Eminem

Eminem anunţă noul album "The Death of Slim Shady (Coup...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan revine în rolul de spion, într-un film...

Citeste mai mult»
Malala Yousafzai

Malala, criticată pentru un musical produs împreună cu...

Citeste mai mult»
Harvey Weinstein

Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea pentru...

Citeste mai mult»
Laurent Cantet

Regizorul Laurent Cantet, premiat cu Palme d'Or pentru...

Citeste mai mult»
smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»

Despre acnee si ... increderea in sine

Boala ca instrument de auto-cunoastere (II)

In sistemul de vindecare al medicinei holistice, boala are un rol mult mai putin infricosator decat i s-a cultivat prin sitemul alopat: este un instrument de cunoastere si auto-cunoastere. Mai exact, nu este un dusman infiorator impotriva caruia te lupti orbeste, fara sa-i cunosti natura, ci un aliat care te ajuta sa iti cunosti adevarata ta natura. Orice problema de sanatate apare pe un substrat interior psiho-emotional favorabil aparitiei sale – exact asa cum o buruiana creste pe un sol nelucrat si lasat in paragina. Ne este greu sa acceptam rolul activ pe care il avem fiecare in a “deschide usa” problemei respective, ne lipseste intelegerea completa a fenomenului si de multe ori ne lipseste indrumarea corecta spre vindecare, de aceea preferam sa ne limitam doar la medicamente, pastile, interventii chirurgicale, etc.
Omul este insa mult mai mult decat un set de organe puse de-a valma in sacul corpului fizic. Despre corpurile de natura mai fina, mental si emotional, se vorbeste in timpurile noastre mult mai putin – insa importanta si rolul lor in determinarea cauzei bolii este primordial.

Cum poate o acnee rebela sa te ajute sa ai mai multa incredere in tine si in capacitatile tale interioare, aflati din povestea de mai jos, care cuprinde, ca de fiecare data, relatarea unui caz real, de vindecare in sistem holist.

Eu si … acneea

Anul acesta am implinit 21 ani, urmez in paralel cursuri la 2 facultati si, pana de curand, o caracteristica importanta a mea erau cosurile de pe fata de care nu reuseam sa scap.
Au inceput in perioada adolescentei, in jurul varstei de 16 ani. Atunci era ceva normal, era o caracteristica a varstei. Dar la mine, fata de colege si colegi, acneea era mult mai persistenta si a inceput usor-usor sa devina o problema. Inca de la 16ani am inceput sa vizitez cabinetele dermatologilor in speranta unei vindecari rapide, mai ales ca la inceput nu aveam o forma avansata de acnee. Si de atunci am tot vizitat dermatologi peste dermatologi; anul trecut, cand aveam deja 20 ani, nici ei nu mai stiau ce sa-mi dea pentru ca incercasem deja toate tratamentele care se dau in general pentru aceasta afectiune.

Tratamente peste tratamente ....
Nu-mi mai amintesc foarte bine toate denumirile tratamentelor pe care le-am urmat pentru acnee. Din cele mai frecvent recomandate amintesc solutia de Zenit, crema Skinoren, pastilele Roacutanne si anticonceptionalele. Doctorii spuneau ca am niste dereglari hormonale si ca anticonceptionalele imi vor fi de mare folos in lupta mea contra acneei. Si i-am crezut o perioada, asta pana cand faceam tratamente peste tratamente de cativa ani si acneea mea in loc sa dispara se transforma in forme mult mai grave. As minti daca as spune ca am avut cea mai grava forma de acnee, am vazut persoane care erau mult mai desfigurate ca mine, dar pentru mine era indeajuns de grav. Lucrul cel mai stresant era ca aveam acnee doar pe fata si pe gat, in rest pielea mea era fina si frumoasa, dar fata este cartea de vizita a fiecaruia, este primul lucru pe care-l observam si fata mea era un camp de batalie.
 
