Tema pe care orice copil ar face-o cu plăcere

De în Dezvoltare personala 12 mar 2018

Cesare Catà, este un profesor italian care lucrează la școala Polo Scolastico Paritario Don Bosco, în orașul Fermo. El le-a dat elevilor săi ca temă de vacanță să urmeze următoarea listă de sarcini.

Tema a primit deja sute de mii de aprecieri online, iar lista este formată din următoarele 15 sarcini.

1. Mergeți la plimbare în fiecare dimineață, admirați răsăritul și razele soarelui deasupra apei și gândiți-vă la ce vă face fericiți.

2. Încercați să folosiți zilnic cuvintele noi învățate pe parcursul anului școlar. Cu cât mai multe lucruri puteți spune, cu atât mai multe gânduri veți avea și cu cât mai mult veți gândi cu atât mai liberi veți fi.

3. Citiți cât de mult se poate, nu pentru că trebuie, ci pentru că vara este momentul viselor și al aventurilor, iar cititul este ca zburatul. Cititul este o formă de rebeliune. Citiți orice, de orice gen, dar dacă nu știți ce, mă puteți întreba oricând ce vă recomand.

4. Evitați oamenii, situațiile și lucrurile care vă fac să vă simțiți goi și să fiți nefericiți. Căutați mereu inspirația, prietenii care vă umplu viața, care vă înțeleg și vă apreciază pentru ceea ce sunteți.

5. Dacă vă simțiți triști sau vă este frică, nu vă îngrijorați, vacanța, ca orice alt lucru minunat din viață, poate face ca sufletul să fie confuz. Încercați să țineți un jurnal în care să descrieți ceea ce simțiți, dacă vreți, îl putem citi împreună când începe școala.

6. Dansați fără să vă fie rușine. Făceți-o oriunde, în club sau singuri în sufragerie. Vacanța este despre distracție, dans și prosteală.

7. Priviți răsăritul și apusul cel puțin o dată. Stați acolo liniștiți și admirați priveliștea. Închideți ochii și fiți recunoscători că existați.

8. Faceți mult sport.

9. Dacă ați întâlnit pe cineva de care chiar vă place, spuneți-i acest lucru în cel mai direct și totodată sincer și elevat mod cu putință. Nu vă faceți griji dacă nu vă înțelege din prima, dacă nu se întâmplă nimic, atunci nu a fost să fie, dar dacă totul merge perfect, atunci veți petrece un timp minunat împreună.

10. Recapitulați notițele de la clasă și comparați-le cu viața voastră.

11. Fiți cât se poate de fericiți și la fel de liberi și nesupuși precum marea.

12. Nu înjurați, fiți politicoși și buni.

13. Uitați-vă la filme bune, cu scenarii de excepție. Dacă este posibil, uitați-vă la ele în engleză, în acest fel vă veți îmbunătăți atât limbile străine cât și abilitatea de a visa și a simți. Nu lăsați filmele să se termine cu genericul de final, recreați scenariul în viața de zi cu zi și trăiți noi aventuri.

14. Vacanța este magică. În razele soarelui de dimineață și după amiezile târzii, puteți visa la ceea ce vă doriți și să acționați în acest sens. Fie ca tot ce se întâmplă să depindă de voi, astfel nu veți renunța niciodată la visele voastre.

15. Fiți buni.

Tag-uri: , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dezvoltare personala
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
12 noi