smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»

Temerile barbatilor

De în Tu si El. 19 noi 2008
Stefania s-a plans ca nu scriu si despre problemele cu care se confrunta barbatii cand vine vorba de femei si spunea ca daca am face-o, ne-ar fi mai usor sa ii intelegem si sa relationam cu ei.

Ah, nu, stati linistite, ei nu isi fac probleme prea mari referitor la cum arata, la cat de ingrijite le sunt hainele, parul, mainile etc. Nu au temeri de acest fel; le-au lasat pe toate in grija noastra. Noi suntem cele care avem grija sa aratam mai mereu ca scoase din cutie, sa nu fie dus un fir la ciorap, o suvita de par sa nu “iasa din rand” si sa stea rebela, sa ne verificam de mai multe ori pe zi machiajul, sa nu mirosim a transpiratie, sa nu ne miroasa gura, sa ne asortam hainele s.a.m.d.

Sunt foarte putini cei care se gandesc la astfel de detalii “muieresti” si care vor sa faca o impresie buna mereu, pentru ca asa sunt ei de obicei. Cei mai multi se ocupa de aceste aspecte doar atunci cand au ceva de castigat de pe urma “efortului”. Fie vor sa faca o noua cucerire, fie se duc la un interviu sau la o sedinta de afaceri. Daca nu au fost obisnuiti de mici cu apa si sapunul, curatenia si ordinea, chestii de bun simt adica, toate aceste batai de cap nu pot fi decat istovitoare si deranjante.

Temerile lor se claseasa intr-o cu totul alta sfera decat a noastra. La ei este important sa nu fie respinsi sau parasiti. Asta le raneste cel mai tare mandria si ii afecteaza cel mai mult. In mod obisnuit, daca o fata/femeie le spune NU, o iau intr-un mod foarte personal. Mai ales daca au depus eforturile de care spuneam mai sus, iar acestea nu le-au fost recunoscute si rasplatite.

Si pentru ca mai totul se concentreaza in jurul “puterii” lor masculine, cred ca aceasta este data de numarul cardurilor de debit din portofel, de tipul de masina pe care il conduc, de mobilul cel mai performant, de laptop-ul cel mai “tare” si tot felul de “jucarii” de acest gen. Faptul ca iti permiti astfel de lucruri scumpe nu inseamna ca esti bun ca barbat, in pat; ci doar ca ai reusit sa te adaptezi la viata pe care o duci, sa o intelegi si sa iti gasesti locul tau in societate. Da, stiu, pare pueril si totusi asa stau lucrurile. Am vazut cu toate atatia “mahari” cu figuri, in masini decapotabile, cu muzica data la maxim, cu lanturi la gat si care aruncau cu banii in stanga si in dreapta pentru a face impresie “buna”, pentru a dovedi ei cat de “tari” sunt. Dar daca e sa ii iei la bani marunti, sa ii scuturi nitel, stim bine ca nu e nimic de capul lor. Nici intelectual si nici alt fel.

Barbatii fac mai greu fata unei respingeri sau despartiri. Isi pierd complet increderea in ei, ca barbati mai ales, dupa care au nevoie de foarte mult timp pentru a o lua de la capat, pentru a incerca o alta relatie. Ideea de a curta din nou alta femeie ii sperie din start, pentru ca stiu ca la un moment dat se va ajunge si la sex, iar aici cred ei ca au fost loviti cel mai tare; ca de fapt asta e motivul pentru care au fost parasiti.

Sexul este foarte important in orice relatie de cuplu. Si chiar exista unele cupluri care nu prea au altceva in comun in afara de sex. Dar pentru ca la capitolul asta stau foarte bine, restul aspectelor relatiei sunt ceva mai voalate, clasate pe alt plan, mai putin important.

Si cu toate acestea, putine cupluri se desfac din cauza vietii sexuale nesatisfacatoare (mai ales pentru ea!). Problemele care duc la despartire sunt de alta natura, considerate mai importante pentru femei decat pentru barbati. Cred ca aici ar fi loc de discutie pentru partenerii de cuplu, in general. Pentru ca asteptarile noastre de la ei nu concorda cu ce cred ei ca vrem noi, si invers. Iar din aceasta “dezinformare” se isca multe conflicte inutile si despartiri dureroase.

