Îţi place să bei bere? 4 beneficii mai puţin cunoscute despre această băutură alcoolică

De în Sanatate 29 feb 2016

Studiile internaţionale publicate de-a lungul timpului au indicat posibile beneficii ale consumului moderat de bere, de la reducerea incidenţei ulcerului, până la rehidratarea organismului după efort fizic.

consum bere

Pe lângă aceste posibile beneficii, există şi unele mai puţin cunoscute ale consumului moderat de bere, cum ar fi faptul că poate ajuta sistemul imunitar în lupta cu agenţii patogeni şi poate reduce riscul apariţiei afecţiunilor cardiovasculare.

Totodată, un consum moderat de bere poate fi benefic pentru sistemul osos şi poate favoriza memoria pe termen scurt.

1. Berea, în cantităţi moderate, poate contribui la întărirea sistemul imunitar al organismului

Cu un conţinut semnificativ de vitamine din tip B, precum vitaminele: B6 şi B9, atunci când este consumată cu moderaţie de către adulţi sănătoşi, berea poate contribui la îmbunătăţirea răspunsul sistemului imunitar al acestora la entităţi responsabile de transmiterea bolilor infecţioase.

"Cerealele reprezintă unul dintre ingredientele naturale de bază ale berii, transformând-o practic într-o sursă de vitamine pentru organism. Berea este bogată în special în vitaminele de tip B, cum sunt niacina, riboflavina (B2), piridoxina (B6) şi acid folic (B9).

Biodisponibilitatea acestor vitamine a fost confirmată în timp prin studii care au demonstrat o absorbţie ridicată a vitaminelor de tip B la introducerea consumului moderat de bere în dietă, acest fapt putând să contribuie la o rezistenţă sporită a sistemului imunitar.", a explicat Corina Zugravu, preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

2. Consumată cu moderaţie, berea poate reduce riscul de apariţie al afecţiunilor cardiovasculare

Consumul moderat de bere ar putea reduce riscul apariţiei afecţiunilor cardiovasculare. Acest fapt s-ar putea datora ingredientelor naturale din care este făcută berea şi a cantităţii mici de sodiu pe care o conţine, fiind cunoscută relaţia dintre creşterea tensiunii arteriale şi consumul de alimente cu un înalt conţinut de sare.

3. Berea este un posibil aliat al sistemului osos

Sursă bogată de siliciu organic, element-cheie în procesul de creştere a densităţii minerale la nivelul structurii osoase, berea, consumată cu moderaţie, ar putea favoriza sănătatea sistemului osos. Aceasta poate deveni chiar un posibil aliat în lupta cu osteoporoza, boală a sistemului scheletal caracterizată prin masa osoasă scăzuta şi deteriorarea ţesuturilor osoase.

4. Consumată moderat, berea ar putea favoriza memoria pe termen scurt

Studii ştiinţifice au indicat faptul că un consum moderat de bere poate favoriza şi procesele de memorare, asigurând încorporarea datelor recente în memoria pe termen lung. Mai exact, eforturile de cercetare au evidenţiat faptul că un consum moderat de bere ar putea permite o creştere a folosirii dinamice a tuturor resurselor de atenţie ale sistemului nervos central.

Specialiştii atrag atenţia că secretul pentru obţinerea unor efecte benefice organismului constă în moderaţie. Nutriţioniştii recomandă un consum de 330 ml în cazul femeilor şi 660 ml în cazul bărbaţilor.

Galerie foto
Tag-uri: , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
24 mai