In ultimii doi ani nu se mai punea problema adolescentei si totusi, dermatologii, dupa o multime de analize de tot felul -antibiograme, uroculturi, analize sangvine, de ADN- imi prescriau tot tratamentele pe care deja le incercasem si nu avusesera niciun rezultat satisfacator. Si, culmea, motivul pentru care nu au avut efect eram tot eu pentru ca nu urmasem corect prescriptiile lor (spuneau asa pentru ca probabil alta solutie nu aveau si nu puteau sa-mi spuna ca nu stiu ce sa-mi faca).

Schimbarea alimentatiei = schimbarea modului de gandire

Anul acesta am ajuns la centrul de terapii holistice al Fundatiei Aquarius si am primit ca solutie pentru problema mea un regim alimentar combinat cu ceaiuri si tincturi. Totul este natural, presupune o schimbare fundamentala a regimului alimentar, iti ofera un alt mod de a privi natura si viata. Dupa cele 14 zile de tratament strict, fata mea era absolut stralucitoare. Imi disparuse roseata si incet, incet in lunile urmatoare pielea mea a inceput sa-si recapete tineretea, frumusetea. Acum pot sa merg pe strada, la facultate sau chiar la un interviu pentru un job fara sa ma gandesc ca e posibil sa fiu judecata dupa cum imi arata fata, nu dupa ce si cum spun.
 
Frustarea de a fi etichetata din prima dupa aspectul fetei
Fata, ca element din corpul uman este prima parte vizibila, e ca o carte de vizita a unei persoane. Si prima impresie despre mine, inainte sa deschid gura, era legata de acneea de pe fata mea. Era foarte frustrant sa fac cunostiinta cu cineva, sa prezint ceva cuiva necunoscut, sa ma duc la un interviu pentru angajare pentru ca observam sprancenele ridicate ale celor care-mi vedeau problema, ma simteam usor stigmatizata si, de ce nu, urata. Initial imi spuneam ca nu conteaza ce cred ceilalti despre mine si ca o sa ma fac bine curand, dar cu timpul, trecand printr-o multitudine de cabinete medicale specializate care nu faceau decat sa-mi dea pastile si creme degeaba, am devenit din ce in ce mai interiorizata. Acneea mi-a afectat cel mai mult imaginea de sine si modalitatea mea de a ma raporta la mine si de aici si toate relatiile interpersonale pe care mi le stabileam.

De ce eu, de ce tocmai mie?

Mereu ma intrebam de ce tocmai eu si de ce tocmai pe fata aveam acnee, imi doream sa am tot spatele plin de cosuri, numai sa nu se vada. Acum mi se pare o prostie, dar atunci nu prea intelegeam de ce nu-mi mai trece, de ce toti medicii imi dau sperante false.

Un obstacol pe care trebuia sa il trec...

Acum cred ca „acneea cea urata” a fost un obstacol pe care trebuia sa-l trec si din care trebuia sa invat ceva. Datorita acneei de pe fata am invatat sa vorbesc mai mult si sa fiu mai buna in anumite domenii (ca un element compensatoriu) si, ulterior, am aflat ca e mult mai important ce am eu in suflet si in minte, decat pe fata; am invatat sa ma accept asa cum sunt si sa inteleg ca schimbare vine intotdeauna din interior spre exterior.

...ca sa ma accept asa cum sunt
Tratamentul holistic este cel prin care am realizat morala bolii mele si poate chiar cauza pentru care m-am confruntat eu cu acneea si nu altcineva. Cum? Initial prin dieta si ulterior printr-un alt mod de viata, modelat de un alt mod de gandire. In momentul in care am renuntat sa mai privesc acneea ca pe un dusman care ma priva de anturajul social dorit si ma impiedica de a-mi obtine locul pe care il merit in plan social, m-am vindecat - de fapt, am devenit eu. Mai concret, mi-am dat seama cine sunt eu si am invatat sa ma accept, chiar daca fata mea nu e perfecta; am inteles ca prietenii mei adevarati tin la mine si nu se raporteaza doar la aspectul fetei, si am invatat ca trebuie sa lupt pentru a ma afirma nu doar prin cum arat, ci prin ce gandesc, ce stiu si ce simt.

Pentru a reusi in orice activitate pe care ti-o propui, trebuie sa ai in primul rand incredere in tine si in capacitatile tale si, prin confruntarea mea cu boala, prin prisma medicinii holistice, am castigat increderea in mine.

