Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»
bronsiolita

Un tratament preventiv privind bronșiolita are o...

Citeste mai mult»
gina

Smiley, declarații sincere despre despărțire și iubire:...

Citeste mai mult»
Al Pacino tată

De ce nu a menționat Al Pacino toţi nominalizaţii la...

Citeste mai mult»
oscar

Filmul "Oppenheimer", marele câştigător al celei de-a...

Citeste mai mult»
avion

Un pilot şi un copilot, suspendaţi după ce au adormit...

Citeste mai mult»
kate

Cea mai recentă fotografie oficială cu prinţesa Kate ar...

Citeste mai mult»
adam sandler

Adam Sandler, cel mai bine plătit actor de la Hollywood...

Citeste mai mult»
Rupert Murdoch

Magnatul Rupert Murdoch, în vârstă de 92 de ani, s-a...

Citeste mai mult»
Jane Fonda

Julianne Moore, Jane Fonda şi Emma Thompson se numără...

Citeste mai mult»
oscar

Ce cadouri vor primi vedetele nominalizate la premiile Oscar

Citeste mai mult»
Hannah Gutierrez-Reed

Armuriera filmului ''Rust'', găsită vinovată de omor prin...

Citeste mai mult»
Colin

Cămaşa albă purtată de Colin Firth în "Mândrie şi...

Citeste mai mult»
Karl Lagerfeld

Apartamentul din Paris al lui Karl Lagerfeld va fi scos...

Citeste mai mult»

Rihanna, criticată pentru performanța „leneșă” de la...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Kate Middleton revine la angajamentele oficiale la 8...

Citeste mai mult»
Sinead O'Connor

Administratorii averii lui Sinéad O'Connor denunţă...

Citeste mai mult»
stela

Stella McCartney atrage atenţia asupra a efectelor nocive...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk a dat în judecată OpenAI şi pe CEO-ul Sam...

Citeste mai mult»
iris

Iris Apfel, simbol al modei şi "starletă geriatrică", a...

Citeste mai mult»
Victoria Beckham

Prezentarea de modă a Victoriei Beckham la Paris,...

Citeste mai mult»
furla

Lux în fiecare Detaliu - Descoperiți Frumusețea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Palatul Kensington face o actualizare cu privire la...

Citeste mai mult»
 Elton John

O colecţie a lui Elton John a obţinut peste 20 de...

Citeste mai mult»

Rihanna şi Zuckerberg se află în India, invitaţi la...

Citeste mai mult»
Kanye West

Kanye West, dat în judecată de moştenitorii Donnei Summer...

Citeste mai mult»
richard

Actorul american Richard Lewis a murit la vârsta de 76 de...

Citeste mai mult»
anxietate

Ce este anxietatea socială și cum poate fi depășită?

Citeste mai mult»

TOT ce ştiai despre uleiul de măsline este GREŞIT

De în Sanatate 23 mai 2016

De la temperatura potrivită pentru gătit şi până la diferenţele dintre tipurile de ulei de măsline existente pe piaţă, există o serie de mituri pe care nu ar trebui să le mai crezi când vine vorba de folosirea uleiului de măsline în bucătărie.

Expertul Nancy Harmon Jenkins explică o serie de teorii greşite despre uleiul de măsline care s-au împământenit de-a lungul timpului, inducându-le pe gospodine în eroare.

1. Orice alt tip de ulei de măsline, în afară de cel extra-virgin, este la fel de bun în ceea ce priveşte calitatea

Denumiri precum "pur", "virgin" sau "light" nu merită luate în considerare, spune Jenkins. Toate aceste tipuri au fost procesate intens şi rafinate, cărora le este adăugat un strop de ulei extra-virgin pentru culoare şi aromă. "Este un produs industrial, produs la standarde industriale. Dacă asta este tot ce îţi oferă un supermarket, alege un alt tip de ulei de pe raft", explică specialistul.

2. Cel mai bun ulei de măsline are menţiunile "de primă presă" şi "presat la rece" pe etichetă

De fapt, aceste formulări nu au nicio însemnătate. În urmă cu mult timp, când procesul de obţinere a uleiului de măsline era mult mai complicat, uleiul de primă presă era, într-adevăr de o calitate superioară, însă odată cu folosirea practicilor moderne, aceste menţiuni de pe etichetă sunt discutabile, întrucât nu se mai folosesc aceleaşi tehnici, conform explicaţiilor date de Jenkins.

3. Nu poţi găti la temperaturi înalte cu ulei de măsline

Experţii susţin că este un mit nefondat, întrucât este un ulei cu un conţinut polifenolic ridicat, ceea ce înseamnă că este un ulei ceva mai stabil decât altele. Uleiul de măsline rămâne stabil până la 210 grade Celsius, un prag cu mult peste temperatura ideală pentru prăjire.

4. Poţi păstra sticla de ulei de măsline oriunde

Deşi sticla în care îl depozitezi este închisă la culoare, dacă laşi uleiul de măsline într-o zonă luminată, unde temperatura poate creşte, de exemplu în bucătărie, acesta îşi pierde calităţile după câteva zile. Cel mai bine este să păstrezi uleiul de măsline în recipiente metalice sau sticle de culoare închisă şi să îl depozitezi într-o zonă răcoroasă şi întunecată. Dacă l-ai turnat deja într-o sticlă transparentă, o poţi înveli în folie de aluminiu pentru a beneficia mai mult timp de calităţile uleiului.

5. Poţi judeca uleiul de măsline după culoare

Uleiul de măsline de calitate poate prezenta nuanţe variate. Aşadar, acesta nu este un criteriu valid pentru determinarea calităţii produsului.

6. Un ulei de măsline bun nu trebuie neapărat să coste mult

Uleiul de măsline este separat de sucul obţinut prin zdrobirea

7. Data expirării este importantă

Da, este importantă, însă nu în sensul în care credeai. Data care indică cea mai recentă recoltă este cea care determină prospeţimea produsului. Termenul de valabilitate poate fi de până la 18 luni de la îmbuteliere, însă în cazul în care pe raft ai un ulei care avea deja mai mult de un an când a fost îmbuteliat, atunci poate fi vechi şi de trei ani în momentul în care îl achiziţionezi.

8. Uleiul de măsline este o sursă bună de acizi graşi Omega-3

Greşit. Deşi este sănătos, beneficiile uleiului de măsline nu se datorează conţinutului de acizi graşi, ci nivelului sporit de antioxidanţi. Pentru un aport sporit de Omega-3 poţi consuma carne de peşte.

Galerie foto
Tag-uri: , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 1

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

...de mituri pe care nu ar trebui să le mai crezi când vine vorba de folosirea uleiului de măsline în bucătărie. Citește mai departe… Sursa: feminis.ro ...
Spune-ţi părerea
Alte articole din Sanatate
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
19 mar