Aceste 14 atribute fizice îţi trădează IQ-ul

De în Dezvoltare personala 12 apr 2019

Toată lumea a auzit de stereotipul conform căruia oamenii care poartă ochelari sunt mai deștepți și conform unui studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea din Edinburgh, există ceva adevăr în această credință.

Conform științei, multe dintre atributele fizice influențează IQ-ul cuiva, printre care următoarele:

1. Înălțimea

Conform unei teorii larg răspândite, oamenii înalți au un statut social mai bun, deci obțin mai multe oportunități de a fi lideri, ceea ce le dă acces la mai multe informații, iar înălțimea, statutul social și o parte din informații se transmit mai departe copiilor. Oamenii înalți au tendința de a avea locuri de muncă mai bune, ceea ce permite copiilor acestora să aibă acces la o educație mai bună.

2. Sânii mari

Potrivit unui studiu recent, femeile cu bustul mare sunt mai inteligente, iar cele cu o dimensiune medie au de asemenea, un IQ mai mare decât al celor cu sânii mici.

3. Ochi albaștri

Multe genii au avut ochi albaștri, printre care Stephen Hawking și Marie Curie, iar faptul că ochii au mai puțin pigment maro permite luminii să penetreze mai adânc, dar acesta poate fi și un motiv al sensibilității la lumină.

4. Un cap mare

Deși există dezbateri despre cât de mult influențează inteligența mărimea creierului, un cap mare chiar te poate face mai deșteaptă, deoarece densitatea scăzută a neuronilor ajută creierul să funcționeze mai bine.

5. Frunte lată

Potrivit metodei chinezești de a citi fețele, oamenii cu fruntea lată termină mult mai repede orice sarcină li se dă și nu au nevoie de prea multe explicații pentru a înțelege ceva.

6. Urechi asimetrice

Persoanele care au un lob al urechii mai mic sau mai mare decât celălalt sunt lideri mai buni, deoarece nu se concentrează pe interesul propriu. Reacția oamenilor la acest lucru îi face să fie mai stabili în viață.

7. Buze subțiri

Cercetătorii cred că buzele subțiri și cu o tentă de zâmbet ajută posesorii, iar buzele cărnoase și triste sunt un semn al intelectului slab dotat.

8. Bărbie ascuțită

Oamenii analizează fața cuiva când încearcă să-și dea seama cât de inteligentă este persoana respectivă și unul dintre semne este bărbia ascuțită, care sugerează că cineva este inteligent.

9. Păr pe corp

S-a descoperit că bărbații cu păr mai gros și mai des pe corp sunt mai deștepți decât restul și un exemplu bun este că în America, jumătate dintre medici au păr pe piept.

10. Nas denivelat

În secolul al 19-lea a luat naștere pseudoștiința numită „nasologie”, care susține că există o legătură între forma nasului și caracterul cuiva. Astfel încât un nas denivelat arată că o persoană este capabilă să ia decizii bune și un nas drept sugerează că cineva are simț artistic dezvoltat, pe când nările mari arată cât de serioasă este o persoană.

11. Deget arătător mic

În urma unui studiu de specialitate a ieșit la iveală faptul că băieții cu degete arătătoare mici sunt mai buni la matematică și cei care au un deget inelar lung sunt considerați mai inteligenți.

12. A fi stângaci

În general, oamenii stângaci asimilează mai repede informația și au tendința să aibă emisfera dreaptă a creierului mai dezvoltată.

13. Talie mai mică decât coapsele

Femeile cu siluetă clepsidră au un nivel ridicat de acizi grași omega 3 în organism, ceea ce le conferă un nivel mai mare de energie și ajută în dezvoltarea unei sarcini sănătoase.

14. Greutate medie

S-a descoperit că bărbații și femeile cu câteva kilograme în plus au mai puțină materie cenușie în zonele creierului care de obicei sunt cele mai active.

Tag-uri: , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dezvoltare personala
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
17 aug