Dietă eficientă: A slăbit 49 de kilograme, deşi era...

Citeste mai mult»

Seminţele de dovleac au un efect surprinzător asupra...

Citeste mai mult»

Descoperirea mayașă care a cutremurat lumea

Citeste mai mult»

3 efecte NEGATIVE ale consumului de sfeclă roşie

Citeste mai mult»

Gest controversat - De ce dau indienii din cap tot timpul

Citeste mai mult»

Forţa care îţi conduce viaţa, în funcţie de tipul de...

Citeste mai mult»

Cei care fac asta regulat au salarii mai mari şi posturi...

Citeste mai mult»

Zodiile şi incompetenţa - Vărsătorii sunt cei mai...

Citeste mai mult»

Slăbeşti DUBLU, fără efort, dacă bei asta zilnic

Citeste mai mult»

Când găteşti carne de pui, trebuie neapărat să...

Citeste mai mult»

Astrologul confirmă: ACESTE 4 zodii au toate şansele de a...

Citeste mai mult»

Află din următoarele rânduri ce se întâmplă cu Pământul

Citeste mai mult»

Reguli pe care să nu le uiţi când iubeşti

Citeste mai mult»

Ce îi intimidează pe bărbaţi la tine, în funcţie de zodie

Citeste mai mult»

Cercetătorii dezvăluie cum să-ţi controlezi visele

Citeste mai mult»

Horoscop: Când ÎNCETEAZĂ fiecare zodie să iubească

Citeste mai mult»

Vezi unde poți găsi cea mai bună sare din lume

Citeste mai mult»

Menstruaţie mai scurtă cu ajutorul unui truc simplu şi...

Citeste mai mult»

8 adevăruri pe care orice cuplu ar trebui să le știe ca...

Citeste mai mult»

9 tipuri de dureri care te induc în eroare

Citeste mai mult»

6 remedii naturale pentru a-ți curăța și dezinfecta limba

Citeste mai mult»

5 alimente care-ți vor face sfârșitul de toamnă mai plăcut

De în Diete 22 noi 2019

Toamna aceasta probabil că te-ai gândit mai mult la mere și dovleac copt, dar pe piață există mult mai mult produse gustoase și nutritive.

Randy Evans, nutriționist american, consideră că: „Să mănânci alimente de sezon este cea mai bună idee dacă vrei să-ți pui organismul pe picioare printr- o dietă echilibrată și variată”. În acest sens, fii atentă la:

1. Merișoare

Ar fi chiar păcat să mănânci merișoare doar o dată pe an sau doar în smoothie-uri. Acestea sunt bune nu numai în sosuri ci și în cerealele pentru micul dejun și chiar tarte făcute în casă, deoarece o cană de merișoare conține 20% din porția zilnică recomandată de specialiști pentru doza de vitamina C, antioxidanți și 4 grame de fibre.

2. Varză de Bruxelles

Aceste mici legume sunt vândute adesea la vrac sau în saci mici de rafie, fiind precum niște verze, rotunde, de mărimea unei nuci. Ele ajută la detoxifierea organismului, menținând astfel sănătatea ficatului în timp ce cresc numărul de antioxidanți din corp. Ele conțin vitamina K, vitamina C, folați, mangan, fibre și potasiu. Se pot prepara foarte ușor dacă se spală, se taie pe jumătate și se frig într-o tigaie, dar sunt și foarte gustoase dacă se sotează cu câteva mirodenii, printre care piper și usturoi, se stropesc cu lămâie și un pic de sare de Hymalaya, apoi se tăvălesc prin ulei de cocos.

3. Rodii

Pe piață se găsesc rodii mai tot timpul anului, dar cei mai mulți nutrienți îi vei extrage dacă toamna le mănânci cu tot cu semințe, nu doar să bei sucul. Ele sunt bogate în antioxidanți, vitamina C, potasiu și fibre și le poți extrage beneficiile în mai multe feluri. Semințele pot fi adăugate în salate, cereale și iaurt sau făcute pe post de sos pentru pește și carne de pui.

4. Păstârnac

Acesta seamănă ca aspect cu un morcov, dar este mai dulce și mai aromat, fiind o sursă importantă de vitamina C, potasiu și folați. În plus, el are multe fibre, atât solubile cât și insolubile, care împreună ajută la o mai bună digestie și îmbunătățesc circulația sângelui. Se poate face piure sau băga ca atare la cuptor, se poate servi pe post de garnitură sau ca fel de mâncare de sine stătător și se pot chiar face sticksuri vegetale din el, foarte bune dacă se taie păstârnacul subțire, pe lung, se stropește cu puțin ulei, usturoi zdrobit și rozmarin.

5. Alune de pădure

Aceste bile de nutrienți se pot găsi prin pădure, în grădinile bunicilor, la târgurile de sezon sau în pungi mici în supermarketuri și sunt o sursă bogată de vitamina E, având totodată și acizi grași Omega-3, care ajută la scăderea colesterolului rău și îmbunătățirea celui bun. Cea mai bună alegere pentru a fi servite sunt coapte și adăugate ca atare în salate, dar reprezintă și o gustare foarte bună, mai ales într-un mix cu migdale, nuci și semințe.

Tag-uri: , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Diete
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
16 dec