10 lucruri pe care oamenii cu stimă de sine nu le fac

De în Dezvoltare personala 26 iul 2017

Oamenii care au încredere în forțele proprii cred în capacitățile lor de a-și îndeplini visele. Dacă tu nu crezi în tine atunci cum ar putea altcineva să aibă încredere în tine?

Pentru a-ți crește stima de sine fii atentă la ceea ce oamenii de succes nu fac niciodată.

1. Nu își găsesc scuze

Cei care au cu adevărat încredere în forțele proprii își asumă responsabilitatea pentru faptele și vorbele lor. Nu învinovățesc traficul în cazul în care întârzie la o întâlnire sau la muncă, ci pur și simplu se scuză de întârziere și continuă ce aveau de făcut. Dacă au o sarcină de îndeplinit fie își fac timp pentru ea fie o refuză din start sau fac în așa fel încât să capete abilitățile necesare pentru îndeplinirea ei în cel mai scurt timp posibil.

2. Nu evită să facă lucruri grele

Oamenii care au încredere în ei înșiși nu se lasă dominați de frică. Știu că lucrurile pe care se tem să le facă sunt de obicei fix acelea de care au nevoie pentru a evolua și a-și arăta adevărata valoare.

3. Nu trăiesc într-o bulă de confort

Cine are încredere în propria persoană încearcă să iasă din zona de confort, deoarece știu că în această zonă toate visele lor riscă să moară. Acest gând le oferă un sentiment de disconfort acut, fiindcă știu că doar forțându-și limitele vor atinge succesul.

4. Nu amână lucrurile

Oamenii de succes știu că un plan bun se execută în ziua respectivă și este mai bun decât un plan excelent nearealizat. Ei nu așteaptă momentul perfect, pentru că știu că aceste reacții sunt doar o consecință a fricii interioare. Își iau viața în propriile mâini și încearcă să progreseze continuu.

5. Nu îi interesează părerea celorlalți

Persoanele cu o mare stimă de sine nu se lasă prinse în vârtejul părerilor negative ale celorlalți, asta în timp ce se arată interesați să-i ajute oricând pe alții, pentru a avea un impact pozitiv asupra lumii. Nu se lasă prinși în certuri inutile, pentru că știu ce înseamnă asta, o pierdere de timp. Știu că prietenii adevărați îi vor accepta așa cum sunt și nu își bat capul cu restul.

6. Nu-i judecă pe ceilalți

Cei care au o părere bună despre ei nu se implică în drame și nu îi judecă pe ceilalți. Nu simt nevoia să-și insulte prietenii pe la spate, să ia parte la bârfe sau să marginalizeze persoanele cu alte opinii decât ale lor. Se simt bine cu persoana care sunt și consideră că toți sunt egali, că gusturile nu se discută, tocmai de aceeea nu se uită de sus la nimeni și nici nu au vreun idol.

7. Nu se lasă împiedicați de lipsa resurselor

Oamenii cu o mare încredere în ei fac tot ce pot pentru a face rost de ceea ce au nevoie. Știu că dacă se folosesc de imaginație orice este posibil și refuză să renunțe. Nu se plâng de lipsa resurselor ci mai degrabă încearcă să găsească resurse.

8. Nu fac comparații

Ei știu că fiecare persoană este unică și nu se compară niciodată cu nimeni. Nu concurează cu nimeni și mereu încearcă doar să se autodepășească. Consideră comparațiile cu alți oameni ca fiind absurde și o pierdere de vreme.

9. Nu încearcă să-i mulțumească pe alții

Cine este încrezător în forțele proprii pur și simplu își trăiește viața, nu încearcă să-i mulțumească pe alții, ci sunt ei înșiși. Sunt conștienți că nu ai cum să te înțelegi cu toată lumea și se concentrează pe calitatea relațiilor în care se află deja în loc de numărul acestora.

10. Nu au nevoie constantă de aprobare

Persoanele care cred în sine nu au nevoie de aprobarea altcuiva sau de laude constante. Știu că viața nu este mereu dreaptă cu toată lumea și nu va merge totul cum vor ei, de aceea se concentrează pe aspectele pozitive din viață.

Tag-uri: , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dezvoltare personala
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
15 oct