9 mituri false despre „meseria” de mamă

De în Familie 19 iul 2017

Orice mamă își dorește să fie perfectă, tocmai de aceea crede în mituri despre cum este mai bine să îți crești copiii. Nu este de mirare așadar că multe femei duc lipsă de încredere în forțele proprii.

După ce vei citi următoarele mituri demontate despre cum este normal să fii un părinte bun, vei putea decide singură dacă în viața reală poți o mamă bună.

1. Copilul unei mame bune nu plânge niciodată. - FALS - Copiii plâng din orice, printre care pentru că și-au scăpat suzeta, deoarece au uitat acasă păturica lor preferată, pentru că nu le place mâncarea și nu știu cum să zică asta.

2. O mamă bună se sacrifică pentru copilul ei. - FALS - O mamă bună are grijă în primul rând de ea, pentru a putea avea grijă de copil așa cum trebuie.

3. O mamă bună se poate bucura de orice moment. - FALS - Să fim serioși, să te trezești din două în două ore noaptea nu este nici o plăcere pentru nimeni.

4. Copilul unei mame bune nu se îmbolnăvește niciodată - FALS - Cel puțin până își formează sistemul imunitar, un copil va avea diverse boli ale copilăriei, indiferent ce ai face, în plus, unele afecțiuni sunt mai ușor de suportat de către copii decât de adulți, deci mai bine la face când e mic.

5. Mamele bune au copii cuminți și ascultători. - FALS - Copiii sunt curioși și vor vrea mereu să facă lucruri interzise, pentru a se convinge pe propia piele.

6. O mamă bună știe mereu ce vrea copilul ei. - FALS - Nu citești gândurile pentru a știi mereu ce vrea cel mic și dacă este încă în perioada în care nu vorbește îți va fi cu atât mai greu să știi ce vrea.

7. O mamă bună își iubește copiii indiferent ce ar face sau zice aceștia. - FALS - Dacă ai cheltuit o avere pe o canapea superbă, pentru ca a doua zi, copilul să o ia drept tablă pentru desen, atunci te vei enerva puțin, dar important este să nu faci nimic nesăbuit, indiferent ce îți trece prin minte, aceste lucruri nu te caracterizează.

8. Copiii unei mame bune sunt prietenoși. - FALS - Marea majoritate a copiilor sunt geloși și posesivi, dar în timp, pot învăța să fie sociabili.

9. Mamele bune au grijă ca totul să fie ca la carte. - FALS - Cu toții ne dorim ca lucrurile să iasă perfect și lumea să fie roz, cu atât mai mult în fața unor oaspeți, dar există amănunte pe care nu le poți controla oricât de mult te-ai strădui.

Tag-uri: , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Familie
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
24 iun