Cum să-ți convingi șeful să te lase să lucrezi de acasă

De în Cariera 18 iul 2017

Lucrul de acasă este acum mult mai ușor decât în trecut, pentru că există Skype, Slack, Google Hangouts, Facebook, WhatsApp și câte și mai câte instrumente de comunicare cu colegii.

Acum deja nu se mai pune problema că nu ai cum să dai peste colegul de palier, dar dacă te îngrijorează gândul de a lucra de acasă sau vrei să schimbi ceva la birou încearcă să vorbești cu șeful, însă nu grăbi lucrurile, începe ușor, ca să lași o portiță de discuție și despre altceva.

De ce să o iei ușor

Un alt motiv pentru care trebuie să o iei treptat este că nu ai de unde să știi dacă îți va plăcea sau nu să stai acasă, dacă vei putea să te concentrezi sau nu, astfel că să stai toată săptămâna acasă ar putea fi un dezastru. Dacă ai prea puțini colegi dispuși să comunice online sau te simți singur fără cei din jurul tău, s-ar putea să te distragă orice lucru mărunt și să te simți frustrată sau nepregătită în această nouă libertate a ta. Poți începe prin a propune o zi pe săptămână în care să lucrați de acasă, poate ziua de vineri, pentru că este mai aproape de weeknd și toată lumea vrea să scape mai repede. Această constrângere, de doar o zi pe săptămână, vă va ține totuși pe toți în priză și te va ajuta să-ți programezi întâlnirile astfel încât nimeni să nu te caute când ești acasă.
Fii sigură că îți aranjezi un birou special de unde poți lucra, astfel încât să ai tot ce îți trebuie la îndemână, ca și când ai fii la sediul firmei.

Adu dovezi

Se poate ca șeful tău să fie sceptic în a te lăsa să lucrezi de acasă, dar cercetările au arătat că cei care lucrează de la distanță sunt foarte eficienți. Un studiu realizat de Universitatea Stanford și aplicat pe 20000 de angataji din agenții de turism a scos la iveală faptul că cei care au început să lucreze de acasă și-au îmbunătăți performanțele cu 13%, în comparație cu colegii lor. În plus, profitul agențiilor de turism a fost cu vreo 2000$ mai mult, pentru fiecare angajat care a lucrat în deplasare.

Discută avantajele și dezavantajele

Fă o listă cu lucrurile care au mers bine ultima oară când ați încercat așa ceva sau când ai lucrat tu pentru altcineva de acasă și asta îi va arăta șefului tău, dar și colegilor, cât ești de serioasă în această privință. Pune accent pe părțile bune, pe cât de multe ai realizat lucrând de acasă și adaugă câteva sugestii despre ce ați putea face tu sau șeful tău pentru ca acest experiment să funcționeze și toată lumea să fie mai productivă. Faptul că te gândești cum să îmbunătățiți experiența iți va face șeful să fie mai receptiv.
De asemenea, o listă cu ce nu a mers tocmai bine te va ajuta, pentru că va arăta că ești dispusă să îmbunătățești lucrurile. Dacă vezi că lumea întreabă unde ești când nu vii la birou sau te cheamă anume la o întâlnire față în față când de fapt se știe că lucrezi de acasă asta va necesita o discuție în echipă, pentru lămurirea situației, fiindcă nu ai nimic de ascuns dacă îți faci treaba cum trebuie.

Tag-uri: , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Cariera
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
13 dec