23 de adevăruri despre viață, care te vor face o persoană mai bună

De în Dezvoltare personala 2 sep 2019

Adevărul doare, dar dacă vrei să profiți la maxim de fiecare clipă, trebuie să știi să îl accepți și să te concentrezi pe ceea ce contează cu adevărat.

Iată 23 de adevăruri crunte despre viață, pe care nimeni nu vrea să le audă, dar care îți influențează viața zilnic.

1. Viața merge mai departe

Durerea nu este ceva special, e doar o parte normală a vieții, iar dacă toată lumea s-ar fi oprit de fiecare dată odată cu tine să plângă după cineva trecut în neființă, totul s-ar fi terminat de mult.

2. Sentimentele nu sunt veșnice

Despărțirile traumatizează o persoană, așa că fii atentă la ce cuvinte folosești când vorbești cu cineva și ai grijă pe cine rănești. Încearcă să nu faci pe nimeni să plângă, deoarece nici ție nu ți-ar plăcea să fii pusă într-o situație delicată.

3. Fii responsabilă

Tu singură îți controlezi cuvintele și acțiunile, așa că dacă ajungi să faci ceva greșit, ar trebui să-ți asumi imediat responsabilitatea și în primă fază măcar să-ți ceri iertare.

4. Moartea este sfârșitul

Ar trebui să te îngrijoreze mai puțin moartea și ideea de a fi ținută minte, deoarece după ce mori, lumea merge mai departe și fără tine. Trăiește așadar la maxim fiecare clipă și nu vei avea regrete.

5. Acceptă-ți emoțiile

N-ar trebui să mai fugi de fricile tale, de anxietate și de durere ci ar trebui să accepți ceea ce ești, cu bune și cu rele, ca să simți atât lucrurile bune cât și pe cele rele, care împreună te formează ca persoană.

6. Nu toată lumea îți poate fi prieten

Nu poți mulțumi pe toată lumea și nici nu poți avea încredere în toată lumea, așa că fii propria ta prietenă, astfel încât să nu mai ai nevoie cu adevărat de nimeni.

7. Timpul e mai valoros decât banii

E mai important să petreci timp cu cineva decât să-i faci un cadou, deoarece oamenii care chiar țin la tine nu se uită la câți bani ai în portofel ci la ceea ce faceți împreună.

8. Nu căuta niciodată în mod special fericirea

Nu trebuie să cauți fericirea, fiindcă ea vine din acțiunile simple, deci fă lucruri care să te facă instantaneu să zâmbești în loc să te aștepți mai încolo la un râs haotic.

9. Banii nu aduc fericirea

Când ești nefericită, nici o avere nu te poate face fericită cu adevărat, iar câteodată, cei mai săraci oameni sunt de fapt cei mai fericiți, pentru că aceia se mulțumesc cu ceea ce au.

10. Toată lumea va muri la un moment dat

Trebuie să ai în vedere că toată lumea va muri la un moment dat și că nu merită să te cerți cu cineva sau să ții ranchiună, deoarece pe urmă vei regreta. Nu știi niciodată când interacționezi pentru ultima oară cu o persoană, așa că nu mai aștepta momentul potrivit și sună-ți rudele pentru a le spune cât de mult le iubești.

11. Banii rămân pe lumea aceasta

Când mori, toate posesiunile tale rămân aici, iar acele nopți nedormite, în care munceai din greu pentru a face o avere și îți ignorai sănătatea, vor fi fost irosite.

12. Nu uita cine ești

Nu-i lăsa pe alții să te influențeze ci adu-ți mereu aminte care sunt valorile și pasiunile tale. Nu te lăsa manipulată și cunoaște-te pe tine însăți, pentru a putea fi mereu cea mai bună versiune a ta.

13. Fă voluntariat

Primești multe beneficii de la Univers, fără măcar să-ți dai seama, deci ar fi bine și frumos să dai și tu ceva înapoi măcar comunității tale.

14. Fii recunoscătoare

Indiferent cât de grea ți se pare o zi, întotdeauna există cineva pe lume care trăiește în condiții mai grele decât tine, deci gândește-te mereu la câte lucruri ai pentru care să fii recunoscătoare, fie că este vorba despre o persoană cu care-ți împărtășești viața, o prietenă dragă, un acoperiș deasupra capului, un loc unde-ți place să mănâni la prânz sau faptul că poți vedea.

15. Fii modestă

Indiferent cât de multe îți oferă viața, ține minte că totul poate dispărea într-o secundă în cazul unui dezastru natural sau a unei crize financiare.

16. Nu mai visa cu ochii deschiși

Este normal să visezi, dar de fapt foarte puțină lume își urmărește în mod activ visele. Nu mai aștepta să vină de la sine toate cele ca prin minune, ci lucrează pentru a-ți atinge scopurile.

17. Nu mai fii pesimistă

Lasă negativitatea să treacă pe lângă tine și acceptă urcușurile și coborâșurile din viața ta ca atare, deoarece una dintre cele mai rele reacții pe care le poți avea este să crezi că s-a terminat totul când de fapt viața merge mai departe. Doar de tine depinde cum reacționezi la ceva, așa că fii calmă și privește partea plină a paharului.

18. Prioritatea ar trebui să fie să ai grijă de tine

Trăiește-ți viața din propria perspectivă, deci fă din tine cea mai bună versiune a ta, iar pentru acest lucru investește în tine atât fizic cât și spiritual. Du-te la sala, la masaj, trăiește experiențe unice, care să te îmbogățească, fă ceea ce vrei și ai grijă de tine.

19. Împărtășește din cunoștințele tale

Dă-le altora șansa de a învăța ceva de la tine. Fii un exemplu demn de urmat. Fii un mentor și ajută-i pe alții să se dezvolte.

20. Acum sau niciodată

Nu mai amâna, deoarece astăzi este singura zi care contează. Trăiește atunci când ai ocazia și nu mai lăsa pe mâine ce poți face azi, pentru că nu știi pe ce drumuri te va purta viața.

21. Perfecțiunea este imposibilă

Fiecare persoană are propria versiune în privința perfecțiunii, așa că nu mai încerca s-o atingi și înțelege că este zadarnic a o căuta, descoperă mai degrabă frumusețea din imperfecțiune.

22. Meriți să fii liniștită

Meditează și relaxează-te. Fă lucruri care îți oferă calmitate și te bucură. Mergi în concediu când ai nevoie, citește o carte în timpul liber și stai mai mult la cafea, permite-ți acest lux dacă vrei ca totul să decurgă mai lin.

23. Nu ești o glumă

Nu lăsa pe nimeni să te folosească, fă-te respectată și îndepărtează-te de persoanele toxice din viața ta, care-ți oferă numai vibrații negative. Nu te coborî prea jos pentru a atrage atenția cuiva și trasează o linie foarte clară între determinare și disperare.

Tag-uri: , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dezvoltare personala
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
15 noi