Desi suna ca un cliseu, este foarte adevarat ca atunci cand iti doresti ceva cu adevarat, cand depui tot efortul necesar sa te vindeci, chiar poti - ai nevoie doar de indrumarea corecta si de multa vointa. Nu spun ca este usor si de multe ori in timpul tratamentului holistic am fost deznadajduita pentru ca treceam si prin recidive ale bolii mele si asta ma descuraja foarte mult, dar, prin perseverenta se poate.

Boala e o oportunitate sa schimbi ceva in viata ta
Boala, ca si suferinta pot fi privite si ar trebui privite ca o oportunitate, o ocazie pe care o primesti ca sa schimbi ceva in viata ta si poti sa te lasi coplesit sau poti sa lupti si sa treci in etapa urmatoare. Personal, acneea a fost ocazia mea pentru a-mi intari increderea in capacitatile mele si pentru a ma accepta asa cum sunt si a incerca de aici inainte sa ma perfectionez ca fiinta umana.

Tag-uri:
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 48

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Radu Andrei (27.02.2015, 13:25)
Un supliment bun pentru tratarea acneei este Derminax. Produsul este unul natural si nu genereaza efecte secundare.
Răspunde-i
ionela (04.07.2009, 19:43)
Draga eugenia_ion_gina, important este sa tratezi problema ta, nu sa incerci s-o maschezi, sa-o faci aparent sa dispara uitandu-o pentru moment....
Cu multa sinceritate iti spun ca la Fundatia Aquarius ai ocazia sa te vindeci cu adevarat, chiar daca medicii spun ca este imposibil, ca este o boala de netratat. Cunosc persoane carora dupa un an le-a disparut cancerul din analize (aceasta fiind boala cea mai grava sa zic asa), deci sunt convinsa ca si boala ta poate fi tratata.
Primul pas ar fi sa vrei intr-adevar sa te vindeci, dar din tot sufletul si apoi sa te programezi (numarul fundatiei apare intr-un din comentariile mele de mai jos).
Multa sanatate iti doresc!
Răspunde-i
Eugenia Ion (03.07.2009, 21:22)
Nu am avut probleme cu acneea. Din acest punct de vedere am fost norocoasa, dar sufar de o alta boala, asemanatoare cu acneea, dar care nu a putut fi diagnosticata, si evident nici tratata. Este foarte greu sa depasesti acest complex care este permanent si vizibil. Am incercat sa depasesc situatia, nu stiu in ce masura am reusit, dar sunt inconjurata de oameni extraordinari, de colegi de exceptie, care ma ajuta continuu sa "uit" de problema mea. Sprijinul lor mi-a fost de un real folos. Chiar daca tu te autosugestionezi ca este totul bine, comentariile celorlalti iti demostreaza contrariul. Daca cei care conteaza pentru tine te fac sa te simti important, restul nu mai conteaza. Numai bine!
Răspunde-i
lys (03.07.2009, 12:54)
Eu am avut mari probleme cu acneea pe toata perioada studentiei si chiar dupa nunta (mi se zicea ca imi trece dupa ce ma marit) dar mi-au trecut dupa ce am nascut.
Ma saturasem de cate am folosit si degeaba....
Răspunde-i
Opris Alina (03.07.2009, 08:14)
Acneea lasa urme si in personalitate
Acneea este ceva trecator, spun unii. Da este adevarat. Trece, uneori, mai neasteptat decat apare. O problema, insa, destul de importanta este modificarea in comportament si gandire a adolescentului care sufera de aceasta afectiune.
Adolescenta, pubertatea, sunt varste in care are loc formarea personalitatii. Credeti ca acneea ajuta in vre-un fel la intarirea increderii in sine? Nici vorba!
