razvan simion

Răzvan Simion, detalii neașteptate la 6 ani de la...

Citeste mai mult»
branza cu rosii

De ce e bine să mănânci pâine lângâ salata de roșii cu...

Citeste mai mult»
horoscop 5 martie 2021

Horoscop 19 iunie 2021: Berbecii au succes la muncă,...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon mărturiseşte că vrea să facă un "ultim film"...

Citeste mai mult»
ardei umpluti

Cea mai simplă rețetă de ardei umpluți cu carne de pui

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 18 iunie 2021: Gemenii au probleme în plan...

Citeste mai mult»
anamaria prodan

Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf divorțează după...

Citeste mai mult»
coronavirus

Coronavirusul era prezent în Statele Unite din decembrie...

Citeste mai mult»
Cori Gramescu

Corelarea dietei cu sportul și activitățile fizice non...

Citeste mai mult»
somon

Cea mai bună rețetă de somon cu spanac și leurdă

Citeste mai mult»
relatii toxice

De ce rămân oamenii în relații toxice

Citeste mai mult»
petru si pavel

Când începe Postul Sfinților Petru și Pavel în 2021. Ce...

Citeste mai mult»
Jennifer Lopez

Jennifer Lopez a dat lovitura. Cântăreața și actrița va...

Citeste mai mult»
cirese

Mihaela Bilic, despre pericolul din spatele consumului de...

Citeste mai mult»
covid-19

Oamenii de ştiinţă dezvoltă noi teste de anticorpi pentru...

Citeste mai mult»
Kate Winslet

Kate Winslet, despre schimbările de la Hollywood: ”Mă...

Citeste mai mult»
jlo

Jennifer Lopez şi Ben Affleck au fost fotografiaţi...

Citeste mai mult»
placinta cu mere

Cum faci cea mai bună plăcintă cu mere. Rețeta...

Citeste mai mult»
pepe

Pepe, într-o nouă relație după divorțul de Raluca...

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 15 iunie 2021: Taurii vor echilibru în plan...

Citeste mai mult»
Caroline

Caroline Wozniacki a devenit mamă pentru prima oară. Ce...

Citeste mai mult»
Måneskin

Grupul italian Måneskin, câştigător la Eurovision, prima...

Citeste mai mult»
Cristina Spatar si Alin Ionescu

Cristina Spătar, dezvăluiri neașteptate la cinci ani de...

Citeste mai mult»
covid-19

Delta, o variantă a coronavirusului, cu 60 la sută mai...

Citeste mai mult»
dua lipa

Dua Lipa, succes total. Este cel mai ascultat artist în...

Citeste mai mult»
supa de rosii

Cum faci cea mai bună supă de roșii

Citeste mai mult»
depresie

Cum poate fi ameliorată depresia severă. Metoda inedită...

Citeste mai mult»
Simona Halep

Simona Halep a fost cerută de soție. Mesajul făcut public...

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 10 iunie 2021: Balanțele câștigă bani,...

Citeste mai mult»
Mihaela Bilic

Mihaela Bilic, despre kilogramele în plus: ”Trebuie să...

Citeste mai mult»
alcool

Riscul de cancer asociat alcoolului, un motiv convingător...

Citeste mai mult»
printul harry

Prințul Harry, reacție dură după ce s-a spus că s-a...

Citeste mai mult»

Top trei așteptări pe care le au bărbații într-o relație

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 9 iunie 2021: Berbecii au succes în plan...

Citeste mai mult»
Nicole cherry

Nicole Cherry este însărcinată: ”Am învățat ce e iubirea...

Citeste mai mult»
coronavirus

Răsturnare de situație. Ce se întâmplă în organismul...

Citeste mai mult»
Sinead O'Connor

Sinead O'Connor a anunţat că se retrage din industria...

Citeste mai mult»

Madonna, criticată dur după ce a făcut publice niște...

Citeste mai mult»
regina elisabeta

Mesajul transmis de regina Elisabeta a II-a și familia...

Citeste mai mult»
lora

Lora, mărturisiri despre nunta cu Ionuț Ghenu după 5 ani...

Citeste mai mult»

5 alimente care-ți vor face sfârșitul de toamnă mai plăcut

De în Diete 22 noi 2019

Toamna aceasta probabil că te-ai gândit mai mult la mere și dovleac copt, dar pe piață există mult mai mult produse gustoase și nutritive.

Randy Evans, nutriționist american, consideră că: „Să mănânci alimente de sezon este cea mai bună idee dacă vrei să-ți pui organismul pe picioare printr- o dietă echilibrată și variată”. În acest sens, fii atentă la:

1. Merișoare

Ar fi chiar păcat să mănânci merișoare doar o dată pe an sau doar în smoothie-uri. Acestea sunt bune nu numai în sosuri ci și în cerealele pentru micul dejun și chiar tarte făcute în casă, deoarece o cană de merișoare conține 20% din porția zilnică recomandată de specialiști pentru doza de vitamina C, antioxidanți și 4 grame de fibre.

2. Varză de Bruxelles

Aceste mici legume sunt vândute adesea la vrac sau în saci mici de rafie, fiind precum niște verze, rotunde, de mărimea unei nuci. Ele ajută la detoxifierea organismului, menținând astfel sănătatea ficatului în timp ce cresc numărul de antioxidanți din corp. Ele conțin vitamina K, vitamina C, folați, mangan, fibre și potasiu. Se pot prepara foarte ușor dacă se spală, se taie pe jumătate și se frig într-o tigaie, dar sunt și foarte gustoase dacă se sotează cu câteva mirodenii, printre care piper și usturoi, se stropesc cu lămâie și un pic de sare de Hymalaya, apoi se tăvălesc prin ulei de cocos.

3. Rodii

Pe piață se găsesc rodii mai tot timpul anului, dar cei mai mulți nutrienți îi vei extrage dacă toamna le mănânci cu tot cu semințe, nu doar să bei sucul. Ele sunt bogate în antioxidanți, vitamina C, potasiu și fibre și le poți extrage beneficiile în mai multe feluri. Semințele pot fi adăugate în salate, cereale și iaurt sau făcute pe post de sos pentru pește și carne de pui.

4. Păstârnac

Acesta seamănă ca aspect cu un morcov, dar este mai dulce și mai aromat, fiind o sursă importantă de vitamina C, potasiu și folați. În plus, el are multe fibre, atât solubile cât și insolubile, care împreună ajută la o mai bună digestie și îmbunătățesc circulația sângelui. Se poate face piure sau băga ca atare la cuptor, se poate servi pe post de garnitură sau ca fel de mâncare de sine stătător și se pot chiar face sticksuri vegetale din el, foarte bune dacă se taie păstârnacul subțire, pe lung, se stropește cu puțin ulei, usturoi zdrobit și rozmarin.

5. Alune de pădure

Aceste bile de nutrienți se pot găsi prin pădure, în grădinile bunicilor, la târgurile de sezon sau în pungi mici în supermarketuri și sunt o sursă bogată de vitamina E, având totodată și acizi grași Omega-3, care ajută la scăderea colesterolului rău și îmbunătățirea celui bun. Cea mai bună alegere pentru a fi servite sunt coapte și adăugate ca atare în salate, dar reprezintă și o gustare foarte bună, mai ales într-un mix cu migdale, nuci și semințe.

Tag-uri: , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Diete
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
20 iun