chloe

Chloe Malle o înlocuiește pe Anna Wintour la conducerea...

Citeste mai mult»
cardi b

Cântăreața rap Cardi B, achitată în procesul în care era...

Citeste mai mult»
Regina Camilla

Regina Camilla a avut prima sa apariție publică după ce a...

Citeste mai mult»
Laurent Freixe

Nestle și-a concediat directorul general din cauza unei...

Citeste mai mult»
Dwayne Johnson

Dwayne Johnson sparge tiparele Hollywoodului într-un film...

Citeste mai mult»
Gérard Depardieu

Actorul Gérard Depardieu trimis în faţa curţii penale...

Citeste mai mult»
jude

Jude Law spune la Mostra că nu i-a fost frică să se...

Citeste mai mult»
Julia Roberts

Julia Roberts a spus, în apărarea noului film cu temă...

Citeste mai mult»
Regina Camilla

Regina Camilla a repins în trecut un atacator într-un...

Citeste mai mult»
Ariana Grande

Ariana Grande anunță un nou turneu, cu spectacole...

Citeste mai mult»
Enrique Iglesias

Enrique Iglesias și Anna Kournikova așteaptă al patrulea...

Citeste mai mult»
 Kim Kardashian

Kim Kardashian se pronunță împotriva politicilor privind...

Citeste mai mult»
Harry

Prințul Harry va sosi în Regatul Unit pe 8 septembrie,...

Citeste mai mult»
George Clooney

Festivalul de la Veneția 2025: George Clooney și-a anulat...

Citeste mai mult»
gina

Cum a slăbit Gina Pistol opt kilograme. Partenera lui...

Citeste mai mult»
Denzel Washington

Denzel Washington spune că nu mai urmăreşte filme: „Nu...

Citeste mai mult»
Bruce Willis

Soţia lui Bruce Willis spune că actorul se bucură de o...

Citeste mai mult»
formula 1 herbalife

Formula 1 Herbalife – Shake-ul Nutritiv cu Arome Delicioase

Citeste mai mult»
sting

Sting este dat în judecată de foştii colegi din trupa The...

Citeste mai mult»
kelce

Taylor Swift şi Travis Kelce s-au logodit

Citeste mai mult»
jen

Actriţa Jennifer Lawrence va fi premiată pentru întreaga...

Citeste mai mult»
felix

Noi detalii în cazul morții lui Felix Baumgartner....

Citeste mai mult»
Helen Mirren

Actrița Helen Mirren, tranșantă la 80 de ani. „Urăsc...

Citeste mai mult»
roger

Legendarul Roger Federer este miliardar, conform Forbes....

Citeste mai mult»
emily

Tragedie la filmările din Veneţia pentru serialul "Emily...

Citeste mai mult»
Mihai Călin și soția sa

Mihai Călin, despre căsnicia sa de 22 de ani: „Viața te...

Citeste mai mult»
serena

Serena Williams dezvăluie cum a slăbit. "Pur şi simplu nu...

Citeste mai mult»
jackpot

Mega jackpot de 250 de milioane de euro, câştigat în...

Citeste mai mult»
ian

Gheorghe Hagi a devenit bunic. Ianis şi soţia sa Elena...

Citeste mai mult»
Nadeen Ayoub

Ea e tânăra care va reprezenta Palestina la Miss...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

„Regina ketaminei” va pleda vinovată în cazul morții...

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Prinţul şi prinţesa de Wales se vor muta într-o casă nouă...

Citeste mai mult»
Shakira

Shakira anulează un concert din septembrie în Republica...

Citeste mai mult»
Marius Borg Hoiby

Fiul cel mare al prințesei moștenitoare a Norvegiei,...

Citeste mai mult»
ochi

Obiceiul aparent inofensiv care poate afecta grav vederea

Citeste mai mult»
Priscilla Presley

Foştii parteneri de afaceri ai Priscillei Presley au...

Citeste mai mult»
Melania Trump

Melania Trump ameninţă că îl va da în judecată pe Hunter...

Citeste mai mult»
Freddie Mercury

Fiica „secretă” a lui Freddie Mercury vorbește pentru...

