Când să îi dai copilului ALUNE pentru a evita ALERGIILE

De în Familie 5 ian 2017

Părinţii care se întreabă când anume să introducă în alimentaţia copilului produse ce conţin alune şi alte ingrediente similare, pentru a reduce riscul de apariţie a alergiilor, se pot baza pe noi indicaţii în acest sens oferite de National Institute of Allergy and Infectious Disease din Statele Unite.

Specialiştii arată părinţilor când ar trebui să introducă alunele în alimentaţia copilului, în funcţie de riscul pe care cel mic îl prezintă cu privire la apariţia unei alergii.

Studii recente arată că introducerea acestui ingredient în alimentaţia copilului cât mai devreme reduce riscul de apariţie a alergiilor. Cu toate acestea, specialiştii împart copiii în trei categorii: cu risc crescut, moderat şi scăzut de a dezvolta alergie la alune. Recomandările pentru introducerea alunelor în alimentaţie sunt după cum urmează:

Risc sporit:

Aceşti copii prezintă deja eczemă severă, au alergie la ouă şi cel mai probabil riscă să dezvolte şi alergie la alune. În cazul acestor copii se recomandă introducerea alunelor în alimentaţie începând cu vârsta de 4-6 luni, dacă au început deja să mănânce alimente solide. Ideal este ca micuţul să treacă pe la medic înainte de a face acest pas.

Risc moderat:

Aceşti copii nu prezintă eczemă severă, însă din moment ce aceasta nu este absentă în totalitate, părinţii ar trebui să introducă alunele în alimentaţie abia începând cu vârsta de 6 luni. Nu este neapărat necesară o vizită la medic în acest caz, potrivit specialiştilor de la National Institute of Allergy and Infectious Disease.

Risc scăzut:

Aceşti copii nu prezintă eczeme sau o alergie la ouă, iar recomandarea specialiştilor pentru părinţi este aceea de a introduce alunele în alimentaţia celor mici de la bun început, alături de alte alimente solide.

Atenţie! Este important de avut în vedere că alunele prezintă risc de sufocare pentru cei mici, astfel că nu trebuie oferite întregi copilului, ci mai degrabă într-o formă mai puţin periculoasă, cum ar fi untul de arahide, spun specialiştii. 

Tag-uri: , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Familie
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
21 apr