Trucul perfect pentru îmbunătățirea memoriei

De în Dezvoltare personala 16 apr 2019

Memoria este unul dintre acele lucruri pe care toată lumea vrea să și le îmbunătățească, mai ales ținând cont că odată cu trecerea anilor aceasta se înrăutățește.

Dacă încerci să înveți ceva, una dintre cele mai bune metode care să te ajute să ții minte este de fapt să predai acel lucru altcuiva. De asemenea te va ajuta doar să spui altcuiva ce vrei de fapt tu să reții, fără intenția de a preda efectiv acele lucruri. Poți face acest lucru și cu animalul tău de companie sau chiar un animal de pluș, deoarece ideea principală este să îți organizezi gândurile.

Într-un studiu recent, participanților li s-a cerut să expună o lecție cu sau fără notițe în fața lor și o săptămână mai târziu aceștia s-au întors la locația studiului ca să dea un test surpriză. S-a dovedit cu această ocazie că cei care au predat lecția cu propriile cuvinte au avut de fapt rezultate mai bune decât cei care o predaseră după notițe. Concluzia este că a vorbi despre ceva te ajută să reții mai ușor, iar dacă transpui ceva în cuvinte proprii înțelegi mai bine, cu atât mai mult cu cât ideile tale le redai și altora.

Să spui cuiva ce vrei să înveți nu înseamnă neapărat să stai în fața unei clase întregi să susții o prelegere ci poți explica acel lucru unei prietene, chiar la ea acasă ori într-un bar sau partenerului tău, la cină. Scopul este să explici ceva cu propriile cuvinte, astfel încât altcineva să înțeleagă la ce te referi.

Un alt truc de a reține ceva pe termn lung este ca după ce ai terminat de învățat să stai pe întuneric câteva minute și să-ți lași creierul să se relaxeze. În acest caz, cercetările arată că retenția de informație este cu 10 până la 30 de procente mai bună, pentru că astfel permiți creierului să asimileze toate informațiile.

Tag-uri: , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dezvoltare personala
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
21 aug