Harvey Weinstein

Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea pentru...

Citeste mai mult»
Laurent Cantet

Regizorul Laurent Cantet, premiat cu Palme d'Or pentru...

Citeste mai mult»
smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»

Husband material

De în Tu si El. 16 noi 2008
Adica bun de barbat. Sau ceva asa.

Chiar, cum iti poti da seama daca un barbat este bun pentru casnicie? E de casa? Vrea copii si se va implica in viitoarea familie asa cum te astepti tu de la el?

Cum ar fi cazul unei tipe care se afla in relatie separata cu doi barbati diferiti. Cum va sti ea sa aleaga intre cei doi. De unul nu se poate “dezlipi”, pentru ca e diferit, incitant, atragator, nonconformist etc., iar celalalt e bun la toate, se poate baza pe el si simte ca poate face un copil cu el. Desigur ca aceasta relatie cu doua fete nu va dura la nesfarsit. Dar, pentru moment, ii e bine asa, cu amandoi, fiecare aducandu-i si oferindu-i cam tot ce simte ca are ea nevoie. Stie ca in cele din urma va fi pusa in situatia sa aleaga intre cei doi si o va face: il va alege pe cel care i-a inspirat ca poate fi tatal copiilor ei.

In momentul in care te simti pregatita sa incepi o relatie cu un barbat, ai deja proiectata in minte o imagine despre el: cam cum sa arate, cam cum sa se poarte, ce fel de om sa fie, ce lucruri sa aveti in comun, ce poti accepta sau nu de la el. Insa foarte rar se intampla ca aceasta imagine construita de tine sa coincida cu realitatea. Ma rog, cu realitatea aceea de inceput de relatie, in care ambii parteneri lasa sa se vada numai partile bune si frumoase ale fiecaruia.

Multe femei se plang ca atrag barbati nepotriviti pentru ele, si ca acestia le fac sa sufere. Daca stam sa ne gandim bine, asta nu se poate intampla cu adevarat decat daca femeia cu pricina e capabila si dispusa sa accepte un astfel de barbat. Daca de la bun inceput nu accepti nici un fel de gest, cuvant, atitudine care ti se par nepotrivite, relatia nu va continua si nu se va ajunge la momente cu adevarat neplacute, din care vei ajunge sa suferi. Din nerericire insa, nici macar asta nu poate constitui o garantie. Adica nu stii cand “isi va da arama pe fata”, sau daca o va face vreodata. Viata in sine e un fel de loterie...”like a box of chocolates; you never know what you gonna get”. Asa incat, intr-un fel sau altul, intr-o masura mai mare sau mai mica, tot ajungi sa risti atunci cand te implici intr-o relatie de cuplu.

Ma intreb daca ar fi de ajutor, daca ar functiona, sa incercam a-ii supune la tot felul de testari, din care sa ne dam seama daca ne putem baza pe ei sau nu, daca sunt “husband material” si putem continua relatia la modul cel mai serios. Sunt unele femei care fac asta. Nu stiu insa daca aceasta abordare are succesul scontat.

Intemeierea unei familii presupune, in principiu, si a avea copii. Stim ca acestia sunt mult mai inclinati sa “imite” parintele mai permisiv. Adica, daca tatal e un imprastiat, delasator, uituc si cu capul in nori, copiii vor tinde sa isi insuseasca acelasi tip de comportament. In definitiv, e mult mai usor sa lasi pe altcineva sa stranga mereu in urma ta (pe mama/sotia! cine altcineva?!?), sa nu iti pese prea tare ca te faci mereu asteptat si dai planurile celorlalti peste cap (chiar daca ii umpli de nervi, ii dezamagesti si ii intristezi), sa tot amani ce e de facut (prin casa mai ales) pana ce vine “ingerasul” (cine altcineva decat tot mama/sotia) sa le faca pentru tine.

Poate de aceea este recomandabil sa stai o perioada de 6 luni – 1 an impreuna cu un barbat, inainte de a lua hotararea de a-ti petrece tot restul vietii alaturi de el. Un an de zile e suficient pentru a iesi la iveala toate aceste “neajunsuri”. In decursul unei astfel de perioade, ai timp sa observi mai bine si mai limpede (cand aburii indragostelii s-au mai imprastiat), daca el, luat asa, in ansamblu, te face la fel de fericita.

Nu te poti lasa pacalita totusi de anumite “aparente”. Spre exemplu, faptul ca ii plac copiii, ca ii place sa se joace cu ei, ca cei mici se simt atrasi de el, nu iti da certitudinea ca va fi un tata bun pentru copiii tai, ca va fi capabil sa se implice pe deplin in rolul de tatic. Da, asta poate constitui un vot in plus si iti poate da curaj sa faci pasul acesta, sa intemeiezi o familie cu acest barbat si sa aveti copii impreuna. Insa nu te poti baza pe asta 100%. Una e sa te joci cateva minute cu copilul altuia, sa il tii putin in brate, sa il faci sa rada, alta e sa ii schimbi scutecele, sa nu dormi pentru ca nici el nu doarme si nu lasa pe nimeni sa o faca (si urla ore in sir!), sa il hranesti la timp, sa ai in minte ca acea mogaldeata este complet dependenta de tine si nu ai incotro, trebuie sa te ocupi de el in permanenta, pana se face “mare”.

