Russell Brand

Russell Brand a pledat nevinovat la acuzațiile de viol și...

Citeste mai mult»
Mako a Japoniei

Fosta prințesă Mako a Japoniei a născut primul său copil

Citeste mai mult»
vancea

Cum se menține în formă Roxana Vancea. Fosta asistentă TV...

Citeste mai mult»
Angelina Jolie si Brad Pitt

Brad Pitt, prima reacție după încheierea divorțului de...

Citeste mai mult»
Maria

Maria Grazia Chiuri a demisionat din funcția de director...

Citeste mai mult»
maicu

O sesiune de beatboxing a unor călugăriţe braziliene la o...

Citeste mai mult»
cuplu

Mituri despre dragoste care pot distruge o căsnicie

Citeste mai mult»
cancer

Medicii au descoperit o posibilă cauză a creșterii...

Citeste mai mult»
giulia

Giulia a ajuns de urgență la spital după ce a mâncat...

Citeste mai mult»
Ilona Brezoianu

Ilona Brezoianu este însărcinată: „Suntem mega fericiți!”

Citeste mai mult»
borcea

Pe ce cheltuie Cristi Borcea 500.000 de euro lunar: „E...

Citeste mai mult»
Jlo

Cântăreaţa americană Jennifer Lopez a anunţat o nouă...

Citeste mai mult»
Emmanuel Macron

Un moment de complicitate sau o lovitură în față: Imagini...

Citeste mai mult»
boris

Fostul premier britanic Boris Johnson şi soţia sa au...

Citeste mai mult»
Emma Răducanu

Emma Răducanu şi-a învins fobia de ace pentru a scăpa de...

Citeste mai mult»
Brad Pitt

Brad Pitt i-a impresionat pe câțiva piloți celebri cu...

Citeste mai mult»
 Dave Shapiro

Producătorul muzical Dave Shapiro a murit într-un...

Citeste mai mult»
TikTok

O deputată îi îndeamnă pe organizatorii festivalulului să...

Citeste mai mult»
 Kim Kardashian

Procurorii francezi cer pedepse aspre în cazul jafului...

Citeste mai mult»
jj

Câștigătorul Eurovision 2025 vrea excluderea Israelului...

Citeste mai mult»
dav

O comedie cu Davika Hoorne, vedetă thailandeză, a...

Citeste mai mult»
Jennifer Lopez

Jennifer Lopez, dată în judecată pentru că a publicat pe...

Citeste mai mult»
Chris Brown

Cântărețul american Chris Brown, eliberat pe cauțiune de...

Citeste mai mult»
Kevin Costner

Motivul pentru care actorul Kevin Costner vine în România

Citeste mai mult»
oana roman

Oana Roman, mărturisiri sfâșietoare: „Am ieșit dintr-o...

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Meghan Markle publică fotografii nemaivăzute cu Prinţul...

Citeste mai mult»
Pedro Pascal

Pedro Pascal spune că poveștile și exprimarea opiniilor...

Citeste mai mult»
Denzel Washington

Denzel Washington a primit un Palme d'Or la Cannes pentru...

Citeste mai mult»
TikTok

TikTok lansează o funcţie de meditaţie, pentru a combate...

Citeste mai mult»
Elton John

Elton John denunţă planul „criminal” al guvernului...

Citeste mai mult»
jador

Jador, cercetat penal pentru conducerea unui vehicul sub...

Citeste mai mult»
sebastian stan

Sebastian Stan îndeamnă românii să voteze: "Nu va fi...

Citeste mai mult»
rihanna

Rihanna dezvăluie noul său single pentru filmul „Smurfs”,...

Citeste mai mult»
Tom Cruise

Tom Cruise reproşează şcolilor de film faptul că nu...

Citeste mai mult»
Jamie Lee Curtis

Jamie Lee Curtis a dezvăluit că şi-a făcut operaţie...

Citeste mai mult»
Andreea Raicu

Andreea Raicu cere dreptate pentru o tânără violată acum...

Citeste mai mult»
Cassie Ventura

Cassie Ventura, fosta prietenă a lui Sean 'Diddy' Combs,...

