armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish, Nicki Minaj, Stevie Wonder, REM şi alţi...

Citeste mai mult»
canabis

Canabisul în scop recreaţional, legalizat în Germania, în...

Citeste mai mult»
scortisoara

Metoda cu scorţişoară care te ajută să slăbeşti mai repede

Citeste mai mult»

Vindecarea e ca si constructia unei case...

Vindecarea e ca si constructia unei case: intai sapi fundatia, apoi construiesti zidurile, dupa care inalti acoperisul.

Vorbind despre vindecare, este ilustrativa analogia cu ridicarea unei constructii: intai se sapa fundatia, apoi se construiesc stalpii de sustinere, peretii etc, abia dupa care se ridica acoperisul. La fel, terapia incepe cu infrastructura (alimentatia lacto-ovo-vegetariana, eliminarea carnii si alimentelor toxice), apoi urmeaza mezzo-structura: schema fitoterapica individualizata, sedinte de reflexoterapie si puncto-punctura, si suprastructura, prin remediile homeopate indicate in cazul respectiv, acupunctura, auriculo-punctura, electro-auriculo-punctura, etc.  Tratamentul este complex, dar nu complicat! Punem un foarte mare accent pe colaborarea pacientului  in toate etapele tratamentului, pe intelegerea naturii bolii. Pacientii nostri colaboreaza permanent in terapie, in primul rand renuntand la ideea preconceputa ca vin la medic doar ca simpli recipienti ai unor pastile care sa ii faca bine, indiferent de consecinte.

Este un fapt dovedit de practica terapeutica: daca infrastructura este solida, si vindecarea va fi solida! Nici un terapeut nu ar trebui sa pretinda ca vindeca o boala, daca nu se ocupa de alimentatia pacientului. Asa cum un automobil nu functioneaza cu o benzina de calitate proasta, nici omul nu poate fi sanatos cu alimente de proasta calitate.

Hipocrat spunea: alimentul sa ne fie medicament.

Prima recomandare pentru cei care incep tratamentul holistic este sa elimine de pe masa zilnica in primul rand carnea, prajelile, zaharul alb, dulciurile, produsele care contin E-uri nocive pentru organism si hormoni artificiali. Consumul excesiv de carne si proteina animala favorizeaza toate bolile de nutritie si metabolism, determina obezitatea si supraponderalitatea la femei. Pe langa hormonii de crestere, memorie, respiratie, locomotie, carnea contine hormoni sexuali care pot sa determine fibromatozele uterine, noduli mamari, chisturi ovariene sau cancerul uterin. De mentionat ca, in ciuda prejudecatilor vehiculate, rezultatele tratamentului holistic nu trebuie asteptate ani de zile; dimpotriva. In afara vindecarilor unor paciente cu afectiuni genitale grave, noi am obtinut rezultate remarcabile in tratarea supraponderalitatii si obezitatii chiar din primele saptamani de terapie, caci rezultatele nu intarzie sa apara si kilogramele in plus dispar, atunci cand organismul este ajutat prin detoxifiere si se regleaza glandele endocrine. Acelasi lucru este valabil in cazul celulitei, bineinteles respectand tratamentul mezo si supra-terapeutic individualizat. Orice femeie care vrea sa se intretina, sa isi mentina un ten tanar, are de beneficiat enorm de pe urma alimentatiei lacto-ovo-vegetariene. Exista o legatura directa intre consumul de carne si sanatatea tenului, cum este o legatura si intre alimentatia preponderent carnivora si aparitia celulitei.
 
