Horoscop IULIE 2016 - Zodiile care îşi fac NOROCUL cu...

Citeste mai mult»

Poarta către Iad, descoperită în Brazilia

Citeste mai mult»

Cum dai jos 50 de kilograme - SECRETELE femeilor care au...

Citeste mai mult»

Cum îndepărtezi mirosurile neplăcute din pantofi, peste...

Citeste mai mult»

La ce folosesc găurile laterale ale tenişilor

Citeste mai mult»

Zodiile, aşa cum nu le-ai mai văzut: Eşti NOROCOS dacă...

Citeste mai mult»

A slăbit 18 kilograme cu ACESTE 4 trucuri JAPONEZE

Citeste mai mult»

Metoda indiană de îndepărtare a punctelor negre

Citeste mai mult»

Nu te-a mai sunat? Iată explicaţia: Ce vor, de fapt,...

Citeste mai mult»

Ai grijă când cumperi cartofi - Dacă arată AŞA sunt TOXICI!

Citeste mai mult»

Licoarea pe bază de piper, care te scapă de kilogramele...

Citeste mai mult»

Horoscopul APARENŢELOR: Ai judecat GREŞIT fiecare zodie

Citeste mai mult»

Nu abdomenele te scapă de grăsimea nedorită, ci...

Citeste mai mult»

TOT ce ştiai despre uleiul de măsline este GREŞIT

Citeste mai mult»

Adevăratul MOTIV pentru care NU ai noroc în dragoste,...

Citeste mai mult»

Omul care a zguduit planeta: CANCERUL poate fi vindecat...

Citeste mai mult»

Horoscop MAI 2016 - Evenimente NEPLĂCUTE pentru Fecioare,...

Citeste mai mult»

Ce sunt demisexualii: Cum îţi dai seama dacă şi tu eşti unul

Citeste mai mult»

Când devine otrăvitor SPANACUL

Citeste mai mult»

Bărbaţii vor doar sex: Adevărul NEAŞTEPTAT din spatele...

Citeste mai mult»

Ai citit horoscopul GREŞIT până acum - Cum afli, de fapt,...

Citeste mai mult»

A slăbit 18 kilograme cu APĂ caldă - Dieta garantată de o...

Citeste mai mult»

NUMEROLOGIE: Povestea din spatele datei tale de naștere

Citeste mai mult»

Ai zdrobit usturoiul GREŞIT - Iată cum se face, de fapt!

Citeste mai mult»

A slăbit 89 de kilograme schimbând COMPLET alimentaţia:...

Citeste mai mult»

De ce să-i dai partenerului să mănânce SEMINŢE de pin

Citeste mai mult»

Metoda rapidă prin care poţi împăca partenerul, în...

Citeste mai mult»

Horoscop: De ce te INVIDIAZĂ cei din jur, în funcţie de...

Citeste mai mult»

Horoscopul atracţiei: MAGNETUL care te ajută să atragi...

Citeste mai mult»

Horoscopul secretelor: Ce SEMNE îl dau de gol atunci când...

Citeste mai mult»
idele lui marte

Idele lui Martie, ziua în care Cezar a fost ucis - De ce...

Citeste mai mult»

Băutura SACRĂ misterioasă din India antică: "Am băut...

Citeste mai mult»

Ce sursă de stres te doboară în funcţie de zodie

Citeste mai mult»

Ghinionul te pândeşte la tot pasul? Aceste 7 plante aduc...

Citeste mai mult»

Testul UMBRELEI te descrie scurt şi la obiect

Citeste mai mult»
Ioana Dichiseanu

Ioana Dichiseanu, prima dietă la 14 ani: "Ajunsesem să...

Citeste mai mult»

Testul MASCOTEI personale te dă de gol: Pe tine care te...

