Richard Gere

Richard Gere revine pe covorul roşu, la Cannes, cu „Oh,...

Citeste mai mult»
Paul McCartney

Paul McCartney a devenit primul muzician britanic miliardar

Citeste mai mult»
Florin Piersic

Florin Piersic, reevaluat cardiologic. Medicii au...

Citeste mai mult»
baby

Cântăreţul croat Baby Lasagna îşi donează recompensa...

Citeste mai mult»
David Copperfield

David Copperfield, acuzat de violenţă sexuală de mai...

Citeste mai mult»
Kylian Mbappé

Kylian Mbappé va avea statuie de ceară la muzeul Madame...

Citeste mai mult»
Serena Williams

Serena Williams va prezenta gala premiilor ESPY în iulie

Citeste mai mult»
Michael Schumacher

Ceasuri care i-au aparţinut lui Michael Schumacher,...

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Fundaţia Archewell a lui Harry şi Meghan, în vizorul...

Citeste mai mult»
insomnie

Băutura care te poate ține treaz noaptea

Citeste mai mult»
madonna

Madonna, dezvăluiri copleșitoare despre mama ei: „Era o...

Citeste mai mult»
Roman Polanski

Roman Polanski a fost achitat de o instanţă franceză în...

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Prinţul Harry şi soţia lui şi-au încheiat vizita în Nigeria

Citeste mai mult»
Jerry Seinfeld

Discursul lui Jerry Seinfeld la ceremonia de absolvire de...

Citeste mai mult»
piersic

Florin Piersic, primul mesaj de la internarea în spital:...

Citeste mai mult»
piersic

Starea de sănătate a lui Florin Piersic, uşor...

Citeste mai mult»
Camilla

Regina Camilla a hrănit cai şi măgari cu ocazia unei...

Citeste mai mult»
bieber

Justin şi Hailey Bieber aşteaptă un copil

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a scăpat de problemele juridice pe care le avea...

Citeste mai mult»
Isabelle Huppert

Actriţa franceză Isabelle Huppert va prezida juriul...

Citeste mai mult»
piersic

Florin Piersic, internat cu o stare generală gravă, în...

Citeste mai mult»
 Greta Thunberg

Greta Thunberg, amendată pentru că a blocat intrarea în...

Citeste mai mult»
Kevin Spacey

Actorul american Kevin Spacey, vizat de un nou proces la...

Citeste mai mult»
Florin Piersic

Florin Piersic, ”într-o evaluare complexă legată de...

Citeste mai mult»
met

Gala Met, o întâlnire de neratat a vedetelor, la New York

Citeste mai mult»
Jamala

Câştigătoarea Eurovision Jamala spune că Ucraina "nu-şi...

Citeste mai mult»
Eden Golan

Eden Golan, concurenta israeliană la Eurovision, speră să...

Citeste mai mult»
Meryl streep 2

Meryl Streep va primi un Palme d'Or onorific la ceremonia...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish anunţă turneul mondial „Hit Me Hard and Soft”

Citeste mai mult»
Kevin Spacey

Kevin Spacey ripostează faţă de un documentar în care...

Citeste mai mult»
charlotte

Prinţul William şi Kate au dat publicităţii o fotografie...

Citeste mai mult»
Robert de Niro

Un videoclip viral cu Robert de Niro în care actorul...

Citeste mai mult»
Carli Lloyd

Carli Lloyd, fost star al naţionalei SUA, a anunţat că...

Citeste mai mult»
sport

Câte ore pe zi ar trebui să stai în picioare, să faci...

Citeste mai mult»
Paul Auster

Romancierul american Paul Auster, autorul ''Trilogiei New...

Citeste mai mult»
yumi

Japoneza Yumi Katsura, o renumită creatoare de rochii de...

Citeste mai mult»
Gérard Depardieu

Actorul Gérard Depardieu a fost eliberat după opt ore de...

Citeste mai mult»
Raluca Turcan

Raluca Turcan, despre cineaşti la gala Premiilor Gopo:...

Citeste mai mult»
Salma Hayek

Salma Hayek s-a alăturat Madonnei pe scena din Mexic,...

Citeste mai mult»
shakira

Blackstone oferă aproape 1,6 miliarde de dolari pentru...

Citeste mai mult»

Frumusetea, un pericol pentru sanatate? 5 situatii la care nu te asteptai

De în Sanatate 24 mar 2012
Oricarei femei ii place sa se ingrijeasca si sa se rasfete cu diverse produse cosmetice si tratamente care o fac sa se simta bine si sa arate pe masura. Dar te-ai gandit ca toate aceste lucruri care sunt atat de firesti pentru noi sa ne afecteze sanatatea?

Da, stim, cosmeticele contin parabeni si expunerea la soare ne afecteaza pielea, dar vorbim despre alte chestiuni de care putine suntem constiente. Iata 5 exemple.

Solarul

Mersul la solar poate parea o optiune avantajoasa spre deosebire de mersul la plaja si expunerea directa la razele de soare. Insa un astfel de avantaj este si un dezavantaj pe masura si care ar trebui sa ne puna pe ganduri inainte de a mai calca pragul unui salon.

Desi se sustine ca razele UVA nu sunt daunatoare pentru piele, cel putin nu la fel de daunatoare ca cele UVB , nu sunt nici ele inofensive. Aceste raze distrug tesutul pielii si ii reduc elasticitatea. Expunerea frecventa la acest tip de raze nu doar ca accelereaza procesul de imbatranire si aparitia ridurilor dar duce la distrugerea sistemului imunitar, slabeste testutul pielii si favorizeaza aparitia melanoamelor maligne.