Un adolescent care sufera de acnee, mai ales unul introvert, care nu isi va manifesta deschis emotiile, va incerca sa treaca peste aceasta deficienta de look :) de unul singur. In cazul in care nu reuseste, in psihicul lui incep sa se produca schimbari care vor fi greu de modificat si ameleorat ulterior.
Acneea lasa, deci urme, nu doare pe fata, nu doar pe piele, ci si in personalitate.
Cea mai frecventa si dureroasa urmare este complexul de personalitate.
Si asa prea preocupati de felul cum arata, adolescentii acneici sunt supusi inca unei probe dureroase, pe care o pierd, de cele mai dese ori, pentru catva timp, pana nu isi recapata tenul curat - proba increderii in sine.
Acneea este un factor care afecteaza psihologic tinerii, deci trebuie sa fim destul de puternici ca sa gasim in noi alte calitati pe care sa le dezvoltam si prin ele sa le demonstram semenilor si prietenilor ca dincolo de ten se ascund ideile si gandurile noastre, ca avem pareri pe care stim sa le aparam si de care suntem mandri, indiferent daca aratam putin mai... punctati :)
Faptul ca nu reusesti sa ai tenul perfect nu inseamna ca trebuie sa iti ascunzi fata, inseamna ca e timpul sa cauti ajutorul unui specialist. Incepe sa iti tratezi acneea chiar de maine, consulta medici dermatologi sau cauta un produs ce trateaza acneea. De asemenea, cere ajutorul prietenilor cu acnee si incepe sa lupti!
Răspunde-i
casian alexandra daniela (01.07.2009, 13:29)
orice adolescent se confrunta cu aparitia cosurilor...eu am incercat diferite metode ....pana cand am descoperit argila...cea care se bea...si cea care este buna ca tratament pt fata.spalate foarte des pe fata cu sapun gen dove,nivea baby. eu cred ca ai inceput prea devreme cu tratamentele astea:-s .eu abia la 18 ani am fost la un medic...si la 20 acum abia mi-au trecut.ai mare incredere in tine....mananca sanatos...foloseste creme naturale...va fi bine.multa bafta.
Răspunde-i
ionela (30.06.2009, 15:37)
Articolul e scris de mine si acneea a fost cu adevarat problema mea de care am si scapat.Imi pare rau ca nu am raspuns mai devreme...am observat ca sunt multe persoane care au incredere in produsele cosmetice si medicamentele pe baza de antibiotic (gen Skinoren si multe altele). Sunt produse pe care le-am incercat si eu o perioada destul de mare de timp si degeaba, mai mult rau mi-au facut organismului per total.
De asemenea observ recomandarea de a merge la un doctor dermatolog bun, asta credeam si eu pana am ajuns sa ma pierd in cabinetele lor si credeti-ma ca am fost la foarte multi doctori cu renume si am cheltuit foarte multi bani degeaba.
Acneea, tratata de dermatolog este privita doar ca simptom, ca o boala a fetei sau spatelui, nicidecum ca o boala a intregului organism si, prin toate recomandarile lor, ajungi sa-ti dezechilibrezi si mai rau organismul. NU TE POTI VINDECA ACTIONAND DOAR ASUPRA ACNEEI PROPRIU-ZiSE, trebuie sa te vindeci tu.
NIci nu am spus ca e o treaba usoara, chiar daca este o boala frecvent intalnita, nu este una usor de tratat, asta si poate pentru ca se considera ca este o boala trecatoare a adolecentei. (cu toate astea observ ca sunt persoane care au trecut de adolescenta si nu s-au vindecat).

