arnold

Ce alimente a exclus Arnold Schwarzenegger din meniul...

Citeste mai mult»
justin

Justin Timberlake a anunțat că suferă de boala Lyme

Citeste mai mult»
Hulk Hogan

Hulk Hogan a murit din cauza unui „infarct miocardic...

Citeste mai mult»
suc

Cât de mult îi afectează pe copii timpul petrecut în fața...

Citeste mai mult»
Michael Jackson

O șosetă a cântărețului Michael Jackson, considerată...

Citeste mai mult»
Katy și Justin

Justin Trudeau şi Katy Perry au fost văzuţi luând masa...

Citeste mai mult»
Andi Moisescu

Andi Moisescu, declarații rare despre tatăl său care l-a...

Citeste mai mult»
P. Diddy

Rapperul P. Diddy cere să fie eliberat contra unei...

Citeste mai mult»
Cheloo

Cheloo, prins de poliţişti după ce ar fi făcut scandal în...

Citeste mai mult»
lopez

Dieta minune care o ajută pe Jennifer Lopez să arate atât...

Citeste mai mult»
Beyonce

Donald Trump o acuză pe Beyoncé că a primit din partea...

Citeste mai mult»
Ozzy Osbourne

Fanii lui Ozzy Osbourne îi vor putea aduce un ultim...

Citeste mai mult»
Jennifer Lopez

Dana Budeanu, despre apariția lui Jennifer Lopez la...

Citeste mai mult»
helen

Helen Mirren, care a împlinit 80 de ani, spune că...

Citeste mai mult»
be

Produse farmaceutice fabricate în România, disponibile...

Citeste mai mult»
calc

Calculează-ți ușor greutatea ideală: folosește...

Citeste mai mult»
Hulk Hogan

Actorul și starul de wrestling Hulk Hogan a murit la...

Citeste mai mult»
adelina pestrițu

Adelina Pestrițu a rămas fără permis de conducere: „...

Citeste mai mult»
Mădălina Ghenea

Mădălina Ghenea, intervenție chirurgicală complicată la...

Citeste mai mult»
Jeff Daniels

Actorul Jeff Daniels, extrem de critic la adresa celui...

Citeste mai mult»
Venus Williams

Surpriză la Washington: Venus Williams a anunţat că este...

Citeste mai mult»
tripleti

Tripleți identici, un caz medical extrem de rar, născuți...

Citeste mai mult»
godzi

Artistul italian DJ Godzi a murit la 35 de ani, după o...

Citeste mai mult»
Ozzy Osbourne

Brian May, după decesul lui Ozzy Osbourne - Ultima sa...

Citeste mai mult»
george

O nouă fotografie cu Prince George a fost publicată cu...

Citeste mai mult»
oasis

Oasis transmite fanilor că sunt în siguranţă la...

Citeste mai mult»
rochii

Ținute chic pentru nunți de zi, de seară sau în aer liber

Citeste mai mult»
cuplu

Directorul general al unei companii americane din...

Citeste mai mult»
ada

Ada Galeș, diagnosticată cu o formă rară de cancer....

Citeste mai mult»
ellen degeneres

Ellen DeGeneres a dezvăluit adevăratul motiv pentru care...

Citeste mai mult»
cuplu

Patronul unei firme americane, surprins cu amanta la un...

Citeste mai mult»
Stephen Colbert

CBS anulează emisiunea ''The Late Show with Stephen...

Citeste mai mult»
Mihaela Radulescu

Mihaela Rădulescu, mesaj după moartea lui Felix...

Citeste mai mult»
Oana Sîrbu

Secretul sănătății Oanei Sîrbu, la 57 de ani: „Ceaiul de...

Citeste mai mult»
Felix Baumgartner

Primul om care a sărit din stratosferă, Felix...

Citeste mai mult»
Regina Camilla

Regina Camilla marchează împlinirea vârstei de 78 de ani...

Citeste mai mult»
Miley Cyrus

Miley Cyrus nu mai pleacă în turnee din cauza 'lipsei...

Citeste mai mult»
Albert NBN

Trapperul Albert NBN, care a înjurat România pe scena...

Citeste mai mult»
Labubu

Nebunia păpuşilor Labubu. Firma chineză care le produce...

Citeste mai mult»
Thierry

Prezentatorul de televiziune și producătorul Thierry...

Citeste mai mult»

Vara nu-i ca iarna !

Obisnuiam vara trecuta sa mergem uneori duminica in vestitul centru istoric al minunatei noastre capitale, gest ce se incadra perfect in trendul anotimpului, dar sincer nu am gasit in drumurile noastre niciun restaurant sau hai sa-i zicem bistro care sa ne impresioneze ochiul sau papilele gustative. Poate vestitul Caru cu bere pe care l-am frecventat in cateva randuri si care sigur ne impresioneaza prin maretia sa de fiecare data.

Acum vreo 2 saptamani, ne-am hotarat sa ne reluam obiceiul, de data aceasta inca in plina zi friguroasa de iarna, si ne-am facut o rezervare pentru masa de duminica seara la restaurantul La Bonne Bouche.

Mediatizat puternic si situat in inima targului, ca doar asa a devenit acum centrul istoric, si nu-i rau deloc, acest  bistro cu aere de restaurant ne-a surprins de la intrare prin atmosfera sa.

