4 metode prin care îți poți îndeplini nevoile spirituale

De în Dezvoltare personala 21 aug 2019

Fiecare om este o minune a naturii și fiecare are atât nevoi fizice cât și spirituale, iar abordarea holistică se pliază cel mai bine pentru îndeplinirea amândurora.

Pe când corpul își poate exprima direct nevoile prin faptul că știi când ți-e foame și când ți-e sete, frig sau cald și când anume te doare ceva, în cazul psihicului, trebuie să te concentrezi pe descifrarea semnelor și semnalelor, deoarece adesea, nevoile interioare sunt comunicate vag în momentul în care simți că-ți lipsește ceva sau că e momentul să oferi ceva înapoi lumii, dar pentru acest lucru ai nevoie de o perspectivă mai bună asupra vieții.

Cum să-ți îndeplinești nevoile spirituale

Trebuie să gândești per ansamblu, astfel încât să ai o imagine clară a ceea ce te înconjoară și să creezi un echilibru între corpul tău fizic și cel psihic. Astfel, pentru a te putea lumina, mănâncă bine, fă sport, dormi cât trebuie și tratează-ți corpul cu respect.

1. Fii mai omenoasă

Fii îngăduitoare și iartă-i pe cei care ți-au greșit, acceptă ceea ce ți se întâmplă și fii umilă, deoarece ești doar o mică parte a Universului. Acest lucru nu înseamnă să pui nevoile altora în prim plan și să te neglijezi ci doar să accepți că viața este nedreaptă uneori, dar tu trebuie să lupți pentru ce este al tău și să-ți exprimi opiniile. Încearcă să nu le pui altora etichete și ajută-i să-și dea seama care este rolul lor pe lume în timp ce și tu cauți sprijin și afecțiune.

Renunță la ego, dar păstrează-ți intacte valorile și speranțele, iar cel mai simplu mod în care poți face așa ceva este să te dedici muncii de voluntariat în comunitatea ta.

2. Explorează-ți eul

Ai tot ceea ce-ți trebuie din punct de vedere spiritual în tine așa că explorează ceea ce ești și fă ceea ce simți că trebuie pentru a te dezvolta. Află ce vrei să faci în viață și ce rol vrei să ai în Univers, dar mai ales ce înseamnă spiritualitatea pentru tine.

3. Meditează

Blochează lumea exterioară și ascultă-ți dorințele. Încearcă mai multe tehnici de controlare a respirației pentru a te conecta cu tine însăți și descoperă în interiorul tău inspirația de care ai nevoie.

4. Găsește sprijin spiritual

Găsește un guru, un antrenor, un duhovnic sau un grup de sprijin cu care să rezonezi și care să te sprijine fără să te judece. În cadrul liniștii pe care o vei găsi astfel te vei putea exprima și-ți vei putea rezolva problemele. Numai așa vei reuși să te dezvolți și să găsești un scop divin care să te ghideze.

Tag-uri: , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dezvoltare personala
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
16 noi