Citeste mai mult»
felix

Felix Baumgartner avea o asigurare de 500 de milioane de...

Citeste mai mult»
Daniel Day-Lewis

Daniel Day-Lewis revine pe ecrane pentru a juca în filmul...

Citeste mai mult»

Trendy, saveur et bon ton - reteta lui Nicolai

Intr-o dupa amiaza  nu prea geroasa de iarna ne-am  hotarat sa mergem sa il vizitam pe Nicolai Tand. Si unde poti vizita un mare bucatar mai bine decat in propria "cantina".

Asa ca am sunat am rezervat si ne-am prezentat  La Cantine de Nicolai. Simplu precum si numele si conceptul...si simplu de ajuns, foarte central, desi pe o straduta retrasa din marele  bulevard principal al Micului nostru Paris.

Un concept plin de acuratete, integrat perfect intr-un decor neutru nu numai prin numele ales de cantina ci si prin coloristica localului.  Modern, accesorizat  cu piele maron inchis, luminat difuz, dar colorat perfect de posterele reprezentate ale popartului, asa poate fi descris succinct interiorul cantinei lui Nicolai.

Si pentru ca  e important in curentul francez  un restaurant neutru decorat in care sa se remarce originalitatea bucatarului, Nicolai nu a facut economie  de fantezie, desi meniul il vezi in putine pagini, asa cum ii sade bine unui restaurant care se respecta.

Astfel pe langa decorul care  te transpune in tara care l-a ajutat pe Niculai sa se inspire in cariera sa, meniul  prezinta preparate  franztuzite iar Nicolai  incearca maximul posibil in a reda preparate originare  chiar si prin importul de ingrediente necesare, pentru ca nu  e  usor in Romania sa reproduci meniuri straine cu marfa de pe piata interna  si ai nevoie de multa fantezie din partea bucatarului ca sa  faci corect acest lucru.

In zilele noastre, in necunostinta de cauza, diversi asa zisi gurmanzi, falosi de escapadele lor asa zise culinare prin bistrouri nestiute de nimeni, din strainezia, vin si isi spun parerea pe bloguri,  asa zise culinare, despre cat de originar este un meniu strain. Dar sa lasam filozofiile si sa trecem la degustarea preparatelor pregatite de Nicolai, ca doar pentru asta ne-am dus la restaurant.

Asa ca am comandat specialitatea casei la gustare si anume: Foie gras cu  dulceata de smochine, excelent!, apoi Saint Jacques  cu piure cu trufe si Osso Bucco cu gnocchi cu masline ambele delicioase si insotite de un pahar de vin bine recomandat. Si pentru ca deliciul nostru gastronomic sa nu se termine atat de repede am luat si 2 deserturi speciale: Creme brûlée si Mille feuilles au fruits rouges.

E placut atunci cand patronul  da importanta cuvenita clientului dornic sa-i cunoasca "filozofia gastronomica", cand are timpul necesar pentru a-i recomanda specialitatea casei si  tot ce e proaspat in meniu. Astfel  simti ca proprietarul are grija de tine si iti ia de pe cap o problema majora, si anume: ce trebuie sa comanzi, te ajuta sa comanzi si culmea iti si place  "ce-ai comandat". 

Si uite asa incepem sa avem norocul si in Romania ca in restaurantele  mici patronul sa fie prezent,  activ ca chef  bucatar , iar  Nicolai exceleaza, fiind   acela care iti da sentimentul ca iti ofera un meniu frantuzesc cu o atingere personala perfecta.

Chiar daca  "Cantina" are parte  de ospatari fara personalitate, care nu ne -au aratat ca sunt mandri sa lucreze intr-un restaurant atat de deosebit, "trendy, saveur et  bon ton" este reteta lui Nicolai si e placut cand esti in "casa lui" si  pe mainile unui profesionist care stie sigur sa te faca sa te simti bine.

Note de 1- 5
Atmosfera:3
Calitate:4
Pret:3

Recomandare 4

Tag-uri: , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Unde mergem la restaurant?
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
04 sep