Citeste mai mult»

De ce NU e bine să mănânci banane la micul dejun

Citeste mai mult»
pufuleti hrana bebe

De ce nu e bine să dai pufuleţi şi cereale copiilor mici

Citeste mai mult»

Ce se întâmplă dacă îţi masezi axila cu o felie de lămâie

Citeste mai mult»

Nu vei mai arunca niciodată cojile de ceapă - Află ce poţi să faci cu ele

De în Sanatate 4 feb 2016

Cu siguranţă nu îţi place să cureţi ceapa atunci când găteşti, însă în ciuda lacrimilor şi a rimelului care ţi se întinde pe toată faţa, specialiştii îţi recomandă să nu arunci cojile de ceapă. Află de ce trebuie să le păstrezi şi cum te ajută acestea să fii mai sănătoasă.

ceapa

Înainte de a te gândi să arunci cojile de ceapă după ce ai pus această legumă în mâncarea ta, ia în considerare următoarele informaţii. Există mulţi antioxidanţi puternici, dar şi întrebuinţări de natură medicală pentru acele coji încăpăţânate de ceapă pe care abia le îndepărtezi cu cuţitul.

Stratul exterior şi maroniu al cepei este îmbogăţit cu o concentraţie mare de fibre, flavonoide, dar şi cu mulţi antioxidanţi.

Ceapa are mari cantităţi de vitamina A, vitamina C şi vitamina E. De asemenea, ceapa conţine şi alţi antioxidanţi care protejează celulele pielii, iar din această cauză, pielea ta va arăta mai tânără decât înainte. Foloseşte cojile de ceapă şi ajută-ţi astfel corpul să funcţioneze corespunzător.

Coaja de ceapă are mai mulţi antioxidanţi decât leguma în sine

Cojile de ceapă conţin un pigment vegetal puternic, numit quercetin, care reduce tensiunea arterială şi ajută la prevenirea arterelor înfundate. Iar dacă mănânci coaja de ceapă, vei reduce dramatic riscul de a suferi de: boli cardiovasculare, cancer de colon, obezitate, diabet de tip 2, probleme ale tractului gastrointestinal.

Cojile de ceapă au proprietăţi anticarcinogene, antifungice, antibacteriene, dar şi antioxidante.

ceapa

Cum să faci ceai din coji de ceapă

Cojile de ceapă funcţionează extraordinar pentru detoxifierea corpului (eliminarea toxinelor). Foloseşte aceste coji de ceapă prin această metodă simplă: fierbe-le şi transformă-le într-un ceai delicios şi puternic, pe care să îl consumi zilnic.

Este destul de simplu să te bucuri de beneficiile acestei legume, mai ales când pregăteşti cina şi foloseşti o ceapă. Trebuie doar să dai deoparte cojile şi să le păstrezi pentru a-ţi prepara acest ceai.

Într-un borcan de sticlă, pune cojile de ceapă (alege straturile exterioare de pe ceapă). Se toarnă apă fierbinte peste cojile de ceapă, iar apoi lasă-le să infuzeze timp de aproximativ 15 minute. Strecoară cojile de ceapă şi bea acest ceai când vine ora la care mergi la culcare.

Foloseşte cojile de ceapă în supe şi tocăniţe

Coaja de ceapă în sine nu este comestibilă, însă poate fi cu uşurinţă inclusă în bazele pentru supe şi tocăniţe. De asemenea, cojile de ceapă pot fi folosite dacă vrei să faci sos chili la tine acasă. Ingredientul quercetin este un antioxidant şi un flavonoid puternic, cu beneficii anti-tumorale. Concentraţiile acestuia sunt cele mai ridicate în interiorul şi în apropierea cojilor de ceapă. De asemenea, quercetinul este un sedativ, tocmai de aceea ceaiul de ceapă trebuie consumat înainte de a merge la culcare.

Atenţie: nu consuma sub nicio formă cojile de ceapă în timpul sarcinii sau în timp ce alăptezi bebeluşul.

Studiile arată că aceste coji de ceapă sunt bogate în fibre alimentare

Cercetările confirmă faptul că acea parte maronie din coaja de ceapă poate fi folosită şi cp este un ingredient benefic la capitolul dietă, datorită concentraţiei mari de fibre insolubile.

Nu uita: data viitoare când eşti în bucătărie şi pregăteşti masa, gândeşte-te de două ori înainte de a arunca acele coji de ceapă.

Galerie foto
Tag-uri: , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
29 iul