Da, si mai sunt temerile barbatilor inainte de a se casatori si dupa. Cum ar fi: teama lor ca dupa casatorie, ea isi va tunde parul scurt (daca nu il are deja asa) si in pat nu se va mai sti exact care e el si care e ea. Orice ati crede, lor le place sa ne mangaie pe par, sa ne priveasca atunci cand ni-l pieptanam sau ni-l aranjam si, uneori, chiar se mandresc cu parul nostru. Dar pentru unele femei devine mult mai practic sa fie scurt, usor de spalat si de uscat si deci, fara mai pretentii de coafat. O alta ar fi ca ea se va ingrasa si isi va pierde formele minunate care l-au atras si i-au placut atat de mult. Daca ea ramane insarcinata, mai treaca mearga; e pentru un scop nobil. Dar daca dupa ce naste nu isi recapata formele, ei atunci sa te tii! Uneori sunt capabili sa o jigneasca, sa o umileasca si chiar sa se duca la alta doar din motivul acesta. Nu stiu daca e de judecat sau nu o astfel de mentalitate, cert e ca la vremea respectiva nu se gandesc ca vor ajunge si ei la un moment dat sa aiba burta si chelie, ca vor fi la fel de respingatori. Dar nu conteaza, in cazul femeilor, clar asta e de neacceptat.

Mai sunt terorizati si de p.m.s. Adica de “crizele” pe care le face ea inainte, in timpul si chiar dupa perioada de ciclu menstrual. Cum ei nu pot trai si experimenta acele momente in care hormonii o iau razna si te duc si pe tine tot acolo, nu stiu ce inseamna sa ai bufeuri aiurea, pe timp de frig; sa iti vina sa plangi fara motiv dupa care, uneori chiar imediat, sa te trezesti razand dintr-un nimic; sa nu gasesti nimic de imbracat in dulap si sa fii deja in intarziere la o intalnire importanta; sa te infurii aproape fara motiv si sa incepi sa tipi si sa trantesti in stanga si in dreapta, dupa care sa te miri de ce oamenii se uita ciudat la tine (ca doar nu s-a intamplat nimic grav, nu?!); toate sa iti mearga pe dos si sa ai senzatia ca lumea se va sfarsi in ziua aia, incepand chiar cu tine. Nu, nu ai cum sa fii empatic la asa ceva, daca nu ai trait vreodata astfel de clipe. Nu ai cum sa intelegi de ce femeia de langa tine, pe care o iubesti, o apreciezi, o stimezi, se transforma pentru cateva zile pe luna in cu totul altcineva, care te sperie si te indeparteaza.

Am vazut un documentar in care cativa barbati au experimentat pentru o perioada cum e sa fii femeie. Cu tot ce prespunea asta. Machiaj, coafat, depilat, purtat ciorapi si tocuri inalte, sutien si alte “women garments” si sa faca tot ce face o femeie zilnic: mers la serviciu, cumparaturi, gatit, spalat, calcat, mancare, curatenie etc. iar seara eventual, sex. Dupa o luna de zile cu totii s-au plans ca nu ar mai incerca asa supliciu pentru nimic in lume, nici daca ar fi platiti. Au spus ca de acum inainte vor privi femeile cu totul alt fel, o vor aprecia si respecta mai mult decat inainte. Oare asa sa mai fie si acum, la cativa ani dupa ce au trecut prin acel test?!? Eu nu m-as amagi sa cred asta. Barbatii uita repede ce e neplacut. Ca toti oamenii de altfel.
Tag-uri:
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 4

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

amalia@26 (20.11.2008, 14:13)
Ai dreptate! Dar de multe ori ii iubim tocmai pentru ca sunt asa! Nu tuturor femeilor le plac barbatii puternici, buni la toate. O singura trasatura care pentru barbat e slabiciune, iar pentru femeie atu, determina femeia sa il iubeasca si mai mult pe barbat. De ce? Pentru ca avem nevoie sa ne simtim utile, e in firea femeilor mai mult decat in firea barbatilor. Cred ca tine si de 'instinctul matern' ...
Asa ca ne plangem de colacul de la toaleta si ca uita zilele importante, dar nu e mult mai placuta revansa ???
Răspunde-i
emilia (20.11.2008, 12:04)
Interesant articol!
Răspunde-i
pricop gabriela (19.11.2008, 14:57)
ai perfecta dreptate. barbatii niciodata nu vor fi ca noi fmeile, ei s-au nascut diferiti fata d enoi. nu pot fi pusi in situatia de a fi femeie sau mama( mai ales).avem Eu una zik ca femeile dak nu ar fi ei vor muri .va pop
Răspunde-i
Ana-Maria Savu (19.11.2008, 13:49)
Toti avem defecte si calitati, dar parca ei nu vor sa-si asume reponsabilitatea daca gresesc.Cert este un singur lucru: barbatii nu au fost nascuti sa lucreze multi-tasking, dar au pretentia ca noi sa o facem de fiecare data.
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Tu si El.
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
25 apr