IMPORTANT este sa ne curatam fata foarte bine si cu substante naturale. Foarte bune sunt mastile cu ARGILA, eu mai folosesc din cand in cand si masti cu namol si infuzii frecvente cu ceai de galbenele. De asemenea nu este bine daca nu stoarcem cosurile, nu facem decat sa inrautatim situatia, se trec daca avem rabdare si ne curatam bine fata. CU TOATE ACESTEA, nici o curatare intensiva nu este buna (adica nu trebuie sa stam toata ziua si sa ne spalam pe fata cu tot ce se poate pentru ca pielea devine mult prea sensibila si tratamentele nu mai au efect).
Pe langa o ingrijire permanenta a fetei, importanta este si dieta, alimentatia fiecaruia. Ganditi-va in felul urmator: o masina functioneaza mult mai bine cu combustibil de calitate, asa este si in cazul organismului uman, arde ceea ce-i dai sa manance si daca ii dai alimente nesanatoase, nu te astepta sa te vindeci orice altceva ai face.
Pentru cei care vor intradevar sa se vindece si s-au saturat (ca si mine de altfel) sa auda de medicii dermatologii si de medicamente care rezolva doar efectele pentru o perioada scurta de timp, le urez multa bafta si postez si numarul de telefon al Fundatiei Aquarius, in cadrul careia eu mi-am gasit un real sprijin si tratament: 021 222 02 07 (ca sa fiti siguri ca o sa raspunda cineva, sunati dupa orele 14).
Numai bine va doresc, sanatate multa!
Răspunde-i
Alina Marin (30.06.2009, 11:59)
Despre acnee s-au scris multe si se cunosc multe aspecte... derivand de la cauze si pana la modalitatti de tratare si efecte asupra pshicului.
As adauga, in plus fata de cele spuse, ca o modalitate de incerca sa moderezi efectele acneei este aceea de a utiliza timp de o saptamana masca din argila la pliculet cu apa, iar dupa acest interval odata la 3-4 zile.
Taratele din greu sunt, de asemenea, utile, aplicate ca o pasta pe fata, dupa care este necesar sa clatesti cu apa calduta din abundenta.