Citeste mai mult»
jul

Juliette Binoche îi aduce un omagiu fotojurnalistei...

Citeste mai mult»
 Gérard Depardieu

Gerard Depardieu, condamnat la 18 luni de închisoare cu...

Citeste mai mult»
 Kim Kardashian

Kim Kardashian, în lacrimi la tribunal, la procesul...

Citeste mai mult»

Trendy, saveur et bon ton - reteta lui Nicolai

Intr-o dupa amiaza  nu prea geroasa de iarna ne-am  hotarat sa mergem sa il vizitam pe Nicolai Tand. Si unde poti vizita un mare bucatar mai bine decat in propria "cantina".

Asa ca am sunat am rezervat si ne-am prezentat  La Cantine de Nicolai. Simplu precum si numele si conceptul...si simplu de ajuns, foarte central, desi pe o straduta retrasa din marele  bulevard principal al Micului nostru Paris.

Un concept plin de acuratete, integrat perfect intr-un decor neutru nu numai prin numele ales de cantina ci si prin coloristica localului.  Modern, accesorizat  cu piele maron inchis, luminat difuz, dar colorat perfect de posterele reprezentate ale popartului, asa poate fi descris succinct interiorul cantinei lui Nicolai.

Si pentru ca  e important in curentul francez  un restaurant neutru decorat in care sa se remarce originalitatea bucatarului, Nicolai nu a facut economie  de fantezie, desi meniul il vezi in putine pagini, asa cum ii sade bine unui restaurant care se respecta.

Astfel pe langa decorul care  te transpune in tara care l-a ajutat pe Niculai sa se inspire in cariera sa, meniul  prezinta preparate  franztuzite iar Nicolai  incearca maximul posibil in a reda preparate originare  chiar si prin importul de ingrediente necesare, pentru ca nu  e  usor in Romania sa reproduci meniuri straine cu marfa de pe piata interna  si ai nevoie de multa fantezie din partea bucatarului ca sa  faci corect acest lucru.

In zilele noastre, in necunostinta de cauza, diversi asa zisi gurmanzi, falosi de escapadele lor asa zise culinare prin bistrouri nestiute de nimeni, din strainezia, vin si isi spun parerea pe bloguri,  asa zise culinare, despre cat de originar este un meniu strain. Dar sa lasam filozofiile si sa trecem la degustarea preparatelor pregatite de Nicolai, ca doar pentru asta ne-am dus la restaurant.

Asa ca am comandat specialitatea casei la gustare si anume: Foie gras cu  dulceata de smochine, excelent!, apoi Saint Jacques  cu piure cu trufe si Osso Bucco cu gnocchi cu masline ambele delicioase si insotite de un pahar de vin bine recomandat. Si pentru ca deliciul nostru gastronomic sa nu se termine atat de repede am luat si 2 deserturi speciale: Creme brûlée si Mille feuilles au fruits rouges.

E placut atunci cand patronul  da importanta cuvenita clientului dornic sa-i cunoasca "filozofia gastronomica", cand are timpul necesar pentru a-i recomanda specialitatea casei si  tot ce e proaspat in meniu. Astfel  simti ca proprietarul are grija de tine si iti ia de pe cap o problema majora, si anume: ce trebuie sa comanzi, te ajuta sa comanzi si culmea iti si place  "ce-ai comandat". 

Si uite asa incepem sa avem norocul si in Romania ca in restaurantele  mici patronul sa fie prezent,  activ ca chef  bucatar , iar  Nicolai exceleaza, fiind   acela care iti da sentimentul ca iti ofera un meniu frantuzesc cu o atingere personala perfecta.

Chiar daca  "Cantina" are parte  de ospatari fara personalitate, care nu ne -au aratat ca sunt mandri sa lucreze intr-un restaurant atat de deosebit, "trendy, saveur et  bon ton" este reteta lui Nicolai si e placut cand esti in "casa lui" si  pe mainile unui profesionist care stie sigur sa te faca sa te simti bine.

Note de 1- 5
Atmosfera:3
Calitate:4
Pret:3

Recomandare 4

Tag-uri: , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Unde mergem la restaurant?
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
02 iun