 Si pentru ca nu suntem fumatori ne-am permis sa cerem sa stam undeva mai retras nu de alta dar localul era aproape gol si nici nu prea erau placute de rezervari pe mese. Un ospatar s-a desprins din gasca de vreo 5 salariati care tocmai intretineau o placuta conversatie in fata bucatariei, si ne-a aratat drumul spre terasa acoperita a restaurantului.   

Asa ca ne-am asezat frumos la o masa cu 4 locuri, perfect pentru a sta lejer si a savura din priviri strada care incepea sa se populeze. Hainele le-am  pus atarnate pe spatarul scaunului pentru ca nu am observat niciun cuier in zona si am inceput sa ne acomodam cu greu cu imaginea strazii prin plasticele ce  tin loc de ferestre la terasa, frig, si un curent ingrozitor la picioare, noroc ca eram la o masa de 4 persoane asa ca ne-am mutat pe scaunele mai departate de mult ravnita priveliste.
    
Am comandat din meniul frantuzit 2 specialitati: cocos cu sos de vin si pui a la Dijonaise si pentru ca in meniu scria ca toate vinurile se vand si la pahar m-am gandit ca ar merge la o asa specialitate si un paharel de vin bun. Numai ca ospatarul a venit la masa la nimereala cu sticla de vin  pe care o avea desfacuta , nu de alta dar sa nu faca o paguba prea mare in punga patronului, si mi-a  “recomandat “ un merlot Prince Mircea ca doar  nu vroiam vreun burgund la coque-au-ven?! 

Din pacate este neplacut sa vezi cum retete clasice nu se respecta, iar  toata aceasta reclama cu vinuri deschise si vandute la pahar este doar un mare fas. Am primit 3 felii de unt la 2 persoane, apoi cand ne-a adus comanda ospatarul a luat farfuriile si cutitele de unt si a lasat untul pe masa. De ce oare? ne-am intrebat.

Dupa ce ne-am incercat norocul cu specialitatile bistroului am zis sa trecem si la deserturi si am comandat o tarta cu lamaie si un moelleux au chocolat, ambele gustoase. Ca vorba ceea : desertul salveaza masa. 

In asteptarea notei am privit inca o data decorul de bistro, dar sigur nu de  bistro frantuzesc: ghivece si vaze goale pe terasa, colivii cu flori de plastic in ferestre si improvizatii de lampi la bar…  Undeva in spate rafturi cu carti vechi, model pe care l-am mai vazut in vreo 2-3 baruri din centrul istoric si de fiecare data m-am minunat de cat de insetati de literatura trebuie sa fie clientii?! Cert este ca am primit si nota de plata  tot intr-o carte veche si am fost placut impresionata cand ospatarul a venit cu Pos-ul la masa sa achitam cu cardul .

 M-am ridicat intreband unde este o toaleta, nu de alta dar nici pe usile din interiorul ei nu se stia care si cum, adica nu exista nici o indicatie sau semn, dar am fost placut urmarita de muzica dj-ului, chiar daca boxa toaletei in care am patruns era cam sparta, urma  sa ma delectez la iesire cu crema de maini care se presupune a fi fost intr-un vas mic lipit pe-o etajera numai ca nici vorba de crema, doar eticheta ne amintea de ea. 

Am apreciat dj-ul si s-ar parea ca  pune muzica perfecta pentru tinerii indragostiti care- si savurau cafeaua la masa de langa noi sau pentru  domnisoarele  ratacite la un ceai pe canapeaua de langa rafturile intesate de carti. Un tub de canalizare in mijlocul terasei era taiat iar ploaia ii tinea isonul dj-ului prin picaturile ei ritmice pe copertina terasei, intr-un cuvant cooool…

Intr-un sfarsit ne am ridicat sa plecam, aproape lovindu-ne la intrare de ospatarul care  fugea  cu telefonul la ureche pe usa principala, poate sa il duca colegilor de afara care tocmai iesisera la o tigara in fata restaurantului, sau poate ca avea o rezervare importanta de anuntat. Cert este insa ca pentru  un bistro arata destul de  rece si impersonal iar in acest caz 100 lei de persoana la nota de plata e prea mult, dar sunt convinsa  ca vara  atmosfera e mult mai primitoare iar terasa in mod sigur mult mai reusita…

       Asa suna tema mea acum vreo 4-5 luni, si n-am publicat-o pana acum, am stiut eu de ce? In mod sigur ma asteptam sa o revizuiesc la o noua vizita de aceasta data vara . Intre timp am auzit comentarii de tot felul, cert este ca am trecut de curand de cateva ori prin zona, la ore aglomerate de sfarsit de saptamana, si am lasat pe o alta data o a doua vizita in acest local …

Note de 1- 5
Atmosfera :   2
Calitate  : 2
Pret :  3

Recomandare: 2

Tag-uri: ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 2

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

M (02.10.2011, 14:00)
Nu m-as mai intoarce la acest restaurant nici daca mi-ar da totul pe gratis..... service de nota 2 !
Răspunde-i
morena (01.06.2011, 22:21)
Buna seara tuturor,
Mda...din pacate nici mie nu mi-a placut in mod deosebit acest bistro...nu stiu cum e iarna sau primavara, dar vara, singurul lui avantaj este ca da, se afla in inima targului, iar terasa si usile deschise "dau" foarte bine...in rest...nimic deosebit, iar preturile foarte mari....ma rog, seamana cu acele restaurante din centrul capitalelor europene, unde nu mananci nici bine, nici rau, dar unde platesti locatia :)...
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Unde mergem la restaurant?
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
02 aug