7 categorii de obiecte în care poți face ordine weekendul acesta

De în Casa & Gradina 19 sep 2019

De obicei, la trecerea dintre anotimpuri toată lumea vrea să repare ceva, să schimbe ceva în casă sau la propria persoană, să aibă mai mult loc, să fie mai modern, dar puțini sunt cei care își dau seama că printr-o simplă curățenie generală se schimbă întreaga atmosferă.

Iată pe ce te poți concentra weekendul acesta când faci curățenie, dacă vrei să nu-ți prinzi urechile în detalii și să nu te ostenească prea tare încercarea de a face totul odată.

1. Produse de îngrijire personală

Verifică termenul de garanție al tuturor produselor tale de frumusețe, cum ar fi gelurile de curățare a feței, scrub-urile, cremele și serumurile, dar și fardurile și la cele ce sunt încă în termen decide pe care nu le folosești de fapt niciodată. Unele dintre ele pot fi date mai departe altor prietene sau membrii ai familiei, iar restul trebuie aruncate.

2. Produse pentru animale

Dacă ai avut un animal de companie care a decedat de ceva vreme, dar ai păstrat așternutul, jucăriile sau produsele lui de curățenie, vezi ce poți dona unui adăpost sau unei alte persoane care se poate folosi de ele, deoarece ție oricum îți ocupă doar spațiu și acumulează praf prin cine știe ce dulapuri. Aceeași regulă se aplică și în cazul în care încă mai ai un animal de companie, dar pentru care ai cumpărat o jucărie cu care nu s-a jucat niciodată.

3. Perechi desperecheate

În această categorie intră șosetele, mănușile, cerceii, caserolele fără capac și orice altceva îi lipsește jumătate. Dacă nu ai găsit încă perechea, slabe șanse să o mai faci vreodată.

4. Plante

Uită-te cu atenție la toate plantele tale de apartament și dacă printre acestea sunt unele care au văzut și zile mai bune, ori le aplici tratamente de revigorare ori le dai cuiva care le poate îngriji mai bine sau în cel mai rău caz le arunci direct la coșul de gunoi.

5. Nimicuri de prin mașină

La un moment dat tot trebuie să faci curat și în mașină (dacă ai una), așa că aruncă toate biletele vechi de parcare, ambalajele rămase de la ultima excursie făcută, deodorante golite și curăță rovignetele vechi, apoi o poți duce liniștită la spălătorie pentru o curățare interioară și exterioară și de ce nu, chiar la o revizie.

6. Tehnologie

Nimănui nu-i trebuie 5 telefoane vechi, un laptop depășit de ani de zile și MP3-Playere când are deja un televizor ultraperformant și un smartphone. Deși te leagă amintiri dragi de anumite obiecte, eliberează-ți spațiul pentru piesele care chiar îndeplinesc un scop practic în casa ta.

7. Ustensile de birou

Concentrează-te pe birou și zona de studiu sau lucru și întreabă-te foarte sincer cât de multe pixuri poți folosi în același timp, dacă chiar ai nevoie de piuneze de perete și când ai folosit ultima oară un calculator portabil, în condițiile în care ai deja unul pe telefon. Fii realistă și vei avea mult mai mult spațiu de desfășurare.

Tag-uri: , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Casa & Gradina
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
21 oct