Alimentatia corecta creste nivelul de performanta fizica si intelectuala, mareste durata de viata

Contrar prejudecatilor ca alimentatia fara carne ar slabi potentialul de lucru al omului, o lista lunga de personalitati care au adoptat vegetarianismul ne va convinge de contrariul:  Pitagora, Socrate, Platon, Leonardo da Vinci, Benjamin Franklin, Tolstoi, Mahatma Gandi, Shelley, Plutarh, Richard Wagner, Herman Hesse, Albert Einstein, culminand cu Budhha Sakyamuni si Iisus Christos.  Bernard Shaw a fost vegetarian si a trait pana la 94 de ani! Shelley spunea ca "mancarea este necesara daca prin ea putem invata si propaga adevarul” iar Ghandi considera vegetarianismul la europeni ca o virtute, o forta activa in viata, o cautare a unei reforme a adevarului.

Atentie la ce cumparam din supermarketuri!

Medicina naturista, bazata pe o practica indelungata, a constatat ca excesul de carne la care se adauga E-urile si medicamente de sinteza chimica, nu este tolerat de ficat, este neurotoxic, hepatotoxic si nefrotoxic. Anumite E-uri intervin in metabolismul neuronilor, si pot duce la tulburari de comportament, maladia Altzheimer, etc. Din pacate, in Romania nu se specifica continutul complet pe eticheta produselor alimentare. Suntem expusi din prea multe parti la factori nocivi pentru organism, pentru a ne permite sa nu fim atenti la ceea ce cumparam din supermarketuri, in hrana noastra de zi cu zi. O contributie nefasta o au aici reclamele, care ne „conving” de superioritatea unui produs in detrimentul tuturor celorlalte, fara sa dea informatii complete si mai ales corecte asupra componentei chimice, in special a prezentei Eurilor cancerinice si imuno-destructive. Este un adevarat bombardament informational, care devine destructiv prin frecventa si intentia strict comerciala pe care o promoveaza. In aceasta privinta, suntem de aceeasi parte a baricadei cu  directorul Institutului pentru Sanatatea Alimentului, dl. Gheorghe Mencinicopshi, care semnaleaza aceste practici neloiale fata de consumatorul roman. Asa cum pe pachetul de tigari se mentioneaza prin lege efectele nocive ale fumatului, logic este sa fim avertizati si asupra efectelor toxice  ale prezentei E-urilor. In mod logic, reclamele produselor pentru copii nu isi au locul in mass media, pentru ca acestia nu au discernamantul necesar pentru a selecta ce e bun si ce nu pentru sanatatea lor, ce e adevar si ce e doar ...reclama vis a vis de un produs.

Din practica medicala curenta, o alimentatie de proasta calitate (fast food, dulciuri, sucuri si racoritoare produse chimic, majoritatea E-urilor introduse artificial in alimente), la care se adauga o medicatie antibiotica excesiva, duce la aparitia intregului cortegiu de boli ale sistemului imun: alergie, viroza respiratorie, sinuzita, ajungand chiar pana la leucemii. In sistem holistic, pacientii cu aceste afectiuni au raspuns admirabil la tratament. 

Alimentatie sanatoasa = varietate, creativitate, natural

Alimentatia lacto-ovo-vegetariana pe care o recomandam pacientilor cuprinde o gama foarte variata de alimente, mult mai bogata in ingrediente si creativa decat cele la care se rezuma bucataria traditionala romaneasca, axata preponderent pe consumul de carne si preparate fierte indelung sau prajite. Pacientii nostri au invatat o lectie importanta, anume ca a renunta la carne, nu inseamna a te hrani la fel ca inainte, numai ca elimini carnea; nici nu inseamna sa suferi de foame, sau sa te hranesti doar cu salata! Acestea sunt doar niste prejudecati, si depasirea lor constituie primii pasi in abc-ul macrobioticii si nutritionismului. Cerealele stau la  baza  piramidei nutritioniste, legumele, fructele, lactatele de fermentatie (chefir, sana, iaurtul simplu, fara adaosuri). Prea putin se promoveaza faptul ca laptele simplu nu mai este tolerat de organism dupa varsta de 2 ani, datorita intolerantei la lactoza a organismului – uitati-va in mediul inconjurator, animalele isi lasa puii sa suga pana la o varsta, dupa care ii intarca! Multe paciente suferind de migrene, constipatie, varice, arterioscleroza, au constatat prin propria experienta efectele benefice ale schimbarii alimentatiei, combinate cu tratamentul individualizat.