Un studiu realizat de cercetatorii suedezi arata ca dintre participantii la studiu cei care mergeau la solar de mai mult de 10 ori pe an aveau un risc de 7 ori mai mare de a dezvolta melanoame maligne, spre deosebire de cei care nu mergeau la solar atat de des. Mai mult, riscul de a suferi de cancer pentru cei care mergeau regulat la solar era de 1 din 13 persoane, in timp ce pentru cei care mergeau foarte rar era doar de 1 din 97.

Epilarea 

Epilarea prin orice alta metoda exceptand cea cu lama de ras poate fi daunatoare pentru pielea ta. Procesul de epilare presupune smulgerea firelor de par, un procedeu care afecteaza pielea, in special in zonele corpului in care pielea este mai sensibila. Pielea isi pierde elasticitatea si favorizeaza aparitia ridurilor. Mai mult, daca epilarea nu este realizata in conditii igienice exista posibilitatea de infectie. 

Autoritatile din statul american New Jersey aproape au interzis epilarea inghinala cu ceara dupa ce doua femei au ajuns la spital in urma acestei proceduri. O femeie a fost aproape de a-si pierde piciorul dupa ce a contactat o infectie bacteriana si o alta, bolnava de diabet, era sa isi piarda viata din aceeasi cauza. Smulgand firele de par este indepartat si un strat subtire al pielii, facilitand astfel aparitia bacteriilor, pielea devenind o zona propice de dezvoltare a infectiilor.

Lentilele de contact

Lentilele de contact poate ca par o alternativa mai buna la ochelarii de vedere. Acum, multe dintre noi apeleaza la lentilele de contact si pentru infrumusetare, sunt acele lentile colorate care te pot ajuta sa iti schimbi culoarea ochilor. Insa, un astfel de produs pe cat este de benefic poate fi si un pericol pentru privire.

Aceste produse ar trebui achizitionate doar pe baza de reteta, dupa un consult oftalmologic. Trebuie pastrate in cele mai bune conditii si curatate dupa fiecare utilizare. Fie ca folosesti lentile de contact pentru vedere sau doar din motive estetice, poate fi favorizata aparitia conjuctivitei,  de asemenea poate afecta corneea si poate duce la aparitia unor deficiente de vedere, chiar la orbire.

Un studiu israelian arata ca in urma analizarii a 30 de cutiute in care sunt pastrate lentilele de contact pe timpul noptii s-a gasit cel putin un agent patogen care provoaca infectii ale corneei. Simptomele presupun aparitia durerilor si a senzatiei de arsura, roseata, vederea incetosatat si sensibilitatea la lumina.

De asemenea, produsele cosmetice pot interfera cu lentilele de contact si duc la aparitia de alergii si infectii. Este recomandat ca lentilele de contact sa fie puse inainte de aplicarea machiajului si mascara trebuie aplicata doar pe genele superioare. Utilizarea eyelinerului sau a dermatografului ar trebui sa fie redusa si nu ar trebui aplicate niciodata pe mucoasa interioara a ochiului. 

Vopsitul parului

Vopsitul parului este nul dintre cele mai frecvente proceduri de infumusetare la care recurgem. Este ceva firesc si nu ne dam seama cat de periculos poate fi pentru sanatatea noastra. Vopseaua de par este unul dintre produsele care pot dauna serios sanatatii tocmai din cauza substantelor din compozitia lor.

Vopseaua inchisa la culoare contine o substanta numita gudronul de carbune care a fost descoperita in 1850 si a fost folosita pentru vopsirea textilelor. Studiile arata ca aceasta substanta duce la aparitia cancerului. Studiul a fost realizat pe animale si a rezultat ca persoanele care folosesc o astfel de vopsea o data pe luna pe o perioada mai mare de un an au un risc ridicat de a suferi de cancer de vezica urinara.

O alta substanta care se gaseste in vopseaua de par este Formaldehida, cunoscuta simplu prin numele de formol. Se gaseste in cele mai multe dintre vopsele permanente si reprezinta un pericol rdicat pentru sanatate avand un potential iritant si cancerigen.Un studiu realizat de Universitatea din Harvard arata ca femeile care folosesc o astfel de vopsea de mai mult de 5 ori pe an au un risc de doua ori mai ridicat sa sufere de cancer ovarian.

Produsele cosmetice

Produsele cosmetice au in compozitia lor substante care se dovedesc a fi daunatoare pentru sanatatea noastra. Unele dintre acestea pot fi toxice, duc la reactii alergice, dar sunt si altele care au chiar un potential cancerigen.

Parfumurile sintetice si colorantii sunt nelipsite din produsele cosmetice desi sunt foarte daunatoare pentru sanatate. Provoaca alergii, sunt cancerigene si afecteaza sistemul nervos central. 

Produse precum cele de curatarea tenului, pasta de dinti si gelurile de dus contin o substabta numita laureat de sodiu care provoaca iritatii, afectiuni hepatice, renale si pulmonare.

Mai sunt si produsele de igiena personala si care formeaza spuma, precum spumantul de baie, gelul de dus, samponul si sapunul si in compozitia carora se gaseste substanta EDTA. Aceasta substanta provoaca imbatranirea prematura a pielii, afecteaza sistemul imunitar si favorizeaza aparitia bolilor dermatologice, afectand capacitatea pielii de a elibera toxinele prin piele.

Tag-uri: , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
19 mai