Exemple de acest fel pot fi multe. Ideea e ca, dupa o perioada de convietuire, iti vei putea forma o idee si vei putea hotari in cunostinta de cauza. Iar apoi, nu prea ai mai avea motive concrete pentru care sa te plangi. L-ai vazut cum e, cum se poarta, cum gandeste, cum vorbeste in diferite situatii, cu cei din familia lui sau a ta, cu prietenii vostri, cu colegii de serviciu, cu oamenii necunoscuti, cu Tine. In principiu, nu ai mai avea motive reale sa te astepti la ceva neplacut din partea lui. Iar daca se ajunge totusi la o astfel de situatie, inseamna ca puteti discuta despre ea si gasi impreuna o solutie.
Tag-uri:
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 9

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cristina Marioglou (08.12.2008, 10:30)
Sigur ca nu acesta este singurul criteriu dupa care alegem un barbat. Dar la nivel bazal, se ia si asta in calcul. Tu esti una dintre putinele femei care nu isi doresc un copil. Cele mai multe se casatoresc chiar pentru motivul acesta: a avea copii si a intemeia o familie.
Răspunde-i
ELEONORA MAGIAR (05.12.2008, 21:02)
Frumos articol. Felicitari ! as avea insa o intrebare : chiar credeti ca toate femeile isi aleg barbatul in functie de cat este el compatibil sa fie tatal copiilor lor? eu sincer nu-mi doresc copii, nici acum si nici peste alti zece ani de acum inainte :))
Asadar, alte criterii vor interveni atunci cand imi voi alege sotul, cum ar fi de exemplu faptul ca ma intelege si ma acccepta asa cum sunt, cu bune si cu rele. Acesta este principalul citeriu. cel putin in cazul meu...nu se reduce totul la functia de reproducere :))
Răspunde-i
Cristina Marioglou (17.11.2008, 22:10)
nu pot decat sa iti urez succes...desi...

pana la urma este foarte posibil sa provenim din lumi diverite. cert e ca avem un mod de gandire diferit de al lor, alta ierarhizare a principiilor, ideilor si gandurilor. poate daca am fii,i am gandi si ne-am comporta la fel ca ei, am ajunge sa ne plictisim unii cu altii. asa, exista putina variatiune.

exista niste documentare faine la BBC, despre aceste diferente dintre sexe.
Răspunde-i
Stefania Arsene (17.11.2008, 21:50)
done :)
Răspunde-i
Stefania Arsene (17.11.2008, 14:57)
de ce crezi ca barbatii (si vb la modul general pt ca am vazut NENUMARATI facand asta!!!) nu aud absolut nici o rugaminte de-a femeilor: "ajuta-ma te rog sa fac asta, cred ca ar fi cazul sa facem...(si bineinteles ca face doar ea), te rog fa tu asta...(da, vezi sa nu! sau oricum, nu in anul asta...)", si le scot pe femei din minti??? pentru ca nu aud bine?! ma indoiesc!

Pentru ca aceia nu se numesc oameni, ci, poate in cel mai bun caz, animale :)
M-am lamurit, imi fac o comunitate virtuala pentru umanizat barbatii! ;)
Răspunde-i
Cristina Marioglou (17.11.2008, 14:43)
Stefania, nu cred ca femeile din ziua de azi isi mai doresc aceasta putere, aceasta suprematie asupra barbatului. sau ca mai exista o lupta intre ei si noi, care e mai tare, care poate mai mult. consider ca asta e o lipsa de maturitate.

atata doar ca femeile, aproape toate, au obosit de atata dezamagire, au obosit sa mai fie considerate "sclave", sau "servitoare"; pt ca putem sa recunoastem, intr-o proportie FOARTE mare, barbatii est europeni merg inca pe mentalitatea: treburile casei le face DOAR femeia; si eventual tot restul. si pe baza acestei legi nescrise, si care nedreptateste in ziua de azi, femeile s-au plictisit si considera ca singurul folos al unui barbat e de a le face copii. stiu ca suna destul de crunt si in neconcordanta cu ce simti si gandesti tu acum, dar realitatea actuala cam asa arata.

dupa ce ai trecut prin viata, prin cateva relatii si vezi ca ei sunt pana la urma la fel, ca in jurul tau toate femeile se plang de aceleasi probleme, stai si te intrebi: la ce foloseste?

