Cât de sănătoase sunt de fapt sucurile de fructe

De în Sanatate 21 apr 2017

Cercetătorii sunt de părere că în comparaţie cu cei care consumă doar o dată pe săptămână sucuri acidulate light sau cu zero calorii cei ce beau în fiecare zi astfel de băuturi au de trei ori mai multe riscuri să facă un infarct sau demenţă în următorii 10 ani.

În timp ce studiile mai vechi nu au reuşit să arate legătura dintre băuturile light şi activitatea cerebrală, descoperirile recente demonstrează că cei care le consumă zilnic au o stare generală de sănătate mai proastă. Cercetările conduse de Matthew Pase, de la Boston University School of Medicine, au analizat mai mult de 4000 de persoane şi rezultatele au fost publicate în cotidianul Stroke.

"După câte ştim, acest studiu este primul care demonstrază clar legătura dintre consumul zilnic de sucuri îndulcite artificial şi riscul crescut de demenţă, ca simptom al bolii Alzheimer" a declarat Matthew Pase.

Deşi echipa nu a întrebat fiecare participant în parte ce anume a consumat, analiza chimică a arătat că sucurile conţineau saccharin, acesulfam (E950), aspartam (E951), neotam (E961) şi sucraloză (E955). În ciuda aşteptărilor, nu au fost identificate aceleaşi riscuri şi pentru sucurile acidulate îndulcite cu zahăr. Cu toate acestea, un alt motiv de îngrijorare este faptul că "cele mai consumate sucuri, adică fresh-urile, au arătat că accelereaza îmbătrânirea prematură a creierului, care produce memorie mai slabă şi un hipotalamus mai mic" a declarat conducătorul studiului. Alţi experţi au adăugat că acest tip de băuturi favorizeată obezitatea, diabetul, atacul de cord şi alte boli. Aceste riscuri diferă la fiecare persoană în funcţie de sex, vârstă, regim alimentar, tip de activitate fizică şi dacă se consumă sau nu alcool şi tutun.

"Pentru a diminua totuşi riscul de îmbolnăvire, este mai uşor să previi decât să tratezi, deci cel mai bine este să fii atent la ce mănânci, să practici în mod regulat exerciţii fizice şi să ţii sub control tensiunea arterială. Dar nu este totul atât de simplu încât să spui că de a doua zi nu mai bei sucuri şi asta chiar să se întâmple." a spus Keith Fargo, director ştiinţific al Asociaţiei anti Alzheimer. Deci pentru hidratare, cea mai bună soluţie rămâne apa şi o cantitate moderată de cafea neîndulcită.

Tag-uri: , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
24 iun