Vezi cum îți salvează o nouă tradiție sărbătorile

De în Dezvoltare personala 26 dec 2019

Tradițiile apreciate reprezintă o sursă de confort pentru toată lumea și te fac să te simți mândră că parte de așa o cultură spirituală, dar când spiritul sărbătorilor începe să fie din ce în ce mai diminuat în fiecare an, o nouă tradiție vă va aminti ție și celor dragi de ce vă strângeți de fapt la un loc.

Cercetătorii din Chicago au descoperit că familiile care au mai multe momente de sărbătorit împreună sunt mai fericite decât restul, dar tipul ritualurilor nu are nimic de-a face cu fericirea, așa că poți inventa orice, atâta timp cât îi ai alături de cei dragi. O nouă tradiție este utilă mai ales atunci când dinamica familiei s-a schimbat, cum ar fi cazul unui divorț, al unui deces sau dacă a intrat în familie un membru nou, venit de peste hotare.

Cultura este un motiv important de a porni o nouă tradiție și în acest sens se poate aduce la masă un preparat tradițional sau copiii pot face cunoștință cu ceva din copilăria ta, astfel încât toată familia să se gândească de unde a pornit și ce s-a schimbat peste ani. Astfel veți contribui la dezvoltarea armonioasă a celor mici, deoarece s-a demonstrat că stima de sine este strâns legată de valorile culturale. Noile tradiții le pot înlocui pe cele vechi, de care nu vă mai leagă nimic sau pot atrage atenția asupra unei noi părți a sărbătorilor.

O nouă tradiție poate porni de oriunde și poate fi vorba despre orice. De exemplu, poți încuraja creativitatea prin crearea de ornamente în familie sau ca să încurajezi generozitatea, poți găsi o organizație unde să faceți cu toții voluntariat. Oricare ar fi noul vostru obicei, asigură-te că veți fi dispuși să-l repetați câțiva ani la rând, pentru a se putea considera o tradiție în toată regula. Aceasta nu trebuie să fie considerată o povară, drept pentru care nu trebuie să se întindă prea mult ca timp și trebuie să fie relativ ușor de făcut de toată lumea.

Tag-uri: , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dezvoltare personala
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
25 noi