci treci mai departe, iar dacă ai decis să-i dai o a doua șansă, nu-i aminti acest lucru în fiecare zi.

3. Banii

Relațiile care se termină din cauza banilor lasă ambii parteneri cu inima frântă și îndoieli. Viața personală nu trebuie amestecată cu cea profesională, iar subiectele ce țin de finanțe trebuie incluse într-o relație și împărtășite doar dacă amândoi sunteți suficient de maturi pentru a realiza un buget comun.

4. Intervenția familiei

Câteodată, când cuplurile se ceartă, fiecare aleargă înapoi la părinți sau alte rude, pentru a găsi pe cineva care e de aceeași părere cu ei, dar aceasta este o abordare imatură, fără nici un fel de viitor. Chiar dacă rudele intervin cu bune intenții, ele pot de fapt să înrăutățească involuntar situația. Încearcă mai degrabă să vorbești deschis cu partenerul tău în momentul în care ai o problemă și să nu lași situația să se încingă. Include pe altcineva în relația voastră decât dacă este vorba despre un abuz grav, dar altfel, impune limite tuturor.

5. Infidelitatea

Într-o relație apar și momente de nesiguranță, în care cuplurile își pierd din legătură și partenerii cunt tentați să se îndrepte către altcineva, dar actele de infidelitate distrug imediat o relație. Dacă îți adori partenerul, arată-i-o, respectă-l și reaprinde pasiunea.

6. Posesivitatea

La început este drăguț când partenerul tău este un pic posesiv și te protejează, dar în stadiile avansate ale unei relații, dragostea trebuie să fie mai pragmatică. Posesivitatea este de fapt o încercare de a părea mai important în ochii celuilalt și a avea mai mult control asupra vieții lui. Trebuie să înțelegeți amândoi când ați ajuns în acel punct al relației în care nu mai este nevoie să vă faceți simțită prezența tot timpul. Când reușiți să faceți acest lucru, dați dovadă de încredere.

7. Ignorarea greșelilor

Certurile și discuțiile în contradictoriu fac parte dintr-o relație, dar să treceți peste ele este un semn al maturității, asumării responsabilității și înțelegerii. Cu toate acestea, rareori oamenii sunt dispuși să-și recunoască din prima propriile greșeli, iar acest lucru le distruge relațiile. Însă cei care își asumă răspunderea pentru propriile fapte și vorbe se arată dispuși la compromisuri și demonstrează că sunt persoane flexibile.

Tag-uri: , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dragoste & Sex
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
04 dec