Ai incredere in tine...
Răspunde-i
Rodica (27.06.2009, 14:34)
Sper, din toata inima, sa treceti cu bine peste aceste probleme...Va trebuie multa rabdare si incredere...problemele legate de acnee nu se rezolva peste noapte, ci necesita timp..
Răspunde-i
mony (26.06.2009, 13:20)
..si eu ma lupt cu aceasta boala am urmat deja mai multe tratamente si am doar 17 ani acum ma dau cu skinoren sper sa treaca ...succes tuturor!!
Răspunde-i
claudia (25.06.2009, 12:51)
din cate observ, putine sunt persoanele care pot spune ca nu sufera de acnee sau care n-au avut vreodata probleme cu acneea. si eu ma numar printre cele care sufera si sper ca , odata cu inaintarea in varsta sa se mai reduca din ea sau chiar sa-mi treaca de tot. momentan nu am ce sa-i fac. am incercat multe variante. multa sanatate!
Răspunde-i
Casandra Sandu (24.06.2009, 21:16)
Si eu ma confrunt cu acneea .. Am incercat cu tot felul de creme de la firme ce le vedeam prin reclame dar nu reusesc .. nu stiu ce sa fac .. :((:((
Răspunde-i
alexandra (24.06.2009, 13:57)
Eu nu cred ca acneea reprezinta un motiv de a-ti slabi increderea in sine. Sau orice alta problema fizica. Eu nu am avut aceasta problema, dar asta nu inseamna ca am fost mai mult sau mai putin sigura de mine. Totul tine de cum gandesti, nu de cum gandesti tinand cont de cum arati.
Răspunde-i
Craciunescu Mihaela Cornelia (19.06.2009, 11:00)
probleme cu acneea am avut si eu..nu f mari dar cand am inceput sa am probleme m mari am aflat de tratamentul cu MIBAZON- e o crema cu m multe antibiotice in componenta- se cumpara de la farmacia veterinara...mi-a fost recomandat de o tanti biolog...si am scapat de acnee...este ieftin si foate eficient...
Răspunde-i
cristina masala (19.06.2009, 10:36)
si eu am avut probleme insa am descoperit o solutie minune:miere cu scortisoara
Răspunde-i
cristina masala (19.06.2009, 10:36)
si eu am avut probleme insa am descoperit o solutie minune:miere cu scortisoara
Răspunde-i
lyss (17.06.2009, 23:55)
aest articol este foarte folositor pentru persoanele care au accnee. pe mine m-a ajutat. multumesc.
Răspunde-i
pintece andreea mirela (17.06.2009, 13:52)
eu ma bucur ca nu am avut aceasta problema si sunt fericita
Răspunde-i
simona-stanuta aldea (17.06.2009, 11:50)
spre deosebire de fratele meu in varsta de 21 de ani care are mai mereu probleme cu acneea, eu ma consider o norocoasa. Nu am avut pana acum probleme in privinta aceasta... as vrea sa imi dati cateva sfaturi/tratamente impotriva acneei pentru fratele meu. La el acneea se manifesta prin aparitia pe toata fata a cosurilor, uneori acestea devin foarte mari ducand la aparitia de puroi. a folosit o multime de produse farmaceutice care fara rezultat. multumesc
Răspunde-i
victoria stanciu (16.06.2009, 08:52)
Cred ca sunt o fericita pentru ca nu am avut niciodata o astfel de problema si acum cred ca se poate vindeca foarte usor deoarece sunt creme si lotiuni ,care nu existau cind eram eu adolescenta si bineinteles cu o alimentatie sanatoasa
Răspunde-i
bea (15.06.2009, 17:15)
pai..... cred ca acneea poate provoca si depresii din cauza urmarilor pe care le are ....
Răspunde-i
Miu Gherghe (15.06.2009, 12:12)
A fost o perioada cand nici eu nu aveam cosuri, insa incet-incet au inceput sa apara. Incerc totusi sa respect igiena mea personala, am grija si la alimenatie, insa nu pot scapa de stres :)
Răspunde-i
Diana Raluca Patru (15.06.2009, 10:32)
Din fericire nu am avut niciodata probleme mari cu acneea, insa prietena mea cea mai buna era discriminata din cauza asta.
Răspunde-i
pascu mioara (13.06.2009, 16:03)
eu am avut acnee din adolescenta. acum am 26 de ani si tot nu am scapat de ea
Răspunde-i
bianca nataras (13.06.2009, 15:38)
am avut si eu acnee severa cand aveam 14 ani..dar acum nu mai am ....ma simteam nesigura pe mine mai ales din cauza glumelor celorlalti
Răspunde-i
Alexandra Jinar (13.06.2009, 13:47)
Nu pot spune ca sufar de aceasta problema...dar stiu ca poate fi depasita cu greutate,mai ales de adolescentele care considera ca aceasta strica tot aspectul si frumusetea lor.Mai intai trebuie sa consultat un dermatolog,trebuie spalata fata dimineata si seara.Cel mai important este sa nu acoperiti problema cu fond de ten sau alte farduri, sun o sursa mare de "chimicale" si agraveaza situatia.Dar hey!Fata sus:D nimeni nu-i perfect si nimeni nu o sa ajunga vreodata,toti ne acceptam defectele unui altuia,si nu trebuie sa te lasi doborat de aceasta,nu-i capat de lume:) zau asa!Bafta si nu uitati,we are special in our own way.