propui sa incercam sa vedem lucrurile si din perspectiva lor. am cunoscut si analizat multe cupluri de-alungul timpului si, din nefericire, numitorul comun al barbatilor a iesit acelasi: o eterna nesimtire. sau cel putin asa ar clasa-o femeile. barbatilor li se pare ok, firesc, de "bun simt", sa le lase pe ele sa se ocupe de tot, iar ei sa apara la sf., cand e de distractie sau odihna. ei bine, cred le-a cam ajuns femeilor de atatea secole de truda.

de ce crezi ca barbatii (si vb la modul general pt ca am vazut NENUMARATI facand asta!!!) nu aud absolut nici o rugaminte de-a femeilor: "ajuta-ma te rog sa fac asta, cred ca ar fi cazul sa facem...(si bineinteles ca face doar ea), te rog fa tu asta...(da, vezi sa nu! sau oricum, nu in anul asta...)", si le scot pe femei din minti??? pentru ca nu aud bine?! ma indoiesc!
Răspunde-i
Stefania Arsene (17.11.2008, 13:47)
Stiu ca este o comunitate destinata femeilor, dar am vazut ca scriu si barbati in ea. Oricum, ma gandeam ca daca noi am incerca sa intelegem problemele cu care se confrunta ei, ne-ar fi mai usor sa-i intelegem si sa putem "convietui" cu ei.

Toate vrem sa fim femei puternice, sa ne construim propria cariera si de ce nu, sa dominam relatia in care ne implicam. Dar eu sunt de parere ca peste tot exista un echilibru, si ca ceea ce consideram ca ni s-ar cuvine aici, poate vom pierde din alte parti. La fel sunt foarte convinsa ca o relatie este destinata sau nu, adica poate nu ne este noua menirea sa schimbam (domesticim) barbatul respectiv.

Poate ca m-am schimbat eu prea mult in ultima perioada si am crezut (sperat) ca s-au schimbat si ceilalti oameni odata cu mine. Apoi am fost dezamagita sa vad ca nu... si ca sa nu raman singura in "realitatea mea subiectiva" am decis sa am mai multa incredere in mine in sustinerea propriei opinii, sperand poate ca ma vor urma si altii (altele). Practic eu nu incerc decat sa armonizez conflictul, sa arat ca sunt lucruri pe care am putea sa le acceptam si sa le primim cu bucurie, nu sa le schimbam.

Totusi, citind comentariile noastre inteleg ca intotdeauna va fi o lupta de putere intre femeie si barbat, iar eu, din acest moment, am decis sa pun sabia jos si sa iau in mana vata si dezinfectantul :D Stii ca se spune ca ingerasii sunt androgini :P
Răspunde-i
Cristina Marioglou (17.11.2008, 00:52)
Stefania, site-ul asta e adresat in cea mai mare parte femeilor. iar eu vorbesc tot din perspectiva lor, fiind femeie ca si ele. mi-e mai greu sa spun ce gandesc sau simt barbatii. si sincer, cred ca cele mai multe femei care intra pe acest site, sau pe blog-ul meu, sunt mai mult interesate de perspectiva lor, de probelemele cu care se confrunta ele.

nu stiu daca noi femeile ne victimizam atat de mult. cert e ca la o femeie vezi mult mai usor si mai repede daca e buna de luat de nevasta, cam ce hram poarta, ce probleme are si cum stie sa le rezolve. cred ca prin insasi natura noastra suntem ceva mai "stravezii" pentru cei pe care "ii asteptam", sau pe care ii "desemnanm" sa ne aleaga.

si inca ceva, nu lua de bun 100% ce ti-a zis el. poate ca i s-a facut doar frica de a real commitment and to get out of the hook, a "dat vina" pe tine. barbatii sunt foarte buni la asta.
Răspunde-i
Stefania Arsene (16.11.2008, 23:59)
Ai scris articolul acesta din perspectiva femeilor, dar oare barbatii nu gandesc la fel?

Uite, eu acum vreo 2 ani de zile am cunoscut un baiat pe care am ajuns sa-l iubesc mai mult decat credeam ca as fi vreodata capabila. Totusi, dupa aproape un an, cand am vrut o relatie serioasa, mi-a spus ca desi sunt o persoana de treaba, cu care ai ce discuta, o persoana interesanta, etc., nu sunt "relationship matarial".

In acea perioada intentiile lui erau de a cunoaste "o fata desteapta, amuzanta, frumoasa si deschisa la minte, nu o papusa barbie cu frustrari din copilarie". Abia dupa acel soc, in care m-a refuzat, am luat in serios acesti termeni, sa vad ce-mi lipseste si ce as putea imbunatati.

Noi femeile, scriem multe, vorbim multe, simtim multe... dar ei? Ei nu sunt tot oameni? Ei nu vor sa cunoasca foarte bine persoana cu care sa aiba copii? De ce in 90% in cazuri se discuta doar partea femeii si de ce doar ea se considera "victima"?
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Tu si El.
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
26 apr