La femei, afectiunile cu care ne intalnim cel mai frecvent in practica terapeutica se localizeaza la nivel utero-ovarian si mamar. Este stiut ca sanul este un organ foarte vascularizat, sensibil capilar – prin urmare, nu recomandam investigatia prin mamografie, datorita efectului sau traumatizant. Exista investigatii mai putin traumatizante, ca ecografia, RMNul, etc. O histerectomie totala, practicata frecvent in cazurile de fibrom uterin, va dezechilibra glanda tiroida, ceea ce va atrage dupa sine in scurt timp efecte secundare, deloc de neglijat pentru confortul fizic si psihic al unei femei: ingrasare excesiva, disfunctii metabolice, probleme in viata de cuplu. Multe paciente au evitat prin tratament holist acest tip de operatii traumatizante fizic si ca feminitate. Disfunctiile sexuale feminine ca si cele masculine isi gasesc rezolvarea prin tratament holistic, iar prin tratamentul homeopat recomandat, multe tinere au depasit problemele de fertilitate sau de mentinere a unor sarcini problematice.

Mezo-structura terapiei holistice o constituie tratamentele prin fitoterapie, presopunctura, homeopatie, acupunctura, puncto-punctura. Tratamentul exclusiv doar prin bioenergie, fara alimentatie si nesustinut de celelalte discipline holistice sufera prin unilateralitate, si nu functioneaza decat temporar, avand doar rolul unui simplu balon cu oxigen.  

