De ce aleg bărbaţii AMANTE care seamănă cu partenera de cuplu

De în Dragoste & Sex 16 aug 2016

În urma infidelităţii, te întrebi inevitabil ce a avut ea pentru ca el să o aleagă în detrimentul tău. Atunci când amanta seamănă leit cu partenera de cuplu, explicaţia devine mult mai greu de găsit şi de digerat.

Sunt unii bărbaţi, pur şi simplu, tentaţi să ugradeze versiunea pe care o au acasă cu un model de ultimă generaţie sau există o altă explicaţie pentru acest fenomen?

"Mare parte din ceea ce ne atrage la o altă persoană este subconştient", spun psihoterapeutul şi consilierul de cuplu Hilda Burke.

"Vrem să recreăm dinamica pe care am trăit-o cu cei care au avut grijă de noi în copilărie. Pe de o parte este o înclinare către familiar, dar merge mai departe de atât. Căutăm în mod subconştient un partener care seamănă cu prima persoană de care ne-am ataşat, astfel ca, în calitate de adulţi, să reparăm relaţia şi să schimbăm dinamica."

Acesta este motivul pentru care se instalează un tipar fizic la o vârstă fragedă. Practic, dacă mama a fost blondă şi a avut ochi albaştri, bărbatul poate fi atras mai degrabă de femei care se încadrează în acest tipar.

Hilda oferă şi un exemplu pentru a explica mai bine fenomenul:

Jennifer, în vârstă de 45 de ani, încă îşi revine de pe urma unei aventuri pe care a avut-o soţul ei, Paul, în urmă cu patru ani.

Blondă şi Slabă, Jennifer şi-a lăsat afacerea pentru a-şi creşte copiii. Paul câştiga suficient, astfel că au trăit fericiţi timp de 20 de ani.

"Când un nou cuplu, Phil şi Claire, s-au mutat în cartier, i-am invitat la cină. Aveam copii de aceeaşi vârstă şi a fost plăcut. Phil a menţionat că eu şi Claire semănăm, doar că ea era brunetă şi purta haine mai largi, în stil hippie, în timp ce eu port ţinute ceva mai serioase. Paul s-a împrietenit mai mult cu acest cuplu. Eu eram ocupată cu creşterea copiilor şi nu am vrut să petrec tot timpul în compania lor, dar Paul mergea mereu la ei la o cafea sau îi invita la cină fără să mă întrebe în prealabil", povesteşte Jennifer.

La un moment dat, Claire şi-a vopsit părul blond, într-o nuanţă asemănătoare cu cea a soţiei lui Paul. Jennifer s-a simţit în momentul respectiv flatată. Apoi a început să o întrebe de unde îşi cumpăra hainele şi cosmeticele, cumpărându-şi piese asemănătoare.

Dacă la început Jennifer s-a simţit ca fiind un mentor pentru Claire, la o petrecere şi-a dat seama că vecina flirta cu soţul ei. A doua zi, Jennifer a fost suficient de naivă încât să creadă că Paul s-a dus să îi returneze o jachetă pe care o uitase la ei în seara precedentă.

După câteva luni, Paul a recunoscut că avea o aventură şi că era îndrăgostit de Claire.

"Printre ţipete şi plânsete, l-am întrebat ce a văzut la ea şi mi-a spus că a fost în mare parte atracţie fizică! Era o copie fidelă a soţiei lui şi mamei copiilor lui şi totuşi a ales-o pe ea."

Burke sugerează că la un anumit nivel, Paul încerca să reediteze căsnicia, cu o femeie care arăta la fel ca soţia lui, dar fără defectele acesteia şi problemele pe care le avea în relaţia actuală.

"Poate în mod subconştient, voia să îşi repare căsnicia, dar cel mai apropiat lucru pe care l-a reuşit a fost să găsească o femeie care arată la fel şi să facă lucrurile să meargă cu ea."

Fenomenul "sosiilor" nu se limitează la infidelitate. Adesea, bărbaţii aleg femei asemănătoare cu fostele partenere pentru a-şi reface viaţa după o despărţire.

Acest lucru nu se întâmplă, însă, şi în cazul femeilor. Din punct de vedere biologic, femeile sunt croite să fie atrase de statutul şi siguranţa oferite de un bărbat, mai degrabă decât de aspectul fizic.

Tag-uri: , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 2

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Oscar Oxana (31.01.2017, 09:46)
Dorești sa afli cu cine vorbește persoana iubită pe siturile de socialiare atunci eu te pot ajuta ...
Ajut la aflarea parolei de pe siturile de socializare: Skype, Twitter, Вконтакте, Одноклассники, Facebook.... etc.
Veți putea citi mesajele persoanelor cointeresate...
Acest serviciu dureaza de la 5 min la 3 zile
Ma puteți contacta pe mail: oxana.oscar@mail.ru
Operativitate, confidentialitate si onestitate - Va GARANTAM!

Puterea este in adevar!
Noi aflam adevarul!
Răspunde-i
...tău. Atunci când amanta seamănă leit cu partenera de cuplu, explicaţia devine mult mai greu de găsit şi de digerat. Citește mai departe… Sursa: feminis.ro ...
Spune-ţi părerea
Alte articole din Dragoste & Sex
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
21 mai