15 cele mai mari lucruri de pe Pământ

De în Lifestyle 31 aug 2017

Au fost vremuri când pe Pământ trăiau animale mult mai mari decât oamenii, adevărați giganți, dar chiar și azi natura ne poate surprinde.

Când vei citi acest articol te vei simți foatre mică.

1. Arborii sequoia

Acești copaci sunt cele mai mari lucruri vii de pe planetă, cel puțin în volum. Ei pot crește până la 84 m înălțime și 8 m diametru.

2. Amphicoelia

Amphicoelia este cel mai mare animal care a trăit vreodată pe Terra. Acest dinozaur erbivor a trăit acum 145-161 milioane de ani și putea atinge 58 metri lungime, iar o singură vertebră îi ajungea până la 2.5 metri.

3. Titanoboa

Titanoboa este o rudă foarte apropiată a șarpelui boa, doar că mult mai mare. El a trăit acum 58-61 milioane de ani și atingea până la 13 metri lungime. În ziua de astăzi, cel mai mare șarpe este considerat un piton care poate ajunge la 7.5 metri.

4. Jackfruit

Acesta este cel mai mare fruct din lume și ajunge până la 90 cm lungime și 50 cm diametru.

5. Argentavis

Argentavis a trăit acum aproximativ 5-8 milioane de ani și este cea mai mare pasăre din istorie. Anvergura aripilor ajungea până la 7 metri și mânca numai rozătoare.

6. Peștera Paradisului

Una dintre peșterile din Parcul Național Phong Nha-Kẻ Bàng, din Vietnam, a fost clasificată drept cea mai frumoasă peșteră din lume. Cea mai mare cameră are mai mult de 5 kilometri lungime, 200 metri înălțime și 150 metri adâncime.

7. Rafflesia

Rafflesia este cea mai mare floare depe Pământ și diametrul ie poate atinge 100 cm. Floarea mai este cunoscută și datorită mirosului de de carne putrezită.

8. Cerbul gigant

Elkul irlandez sau cerbul gigant a trăit acum 2 milioane de ani, dar când pădurile au început să se răspândească pe spații din ce în ce mai mari, a dispărut, din cauza coarnelor imense de peste 5 metri anvergură, care nu l-au mai lăsat să umble liber printre crengile dese.

9. Ciuperca uriașă

Armillaria ostoyae sau ciuperca uriașă este unul dintre cele mai mari organisme vii de pe Pământ. Ea acoperă 8.4 kilometri pătrați din Pădurea Națională Malheur din Oregon și cea mai mare parte din ea este ascunsă sub pământ.

10. Merostomes

Merostomele sunt cle mai mari amfibii cunoscute. Puteau crește până la 2.5 metri și au trăit acum 248-510 milioane de ani.

11. Marea Barieră de Corali

Marea Barieră de Corali este cea mai mare structură făcută de organisme vii și se află în Marea de Coral. Este lungă de 2300 de kilometri și ocupă o suprafață aproximativă de 344400 kilometri pătrați, dar deja este pe cale de dispariție.

12. Ursul gigant cu fața scurtă

Când această specie se ridica pe picioarele din spate, putea atinge 4.5 metri înălțime și avea gheare extrem de puternice. A fost unul dintre cele mai mari mamifere care a trăi în epoca de gheață și a dispărut acum 14000 de ani.

13. Gigantopithecus

Aceasta este cea mai mare maimuță din toate timpurile și a trăit acum aproximativ 1 milion de ani. Este foarte greu să se descopere ceva clar despre ea, pentru că sunt extrem de puțin rămășițe, dar cercetătorii cred că avea 4 metri înălțime, 550 kilograme și mânca mai mult bambus.

14. Quetzacoatl

Quetzacoatl a trăit acum mai bine de 66-68 milioane de ani și a fost cel mai mare pterosaur și animal zburător din istorie. Anvergura aripilor sale era de 12-15 metri și se hrănea cu vertebrate mici și hoituri.

15. Balena albastră

Balena albastră este cel mai mare animal în viață și cel mai mare care a existat vreodată. Ajunge până la 33 metri lungime și 150 tone greutate, iar până la sfârșitul anilor 1960 aproape toate specimenele fuseseră ucise și mai rămăseseră doar 5000. În ziua de astăzi, numărul lor a ajuns la 10000 și este o adevărată raritate să le vezi libere.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Lifestyle
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
20 iun