Tag-uri: , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 26

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Carmen Elvira Manescu (04.07.2009, 19:19)
Interesanta abordare , in fiecare zi inveti cate ceva .
Răspunde-i
Maria Gabriela Ivan (04.07.2009, 16:13)
Foarte interesant si adevarat subiectul.Imi place mult ca este prezentat intr-un mod inedit.
Răspunde-i
ALINA DITA (03.07.2009, 19:06)
azi e foarte greu sa mananci sanatos pentru ca ceea ce gasesti pe piata te imbolnaveste
Răspunde-i
ALINA DITA (03.07.2009, 19:04)
in ziua de azi e foarte greu sa mananci sanatos iar ce gasesti pe piata nu mai este sanatos.
Răspunde-i
TURCEA MARIA (01.07.2009, 22:57)
INTR-ADEVAR SUNTEM CEEA CE MANCAM,IAR CU CAT MANCAM MAI SANATOS NE E MAI BINE ,MANCAND MULTE LEGUME SI FRUCTE NE SIMTIM MAI VIOI SI MAI USORI.TREBUIE SA NE FERIM DE INVAZIA FAST FOOD SI SA EVITAM ZAHARUL SI SAREA IN EXCES DAR CAT O SA REZISTAM?
Răspunde-i
alexxa (01.07.2009, 13:59)
dintodeauna fructele si legumele ...ceaiurile...tot ce este natural a fost ca un medicament pt oraganism.insa in zilele noastre este foarte greu sa mananci sanatos..toate fructele sunt injectate cu diverse substrante sa nu se strice...sau s aisi pastreze culoarea...etc.cei din provincie cred ca traiesc mai mult decat cei din rasele mari:) o zi buna
Răspunde-i
cristina (30.06.2009, 11:40)
totul ar fi atat de simplu daca nu ar fi atatea interese la mijloc... ma refer la guvernantii nostri care ar putea sa faca ceva cu agricultura din tara noastra, sa nu trebuiasca sa importam absolut orice.
Răspunde-i
rodikutza (27.06.2009, 15:12)
Intr-adevar, o alimentatie sanatoasa inseamna cat mai mult natural...dar unde mai gasim ceva cat de cat natural, in zilele noastre? Pana si fructele sau legumele, sunt injectate cu substante chimice ca sa se mentina proaspete mai mult timp...
Răspunde-i
Leontina Crainic (25.06.2009, 21:25)
Un articol f.interesant care m-a pus serios pe ganduri...
Răspunde-i
stefania (25.06.2009, 21:03)
Foarte adevarat ca alimentul ar trebui sa fie medicament dar pentru asta ar trebui sa ai propia ta sera si sa cresti totul numai tu.Asa avem siguranta ca nu au e-uri si sunt sigure
Răspunde-i
stan oana (24.06.2009, 14:59)
un subiect foarte interesant recunosc ca e prima data cand intru in contact cu aceste informatii
Răspunde-i
Mihaela Cocea (17.06.2009, 09:44)
Cu totii stim ca alimentatia e conditia esentiala a sanatatii, atat fizice cat si mentale, dar in ziua de azi e greu sa mananci sanatos.
In primul rand , ca aproape nimic din ce se gaseste nu mai e 100% natural si in al doilea rand si mediul in care traim.
Răspunde-i
victoria stanciu (16.06.2009, 09:17)
Este foarte interesant subiectul dar este foarte greu in zilele noastre sa maninci sanatos deoarece atit fructele cit si legumele nu mai sunt cum erau cu ani in urma toate sunt tratate chimic
Răspunde-i
dani cuscus (15.06.2009, 08:32)
Esti ceea ce mananci si ingerezi ...... esti felul in care traiesti , esti prin corp si inima ....... sa ne dea DD sanatate la toti si intelepciune !
Răspunde-i
Sorina Moldoveanu (13.06.2009, 11:25)
Esti ce mananci, asa ca trebuie acordata mare atentie alimentatiei. Nu ne putem feri insa de toate e-urile, toate grasimile si tot ce nu e sanatos, dar sa incercam sa pastram un echilibru si cand putem sa alegem, sa luam decizia buna.
Răspunde-i
stoica madalina (12.06.2009, 10:49)
este foarte bun acest articol de acuma in colo o sa fiu mult mai atenta la ce cumpar din hypermaketuri alimentari ... sper sa imi purific si sa curat mai mult organismul...pentru ca pana acum mancam multe alimente si dulciuri cu multe e-uri....dar sper sa le pot scoate din alimentatie!
Răspunde-i
Adriana Elena Stanescu (09.06.2009, 15:19)
nu cred ca lipsa banilor sta la baza alimentatiei noastre gresite.. cred ca mai degraba comoditatea e cea care ne caracterizeaza... o alimentatie sanatoasa si echilibrata, din punctul meu de vedere, presupune un efort suplimentar... si cine mai are energia necesara, ca sa nu mai vorbesc de chef ca dupa o zi plina la serviciu sa mai piarda timp si in bucatarie! am copil mic si gatesc separat pentru ea din dorinta de a o hrani sanatos... dar pentru noi gatesc ceva in graba, ca sa pot pune repede mancare pe masa... si ma costa mai mult stilul asta de viata decat daca as avea mai mult timp si energie pentru a folosi produsele care sa ne faca si bine...
