Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish, Nicki Minaj, Stevie Wonder, REM şi alţi...

Citeste mai mult»
canabis

Canabisul în scop recreaţional, legalizat în Germania, în...

Citeste mai mult»
scortisoara

Metoda cu scorţişoară care te ajută să slăbeşti mai repede

Citeste mai mult»
Dan Bittman

De ce preferă Dan Bittman transportul în comun față de...

Citeste mai mult»
ibacka

Andreea Ibacka, adevărul despre silueta ei. Cum se...

Citeste mai mult»
fasting

Legătura dintre „fasting“ și anxietate. Ce au descoperit...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Problemele de sănătate, scandalurile şi neînţelegerile...

Citeste mai mult»

Tu cum servesti? Cu orgasm sau...fara?

De în Tu si El. 1 iul 2008

La sex ma refeream. Unele femei reusesc inca de la inceputul vietii lor sexuale sa se “simta” bine, sa isi descarce toata aceasta energie sexuala ce se acumuleaza in trupul lor, fie ca vor sau nu. Altele...nu ajung toata viata sa aiba un orgasm, nu stiu ce e ala si nici ce pot face pentru a avea unul. Desigur, ideal e sa reuseasca ambii parteneri sa ajunga acolo in acelasi timp. Dar oare cator cupluri li se intampla asta?!

Sexul este o componenta destul de importanta a relatiei. Chiar daca partenerii sunt la inceput si nu neaparat foarte tineri, tot au nevoie si de acest fel de comunicare. Si nu e indeajuns ca doar unul sa vorbeasca. Ca in orice relatie e nevoie de doi. Atata doar ca in timp ce fac dragoste pot vorbi si amandoi deodata. Asta ar fi una dintre diferente dintre cele doua tipuri de comunicare: cea verbala si cea sexuala.

In cazul unui cuplu de adolescenti, care nu prea stiu ei bine ce si cum, probabil ca nici nu se pune problema de a avea orgasm. Daca se intampla si asta, cu atat mai bine. Dar in multe cazuri e destul de greu sa se ajunga aici de la un simplu contact sexual, de la prima intalnire de acest gen. Se pare ca e nevoie ca partenerii sa se cunoasca ceva mai bine, sa stie fiecare ce ii place celuilalt, cum sa il faca sa se simta bine. La inceputul vietii sexuale asta mai greu de realizat. Ei sunt in faza de experimentat ce au citit, invatat, vazut prin carti sau filme. Pana sa coordoneze teoria cu practica e nevoie de putina rabdare, incredere si, de ce nu, exercitiu.

Desi blamata si poate chiar interzisa, masturbarea are si ea rolul ei in viitorul vietii sexuale. Cum sa stii ce te face sa te simti bine daca nu iti cunosti trupul? Daca nu ai experimentat tu insati? Unele persoane resping cu totul aceasta idee. Altele o folosesc ca alternativa, pe timp de vreme rea. Si intr-o varianta si in cealalta, poti descoperi ca pe acolo pe unde te gadilai cand erai mica, sau chiar si acum poate, tot prin acele zone ale corpului, daca cineva te atinge sau te mangaie intr-un anume fel simti cu totul altceva, mult mai placut si mai intens. Si chiar daca asta poate parea un amanunt banal, e totusi bun de luat in seama. Poate fi calea spre a te simti bine cu tine si cu partenerul tau, in timp ce faceti dragoste. Si, de ce nu, de a avea un orgasm.

S-au facut multe studii pe tema acestui subiect. Unele atesta ca marea majoritate a femeilor ajung sa aiba un orgasm dupa ani buni de viata sexuala, cumva dupa ce s-au maturizat suficient de mult in acest sens. Desi e posibil sa iti iubesti partenerul, sa te simti bine cu el in timp ce faceti dragoste, este la fel de posibil ca el sa ajunga in acel punct iar tu sa nici nu stii despre ce e vorba, ce s-a intamplat de fapt. Si sa continui aceasta viata fara sa stii ca se poate si altfel.

Sunt unele femei care simt ca nu au ajuns inca acolo, dar ca se poate. Si atunci asteapta, sau incearca iar si iar, cu acelasi partener sau cu altul, pana ce reusesc. Depinde de vointa si determinarea fiecareia de a ajunge sa se simta implinita din punct de vedere sexual.