Răspunde-i
mirela nastase (13.06.2009, 10:21)
Pot spune ca si eu ma confrunt cu aceasta boala nesuferita si la 26 de ani nu am reusit inca sa ii dau de cap. Intradevar si mie mi-a afectat viata sociala insa pe masura ce am inaintat in varsta am invatat sa ma machez astfel incat sa ascumd intr-o mare masura nesuferitele pete. Am descoperit si un alt aspect odata cu trecerea timpului, ca cu cat iti scobesti tenul mai mult cu atat acneea se imprastie, se inmulteste si incerc pe cat posibil sa nu ma ating de punctele negre sau albe pentru ca doar asa se transforma in cosuri, infectandu-se.
Răspunde-i
(12.06.2009, 22:55)
toti adolescentii au la un moment dat aceasta problema...parerea mea e ca ar trebui sa aiba o alimentatie sanatoasa pentru a detoxifia organismul :p
Răspunde-i
pisoi_dulshe (12.06.2009, 17:43)
si eu am o problema cu acneea dar numai inainte de menstruatie
Răspunde-i
Stefania Nane (12.06.2009, 16:36)
tocmai asta este ciudat la mine,cat am fost o adolescenta nu am avut decat trei cosuri si alea din an in paste .acum cand am depasit pubertatea m-am trezit cu niste frumoase cosuri care nu vor sa dispara oricat de atenta as fi si cu alimentatia si cu cremele folosite.eu tind sa cred ca are mai mult legatura cu mediul inconjurator si cu poluarea deoarece de fiecare data cand ma duc la tara imi trec dupa ce stau o perioada mai lunga de timp.asta e daca am neglijat asa mult planeta!
Răspunde-i
dayanadia (12.06.2009, 16:21)
inainte nu aveam mai delok probleme cu acneea.abia imi apareau kteva cosuri inainte ce menstrauatie.akm jum de an am inceput sa ma confrunt cu ea.si am descoperit si de la ce este.chisturi ovariene.akm mi au mai trecut.dar aceea perioada a fost f dureroasa,deoarece incepusem sa devin complexata.
Răspunde-i
CoryL (12.06.2009, 15:47)
Si eu am confruntat cu acnee in timpul adolescentei, dar intotdeauna am avut incredere in mine, is nu am lasat sa fiu influentat de boala
Răspunde-i
Maria Claudia Cumpanasu (12.06.2009, 15:03)
Totul incepe cu o igiena adecvata, altfel degeaba faci tratamente care mai de care mai complicate. Apoi, alimentatia trebuie adaptata, mai putine grasimi si kestii arificiale si mai multe alimente naturale, mincati iaurt, are fermenti lactici si combate infectiile. Cel mai important e sa nu te lasi infrant(a) de acnee, psihic vorbind, nu trebuie sa o lasi sa creeze frustrari. Nu va acoperiti cu tencuiala groasa de fond de ten si pudra, pt ca mai mult inrautatiti situatia!
Răspunde-i
iustina c (12.06.2009, 13:23)
Sunt adolescenta si desigur am si eu aceasta problema.Incerc tot felul de retete ,atat naturale,cat si medicamentoase.Sunt perioade in care dispar si perioade in care se agraveaza .Mi-as dori sa am si eu fata curata ,dar daca nu am acest noroc incerc sa ma mentin intr-o forma cat mai sanatoasa.
Aceasta problema imi da uneori o senzatie urata,ma face sa ma intristez ,dar ..incerc sa nu ma descurajez,siu asa cum ne-a invatat o profesoara ,"cand ne uitam in oglinda sa spounem: --sunt frumoasa,suntt frumoasa,sunt frumoasa---" ;asa ca fetelor nu va descurajati.
Răspunde-i
karmen_kk (12.06.2009, 11:36)
eu sunt o fericita nu am avut probleme cu acneea in adolescenta,dar fratele meu are si acuma si a trecut binisor de varsta adolescentei
Răspunde-i
Razvan Scutaru (12.06.2009, 10:40)
acnnea e una dintre cele mai dificile situatii in adolescenta si nu numai!
Răspunde-i
Ionut Baban (12.06.2009, 10:13)
Nici eu nu m-am confruntat in adolescenta cu asa ceva, dar de cand s-au nascut copii mei, care au dermatita atopica, mai ales fetita, Crina Madalina, am fost la f multi dermatologi pana sa ne dea unul un tratament adecvat, asa ca este bine sa vedeti cati mai multi medici, nu toti au pregatirea necesara si nu toti se implica in aceasta meserie
Răspunde-i
Moln?r Ang?la (12.06.2009, 09:49)
Inca din adolescen? m? confrunt cu problema asta,am co?uri pe fa??,acum dup? ce am n?scut doi copii am mai pu?ine,dar o am pe fa?? ?i m? deranjeaz? foarte mult.
Răspunde-i
Cristina Ecaterina Iordache (11.06.2009, 08:44)
