5 reguli de politeţe, care trebuie respectate de o doamnă

De în Dezvoltare personala 29 mar 2017

Regulile de politeţe, atitudinile şi stilul vestimentar s-au schimbat în timp, aşa cum s-a schimbat şi percepţia asupra unei adevărate doamne. Deşi poate părea desuet, există încă anumite aspecte ale unei doamne care nu pot fi contestate, cum ar fi: eleganţa şi respectul pentru propria persoană şi cei din jur.

Să fii o doamnă adevărată presupune să stăpâneşti nişte reguli de bun simţ, să fii stilată, să ai maniere bune, practic, să ştii cum să te prezinţi în societate. Asta nu echivalează însă cu a fi o snoabă cu idei preconcepute, ci a avea demnitate, a fi capabilă de empatie şi a avea manifestări modeste.
Citeşte în continuare acest artiol dacă vrei să ştii cum să fii o doamnă adevărată.

1. Stăpâneşte arta conversaţiei

Când vorbeşti cu cineva trebuie să ai exprimări originale, fără a cădea în ridicol. Expune-ţi propriile idei şi nu repeta doar ce spune interlocutorul. Fii empatică şi ascultă cu răbdare ce are de spus cel sau cea cu care stai de vorbă. Ascultă persoana cu care eşti la modul în care să poţi ştii şi dată viitoare ce ţi-a spus, nu doar să-ţi treacă nişte informaţii pe la ureche. Nu acapara conversaţia şi ţine minte că dacă vorbeşte o singură persoană se cheamă monolog. Nu întrerupe niciodată interlocutorul, această este o regulă de bun simt.

2. Îmbracă-te adecvat locului şi situaţiei

O adevărată doamnă nu iese ziua pe stradă în rochie cu paiete şi ruj roşu. Ea ştie că blana, fie ea naturală sau ecologică, este doar pentru iarnă şi evenimente sofisticate... O asemenea imagine este nepotrivită. O femeie va fi mereu mai apreciată dacă va avea o garderobă adecvată şi mai ales dacă aceasta va fi achitiţionată din resurse proprii, pentru că cele care apelează doar la portofelul partenerului vor fi văzute întotdeauna că fiind întreţinute, nu vor avea imaginea lor proprie, ci o vor împrumuta pe cea a bărbatului alături de care sunt. Hainele nu trebuie să fie foarte scumpe, pot fi doar materiale de calitate bine asortate, care să creeze impresia unei ţinute perfecte.

3. Fă-te cât mai puţin remarcată în călătorii

O doamna care pleacă la drum cu un domn trebuie să se asigure că are suficienţi bani la ea încât să-şi acopere toate cheltuielile. Partenerul este acolo doar pentru a-i oferi siguranţă pe drum, împotriva răufăcătorilor şi eventual a-i oferi un umăr pe care să doarmă, dar nu este obligat să-i suporte acesteia toate capriciile de femeie sau să-i acopere absolut toate cheltuielile. Atenţie şi la cantitatea de bagaje cărate, o adevărată doamnă îşi ia doar strictul necesar în călătorii şi nu tot şifonierul în ideea că "cine ştie ce se poate întâmpla". Ea trebuie să fie capabilă să îşi care singură geanta şi să o pună în compartimentul special destinat, însă domnul manierat e obligat de regulile de politeţe să se ofere să ajute.

4. Fii o gazdă excelentă

Există un trend în ziua de astăzi şi anume acela de a da diverse petreceri fără o anumită ocazie specială. Prietenii se strâng în jurul mesei şi stau de vorbă, mănâncă ceva şi poate beau un pahar de vin roşu. În privinţa distracţiei, aceasta poate varia de la gazdă la gazdă şi în funcţie de tipul invitaţilor. O doamnă adevărată va avea însă mereu grijă să aibă ceva pe gustul tuturor, poate pregăti diverse preparate culinare atât vegetariene cât şi omnivore sau cu alte nevoie speciale, poate avea la îndemână un film la modă la care să se uite cu totii şi diverse jocuri de societate menite să anime spiritele. Atunci când se fac invitaţiile este bine să se precizeze cine mai participa şi deci numărul total de invitaţi cât şi tipul de petrecere, pentru ca invitaţii să se poată îmbrăca adecvat. Pe o invitaţie scrisă se pune întotdeauna data, ora şi adresa întâlnirii.

5. Rămâi discretă pe stradă

O femeie va atrage mereu atenţia trecătorilor, dar comentariile pot fi pozitive sau negative. Îmbrăcămintea, accesoriile şi chiar mersul sunt subiecte de discuţie. Dacă o femeie face ceva extravagant chiar şi pentru un moment acest lucru va fi remarcat imediat. Tocmai de aceea ţinuta trebuie să aibă maxim 3 culori şi să nu încerce să copieze vreo ţinută de scenă de-a vedetelor, pentru că ele sunt îmbrăcate aşa tocmai pentru a atrage atenţia cât mai mult. Ca să iasă totuşi din anonimat, o doamnă va avea alături de o rochie uni o pată de culoare, cum ar fi o pălărie înflorată sau pantofi cu toc care să aibă talpă colorată. În plus, o doamnă nu ţopăie niciodată pe stradă, îşi păstrează mereu postura dreaptă şi dacă primeşte o veste prin telefon menţine tonul vocii la un nivel captabil doar între ea şi interlocutor.

Pentru mai multe reguli de politeţe pe care o doamnă adevărată trebuie să le respecte şi alte sfaturi pentru rafinarea stilului, doritoarele pot accesa gutenberg.org.

Tag-uri: , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dezvoltare personala
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
22 oct