Da, sunt mai multe tipuri de orgasm. Asa cum sunt si orgasme multiple. Parca va si vad pe cele care ati reusit sa experimentati asta cum zambiti larg, satisfacute, acum cand cititi randurile mele! Pentru ca stiti ca se poate. Si ca va e tare bine.

Oare ce le opreste pe celelate femei, care nu pot avea orgasm?! Sa fie vorba de pudoare? De limitari stabilite prin educati, de familie, religie sau societate? De ele insele, de teama de a se simti cu adevarat bine?

Se zice ca de fapt nu exista femeie frigida. Acesta ar fi un concept inventat de barbati, pentru a-si scuza egocentrismul si lipsa de atentie si implicare in relatia sexuala cu o femeie. Fie ca ideea a fost unei feministe sau nu, cert e ca sunt multe femei care au crezut toata viata ca ele sunt frigide pana cand li s-a intamplat sa aiba un orgasm. Si atunci viata lor s-a schimbat, a capatat culoare, au invatat ca exista si alt fel de a zambi si a fi fericite.

Din pacate nu exista o reteta concreta pentru a atinge un orgasm. Exista tehnici, exercitii, sau tot felul de sfaturi si indrumari date de sexologi sau specialisti in domeniu. Unele dau rod, altele nu. Cred ca fiecare femeie are “reteta” ei. Atata doar ca e nevoie sa isi cunoasca trupul, sa stie ce anume ii poate induce acea stare de euforie, de placere, in urma careia are impresia ca toata lumea e a ei. Cu partener sau fara.
Tag-uri:
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 5

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

ellasexy (22.11.2013, 11:49)
in timp ce unele nu au orgasm, unele se bucura de orgasmul muultiplu. accesati link-ul de mai jos (recomand cu sonor) si numarati cate orgasmuri are fata (e filmare cu camera ascunsa, deci nu e ceva regizat):
http://www.cliphunter.com/w/1863190
Răspunde-i
(03.07.2008, 16:43)
Da, winter07, am auzit, fara sa vreau, o discutie, intre barbati, iar unul spunea ceva de genul "...pentru dastea, sex oral etc, ma duc cu alta, pt. ca imi respect sotia. Nu imi bat joc de ea, ea e cuminte, ce dracu, e mama copiilor mei!"
Eu ma intreb altceva, si anume, daca barbatii au aflat ca, de fapt, preludiul este cel mai important pentru femei si poate doar asa sa ajunga si ele la un "sfirsit" satisfacator.
Răspunde-i
winter07 (02.07.2008, 23:44)
dar ce parere aveti de mentalitatea unchisa a barbatilor?...romani in general? vai daca sotia mea cumva...sex oral...a e curva...dar de fapt le place si merg sa gaseasca in alte parti, devreme ce sotia lui este poate cea mai indicata, curata, suava, dornica pentru ca are si sentimente...nu spun ca ar trebui sa le lase pe prostituate fara paine dar...parerea mea este ca toate orgasmele totale pe care orice femeie are dreptul sa le aibe...de la mama natura acest drept...nu le poate avea din cauza sotului, partenerului de viata, prietenului, deh mai este mult pana la emanciparea lui...
Răspunde-i
cristina abrudan (01.07.2008, 14:52)
ai perfecta dreptate ca nu sunt femei frigide, eu inainte de casatorie asa am crezut ca sunt, de ce? pentru ca am refuzat tot felul de relatii , de teama, si m reusit sa ma abtin la toate atractiile fizice care interveneau, dar am avut norocul sa am un sot rabdator si tandru care a reusit sa ma transforme intro femeie pasionala pentru ca ne-am iubit si am comunicat tot timpul, cum vrei,cum iti place,asa e bine,dar asa, uite aici imi place sa ma mangii,etc, nu am avut nici o retinere, indiferent ce am incercat si am explorat. e minunat sa poti sa te simti bine cind faci dragoste sau sex ce vreti voi.
Răspunde-i
(01.07.2008, 14:44)
La Bebe Mihaescu, am auzit, ca, intr-adevar, nu exista femei frigide, ci doar, barbati nepriceputi.
Educatia, dar si religia cred eu, ca duc catre un astfel de "handicap". Oricum, subiectul, consider ca este HOT. Nu stiu cite doamne vor putea sa vorbeasca despre asta pe sleau.
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Tu si El.
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
18 apr