E bine totusi sa incerci sa mergi la un dr dermatolog pentru niste sfaturi si o reteta.
Răspunde-i
Andreea Ioana Bujor (10.06.2009, 11:46)
Iubitul meu se confrunta cu acest issue de 4 ani deja.Dar problema mea e fondul pe care il dam aparentei probleme.Din nou cliseu.Citeam ca si fetele de mai sus au folosit acelasi verb: 'a te confrunta'.Femei care se taie sub sani pentru a-si introduce corpuri straine,tineri care sufera din cauza acneei.Si totul pentru ce ..cand toate pietricelele raului sunt diferite:ca forma,culoare si tocmai asta da imaginea minunata,adevarata frumusete.Cum ar fi sa fie toate identice,o lume clonata ?
Răspunde-i
Anca Filip (09.06.2009, 22:15)
acnea a fost o povara desril de mare in adolescenta mea!
Răspunde-i
Ana-Maria Ivanescu (09.06.2009, 00:20)
si eu am fost o norocoasa in adolescenta...n-am trecut prin asa ceva..insa am avut prieteni care s-au confruntat cu asta! cred ca cel mai bun sfat este consultarea unui medic dermatolog bun
Răspunde-i
amalia (08.06.2009, 19:35)
poate sunt printre putinele care au trecut de varsta adolescentei si nu am avut probleme cu acneea, nu stiu de ce dar aceste persoane sunt privite cu o oarecare neplacere, cred ca atata timp te accepti asa cum esti si stii sa iti pui in valoare frumusetea chiar si in aceasta situatie nu ai de ce sa te simti prost
Răspunde-i
MONICA DIMITRIU (07.06.2009, 12:10)
Cred ca una din cauzele majore ale aparitiei acneei o reprezinta toxine care ne poate ataca atat din interior prin alimentatie cat si din exterior prin contact cu mediul inconjurator, dar si cu produse neconforme aplicate pe ten. Oricum, in prezent, in colaborare cu un medic dermatolog aceasta problema poate fi invinsa.
Răspunde-i
Eugenia Rosulescu (07.06.2009, 09:26)
..da, si eu am suferit de acnee in adolescenta si am facut tot felul de tratamente..in final am reusit sa scap cu tratamente naturiste, si anume: masti cosmetice, exfoliere cu produse naturale, ceaiuri pentru curatirea organismului8 de toxine ! .poate chiar 50% dintre adolescenti sufera de aceasta problema, important este sa nu o neglijeze, dar nici sa devina complexati din cauza asta !
Răspunde-i
Mihaela (06.06.2009, 23:59)
Si eu ma confrunt cu acneea din adolescenta si chiar daca acum am implinit 30 de ani , nu am scapat de ea. Ma consider o femeie atragatoare si cu toate astea aparitia cosurilor ma deranjeaza si uneori imi influenteaza starea de spirit.
Am incercat lotiuni, creme, anticonceptionale(care functionau pentru o perioada)dupa care acnea revenea. Acum am invatat sa traiesc cu ea si sa o tin sub control:ma demachiez zilnic, uneori mai folosesc fond de ten(foarte rar)corector, si am grija de ten dar nu mai folosesc tratamente pentru cosuri, doar sunt foarte atenta la igiena.
Răspunde-i
nico (06.06.2009, 10:26)
Adevarul este ca e foarte simplu de zis sa ai incredere in tine, sa te accepti asa cum esti...normal ca pana la urma te accepti asa cum esti, dupa toate tratamentele posibile...dar cum ramane cu remarcile rautacioase ale colegilor...sincer e tare greu de trecut peste ele.
Si eu consider ca o alimentatie corecta sta la baza refacerii, dar si sportul, o hidratare corecta, deci un mod de viata foarte sanatos si norocul de a da peste un dermatolog bun, in care sa ai incedere!
Răspunde-i
Nicoleta Prec (05.06.2009, 23:14)
Cred ca sunt putine adolescente care nu s-au confruntat intr-o oarecare masura cu aceasta problema. Eventual daca nu era vorba de acnee, era altceva, dar toate aveam senzatia ca sungtem judecate dupa aspectul fizic. Asa se petrec lucrurile se pare la acea varsta.Ce-i drept la mine au dat roade metodele clasice de indepartare a acneei: cum ar fi gelurile speciale, cremele, etc. Dar cunosc persoane carora le-a trebuit ceva timp sa scape de ea. Avand in vedere tratamentul despre care se vorbeste in aceste insemnari, cred si eu ca o alimentatie corespunzatoare poate ajuta in mare masura. Pe langa alimentatie, e vorba de o purificare a corpului si a sufletului. Stress-ul, hormonii, alimentatia sunt, dupa mine, factorii care influenteaza negativ aspectul pielii.
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Terapia holistica: ghidul incepatorului
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
26 apr