Răspunde-i
raluka (09.06.2009, 13:27)
este un subiect f interesant insa si f controversat.cati dintre noi pot manca ce este sanatos? ce salariu trebuie sa ai pentru a reusi sa mananci sanatos? plus de asta...nu e de ajuns sa mananci sanatos pentru a te pastra sanatos: trebuie sa faci si miscare si sa existe si acel aer care era odata la tara...cand mancai mamaliga cu ceapa si erai sanatos...pentru ca erai tot timpul i aer curat, fara stres si alte nebunii
Răspunde-i
Opris Alina (08.06.2009, 11:11)
un subiect destul de important....pentru a trei sa natos intai trebuie sa ne hranim sanatos...de aceea trebuie sa tinem cont de acest articol si nu numai....o viata frumoasa=o viata sanatoasa
Răspunde-i
carmen bogdan (08.06.2009, 09:08)
si eu sunt interesata de acest subiect mai ales pentru faptul ca sunt chiar ingrijorata de calitatea alimentelor pe care le ofer copiilor mei. as vrea sa le ofer un mod de viata sanatos pe care sa-l poarte cu ei toata viata ca pe o mostenire valoroasa.
Răspunde-i
MONICA DIMITRIU (07.06.2009, 12:42)
Oare aceasta abordarea a problemelor nu este dusa spre imposibil. Trebuie, cum scria cineva mai sus, sa ne mutam la tara si sa cultivam noi insine. Sau poate trebuie sa schimbam chiar tara, stiu fiind ca si in mediu rural exista multi factori nocivi -depozitari de gunoaie, cursuri de apa infectate, ploi acide, infectii provenite de la animale, etc. Pe de alta parte eliminand din alimentatie zahar, carnea, bauturi alcoolioce, acidulate, tutun, cafea, ciocolata,etc. ce ne mai ramane ?
Răspunde-i
Eugenia Rosulescu (07.06.2009, 09:21)
ma pasioneaza acest tip de terapie, m-am documentat in acest sens, am facut si ceva cursuri de fitoterapie( e un hobby) si imi doresc sa stiu cat mai multe ! referitorla alimentatie e cat se poate de adevarat; sa mancam cat mai natural, dar de unde natural?! cum putem sa ne feri, atat pe noi cat si pe copii nostri de bolile produse de o alimentatie care are la baza toata panoplia de E-uri ? ..singura solutie ar fi sa traim la tara si sa ne producem singuri alimentele de care avem nevoie!
Răspunde-i
rusu cristina (06.06.2009, 17:55)
Pacat ca alimentatia in zilele noastre nu este una potrivita mai ales la copii.Oare cat mai poate suporta organismul nostru cu toate E-urile acestea! Dar ne putem permite oare sa mancam mai sanatos! Cati dintre noi isi permit oare sa mai faca si nazuri la mancare? Totul porneste de la mancarea care o oferim organismului nostru, totul porneste dinauntrul nostru. Hranim corpul, dar cu ce? Daca noi nu avem grija de el, oare cum poate el sa traiasca mai bine, sa nu se imbolnaveasca...
Răspunde-i
antoanela sabangeanu (06.06.2009, 14:48)
m-ar interesa si vinderea alimentara dupa nastere, mai ales alimentele care produc laptele consistent pentru un nou nascut
Răspunde-i
mihaela (04.05.2009, 14:15)
Un asemenea tratament complex practic resusciteaza organismul din lunga amorteala in care s-a complacut traind oricum si mancand orice. Sunt intru totul de acord cu tema prezentata si mai mult consider ca elementul conditional in tot acest proces, de trezire la viata a organismului este ca persoana in cauza sa inteleaga ce se intampla, sa isi doreasca sa-si schimbe viata si sa fie perseverent (daca nu ambitios). Este nevoie de un factor extrem de motivator pentru a face asta. Partea a neplacuta la terapiile complementare este aceea ca pot fi usor de zdruncinat de factori psihologici externi (barfe, neincrederea prietenilor sau a familiei etc), la persoanele care abordeaza pentru prima data calea aceasta si care nu au avut timp sa savureze efectele benefice. Parerea mea este ca daca in viata cuiva a aparut o oportunitate de a urma o astfel de cale de rezolvare holistica a unor probleme de orice natura, inseamna ca nu a fost intamplatoare si merita urmata macar pentru acumularea unei experiente.
Bafta si sa auzim numai de bine!
Răspunde-i
lidia (04.05.2009, 11:39)
imi place f mult,mi-ar place sa stiu cat mai multe despre acest subiect.
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Terapia holistica: ghidul incepatorului
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
20 apr